Hiçbir Allah Kulu’nun öyle bir Yaratma gücü yok! Ama, Söğütlü’de kendine nasip edilmiş toprağından evinin nasibi çıkaran köylü, nasibini yok etmek isteyenlere karşı şimdi HAK arıyor ve bu soruyu soruyor.

200-300 m2 tarım arazisi bile yok edilse kahrolurum. Nedir bu sürekli Ferizli-Söğütlü ve köyler çevresinde dolanan tamah? Bu İŞ’i yapan kaç kişi, kimler?

Kantar Mahallesi’nde Söğütlü 2.OSB kimlerin şapkadan çıkardığı tavşandır? O bölge neden hep bu konularda öne çıkmaya başladı? Rantçılar kimlerdir!

**

Dün bütün gün kuzeydeydim. Adapazarı ile kuzeyde Söğütlü-Ferizli-Kaynarca arasında kalan tarım arazileri ve köyler-meralar-ormanlar talan ediliyor gibi.

Açın haritaları Söğütlü Kantar Mahallesi’ni bulun. Tarif ettiğim bölgenin tam ciğeri! AKP yasaları ile mahalle yapılan köy galiba? Yani, ipler belediyelere geçmiş, “ Tapu kutsaldır! Miras hak!” gibi, kutsal bildiklerinizi unuttururlar.

işi bitir; O köy artık mahalle ya, OSB de yapar, imara da açar. Köylü kapı kulu sanki! Bereketli toprak Köy-Köylü için gıda üreten nimettir.

Sanayiye açılacak verimsiz araziler bul, OSB’ni yap! Verimli düz araziye fabrika kurmak kolay. Ama, O nimettir. Emek ve para harca, verimsiz arazide OSB kur.

Köy ve Köylü de, herkes de İŞ’in içindeki İŞ’i biliyor. Allah’tan büyük GÜÇ yok! Tarım arazisini maddeye tamah edip kimse yok etmesin.

Çoluk çocuğun gıda için bakkala-manava muhtaç olmasın. Hele arazisi 20-25 dönümden büyük olan, ebedi gelir nimetine sahiptir, yazık etmesin.

**

Söğütlü Kantar Halkı’na, talepleri olan her kesime söylediğimi söyleyeyim: SEÇİM VAR, Siyasete gidin. İstediğiniz yapılmazsa, OYUNUZ SİZİN GÜCÜNÜZDÜR.

TÜRK-İŞ’İN SAKARYA ŞUBE BAŞKANLARI

H.PAŞA TRENİ VE RAYLI SİSTEM İSTEMİŞ : -)

Türk-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanları toplanmış; Şehri ve Ülkeyi Yönetenlerden, Sakarya için hayati önem taşıyan projeleri talep etmişler : -)

Adapazarı Garı-Haydarpaşa Ekspresi’nin 120 yıldır mükemmel hizmet verdiği vurgulanarak, açılmasını istemeleri tüm şehrin talebinin yenilenmesi olmuş.

Hele de; Hafif Raylı Sistem’in Türk-İş Sendikaları tarafından dile getirilmesi harikadır. Çünkü, Türkiye’de Raylı Sistemlerde çalışanların temsilcileri Onlar.

Ki; Türkiye’nin bir çok Büyükşehrinin Raylı Sistem Araçlarını yapan, Adapazarı EUROTEM Tüvasaş’ın bağrındadır! TÜVASAŞ ise İşçinin ekmek teknesi!

**

Sakarya’da şunu herkes benden iyi bilir; TÜRK-İŞ ve Demiryol-İş Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay çok çok içten bir Sakaryalıdır. Hala da öyle görüyoruz.

Adapazarı Garı-Haydarpaşa Treni’ni Cumhurbaşkanı Makamı’na, en doğru yararları ile ve en içten taşıyacak, Sakarya’nın En Güçlü Sesi O’dur!

Yeter ki, Sakaryalı Sendikalar ve halkımız Türk-İş’in yanında olsun!

Cumhurbaşkanımız; “ Adapazarı Garı açılsın. Şehre Raylı Sistem için Proje çalışması başlasın” derse; Sakarya’nın geleceği kurtulur; Gerisi teferruattır.

Önceliğimiz Adapazarı Garı-Haydarpaşa Ekspresi. Haydarpaşa Garı 2018 yılı sonu açılıyor. Cumhurbaşkanı olur desin, Adapazarı Garı 3 ayda hazırdır.

Sakarya’ya geldiğinde Raylı Sistem Projesi için olur veren Cumhurbaşkanı, Adapazarı Garı’na hayda hayda olur verir.

**

Çalışanların Sendikaları ve İş Dünyası’nın Meslek Odaları, her ülkenin en değerli İş ve Aş Üreten Ekonomi Güçleridir.

Onlar; yaşadıkları şehirleri ve ihtiyaçları herkesten iyi bilirler Şehirlerin sosyal ve ekonomik ihtiyaçları Onların her an damarlarında dolaşır, üreten Onlardır.

“ SAKARYA FEN LİSESİ’NDEN CEYLAN,

AZİZ SANCAR’IN YOLUNDA !”

Ulusal medyada şu haberi okudum: “ Hep Devlet okulunda öğrenim gören İzmir Fen Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Ceylan Ceylan, dünyanın en prestijli mühendislik okulu ABD’deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ne (MIT) yüzde 100 burslu olarak kabul edildi.

Daha önce Uluslar arası Kimya Olimpiyatları’nda altın madalya, Mendelev Kimya Olimpiyatları’nda ise gümüş madalya alan Ceylan, ABD BOSTON MIT’te göreceği 5 yıllık eğitim sonrası ülkesine hizmet edeceğini de belirtti.

Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar’ın kendisi için rol model olduğunu belirten Ceylan, AZİZ SANCAR’IN BAŞARISI Türk gençleri için bir örnektir dedi!”

**

SAKARYA FEN LİSESİ geldi tabiî hemen aklıma : -) Ülkemin başarılı her genciyle gurur duyarım, o kesin. Ama, Sakarya Fen Lisemizden de nice Ceylanlar çıkar!

Artık Sakarya’da dünya çapında bir Fen Lisesi yapmak asla zor da değil. Yeter ki Sakaryalı istesin! Asla siyasete de kapı kulu yetiştirmeyi de öncelemeden!

CADDE54 gibi, Sakarya’nın ve Sakaryalının hiçbir işine yaramayacak, hiçbir şey de kazandırmayacak bir proje bile yapıldıysa; Dünya çapında Sakarya Fen Lisesi yapmak çocuk oyuncağı gibidir.

İnanın şaka yapmıyorum; alay etmenin ise kişiliğimde hiçbir zaman yeri yoktur. İzmir Fen Lisesi’nin ve ülkemizin gururu Ceylan Ceylan bize ışık oldu.

**

Sakarya’da kimse Yönetenleri yanıltmasın; iyi gitmiyoruz. Herkes Yönetenlere doğru öneri yapsın;Onlara dürüst olsun. Duvara çarpılan gün Onlar tüyerler.