Böyle bir anket düzenlense, acaba ortalık nasıl bir yangın yerine döner?

Çünkü, AK Parti Kurucuları içinde oldukları halde, çok büyük bir kitle şu anda var olan partiden kaçışın içinden nasıl çıkılacağını bulamadılar.

AKP Kurucularının çok ama çok büyük bir kısmı,” Yanlıştan ancak yeni bir Siyasi Yol ile kurtuluruz!” diyerek çözüm arıyor. Hem de ne engellere karşın?

Partiyi kuran ve 3-5 yıl öncesine kadar kapılarında yığınların bekleştiği liderler hain ilan edildi. Dava dedikleri ne ise; “ Dava’ya ihanet ettiler!” bile dendi.

DAVA’yı; Tüm Yaratılana,İnsanlık Erdemi’ne Sevgi;.. Devlet ve Kardeşlik- Bütünlüğü, diye biliriz. Şu günün Ayrımının ne olduğunu bilemiyoruz?

Anket dedim; bilerek de, “ AKP’yi Sakarya’da KİM düze çıkarır?” diye sordum. Böyle bir soru kuşkusuz hata doludur..

Hayatımda hiçbir zaman KİM beni kurtarır beklentim olmadı, olmaz!

Ülke ve Şehir ( Hatta tüm dünya için ), “ Kim Yönetsin?” anlayışım da olmadı. Var olan huzurlu, güvenli yaşamdan yeryüzündeki HERKES sorumludur.

Ülkede de; aile dahil, her toplumsal yaşayışın kararını Orada var olan herkes verecektir. Yöneteni-Yönetecekleri de halk seçecektir.

Ülkenin, şehrin, Köyün nasıl yönetileceğini; Halkın Seçtiği Yüce Meclisler, Onların yapacağı kurallar-yasalar belirleyecektir.

İşte zurnanın bugün zırt dediği yer tam da burası:

Halkın birlikte seçtiği Meclis en Yüce Meclistir. “ Nasıl Yöneteceksin!” yetkilerini-yasalarını Yönetenlerin önüne Seçilen Yüce Meclis koyar.

***

Şimdi, “ Bu zaten tam da öyle oluyor!” diyenler çıkarılabilir, çıkar, şaşmam.

Siyaset Dünyası insanları şunu çok iyi bilir. Aynı kapıya hizmet ettikleri halde, O kapıda kimler kimleri hangi film ve iftiralarla yerse, kendisi de bir gün yenilir.

Biz hep sokakta, mahallede, okulda, iş güç peşindeydik. Sokak ve mahallede herkes birdi. Cemiyetlerimiz, helva günlerimiz, komşuluk ahlakları vardı;

Yokluk, yalın ayak çorapsız, yamalı pantolla gezilen günlerdi. Mahalle maçlarımız vardı ki, bu gün hiçbir büyük derbi onların içtenliğini yaşatamaz : -)

Hadi; Adapazarı İzmit Caddesi’nin asırlık BAKKALLAR Semti Sobacı Mustafa’yı bulsun da, Kartalspor’u her Pazar büyük cümbüşle mahalle maçına götürsün?

Hadi; Sakaryaspor, eski belediye pasajındaki Kitapçı Cavit’i bulsun da, safkan Sakaryalı çocuklardan kurulmuş Sakaryaspor Genç Takımı’nı yıllarca yaşatsın!

AK Parti şu az ve küçük örneklerden yola çıkarak;” Ya biz Sakarya’yı nerden nereye getirdik?” diye sorar mı? “ BİZ !” deseler cevap olur da, BİZ denilemez?

Ülke de, bir kişinin iki dudağından çıkacak sözlerle yönetilmez, yönetilemez!

Sakarya da yıllardır bir kişinin iki dudağı arasında yanlışa yürüme oluştu. Şu gün de değişen bir şey yok.

Yıllardır,“ İSTİŞARE; karşılıklı söyleşip, karara varmaktır.” diye yazarım. Bakın!

Hendek ilçesi için harika Gazetecilik-Yazarlık örnekleri sunan, Bizim Sakarya Yazarı Orhan Topçu,” BİR SEN GELMEDİN ENİŞTE!” yazısıyla büyük bir görev daha yaptı.

SBB Başkanı Ekrem Yüce’ye O Yazı sunulmamışsa bence bu hizmet ihmalidir.

Ekrem Yüce ve seçilen her Başkan Seçildiği ilk gün,” Şu andan itibaren Ben bir partinin değil, tüm Sakarya’nın Belediye Başkanıyım!” der; peki, olunmuş mu?

SBB Başkanı Ekrem Yüce Hendek Belediyesi Başkanı’na gidebilmeli; Orhan Topçu doğru olanı hatırlatmış!

Hendek ve Akyazı, Sakarya’da 2,5-3 milletvekili demek gibidir. Ve, Belediye Başkanı hangi siyasi partiden olursa olsun; Sakarya Büyükşehir’in belediyesidir.

2018 Genel Seçiminde AK Parti Sakarya’da % 57,14 oranıyla 4 milletvekili çıkarabildi. 2002’de ilk seçimde % 100 oran ile 5 milletvekili de AKP’nindi.

Bugün Genel Seçim, Yerel Seçim yenilense? Hendek Halkı, Tank Palet Fabrikası elinden alınan Adapazarı, Teleferik İŞİ’ne feda edilen Kırkpınar kime oy verir?

Ülkenin hiçbir yerinde ve hiçbir büyük işin kararında halka, Yüce Meclise bir şey sorulmazsa; “ İlçeler Halkı YOK!” sayılırsa?

Adapazarı Tank Palet’in, Kırkpınar Teleferik’in denir; Halk zor kullanılarak kenara atılırsa;

Kuşkunuz olmasın;” Bir şeyler oldu, ne olduğunu anlayamadık, ama mutlaka bir şeyler oldu!” dediğinizde Size yine geçmiş olsun denilir.

Sakarya’da da 800 bin oy farkı geldiğinde çok geç kalırsınız.

20 Yıllık Kırkpınarlıyım. Teleferik tepkisine uzun süren rahatsızlığım nedeniyle pek gidemedim. Ama, Kırkpınarlıyım ! AK Parti Kırkpınar’da çok şey yitirdi.

“ AKP İstişaresi ?” Kırkpınarlı ile İstişareye tenezzül etmedi; Gözbebeğimiz Devletin Polisimizi yolladı. Olsun, Polisimiz bizimdir de; şimdi AK Parti kimin?