Değerli öğrenci kardeşlerim sınav sonrası okul seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunu paylaşmamın nedeni 34 yıllık turizmci olmam ve aynı zamanda Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Turizm MYO da öğretim görevlisi olmamdan kaynaklanmaktadır.

Seçimde yapılması gereken en önemli husus kişinin istediği bölümü seçip kazanabilmesidir.Bu seçimde ailenin pek rolü olmamalıdır.Seçeceği meslek kişinin karekterine uygun olmalıdır.İnsanların sevdiği işi yapmaları en güzel şeydir ve bunu zevkle yaparlar.Bunun için tercihlerde çocuklarımıza müdahale etmeyelim.

Bu yazımı bir turizmci olarak yazmak zorunda kaldım. Öğrenci turizm bölümünü tercih etmek istediğinde aileden hemen müdahale ne o diplomalı garsonmu olacaksın şeklindedir. Turizmde sadece garsonluk mu vardır, bunun gibi düşünen veliler lütfen bir otele gitsinler ki içeriğinde kaç değişik bölüm olduğunu görsünler.Turizm mesleği muhteşem doğa zenginlikleri olan ülkemizde devamlılığı bitmeyecek bir meslektir.

Bunun yanısıra kültürel yönden kişilere en çok katkı sağlayan bir meslektir.Bu meslek erbabı kişiler oturmasını, kalkmasını ve misafir ağırlamasını en iyi bilen kişilerdir. Bunun yanısıra bir turizmci ve diğer branşlardan biri protokol bir kişiden randevu almak istediğinde turizmciye randevu vermekten çekinmez fakat diğer branştan biri için aman kim bilir benimle ne işi var diye düşünür.

Velilerimiz bu durumu göz önüne alarak özellikle turizm bölümünü seçmek isteyen öğrenci kardeşlerimize müdahale etmesinler.Yazdıklarımı daha iyi anlamak için youtube Misafir Ağırlama Teknikleri ve Menü Planlaması yazın 15 dakikalık kültürel videom var izleyin.

Şimdiden sınava girecek ve tercih yapacak öğrencilerimize başarılar diler, istedikleri bölümü kazanmasını dilerim.

Öğr.Gör.Mesut Gürdağcık