Gazetemiz Bizim Sakarya dün büyük bir manşet ile“ EYLÜL MÜJDESİ !” vermişti.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçuğlu, SAÜ Meslek Yüksek Okulu’nun bazı bölümleri için, Camili’de büyük deprem sonrası yapılan ve kanayan yaramız haline dönüşen 2 tane İş Merkezi’nin okula ve yurda dönüştürülmesi çalışmalarına başlandığını açıklamış.

 

Başkan Toçoğlu, “ Projemizin tamamlanmasıyla üniversitemizin bazı bölümleri Adapazarı Camili bölgesindeki bu alanda hizmet sunmaya başlayacak.

 

“Projenin bir kısmı okul olarak hizmet sunarken, bir bölümü de yurt olarak öğrencilerimizin kullanımında olacak.” sözleri ile Camili-Karaman YENİŞEHİR’i için gerçekten çok önemli bir gelecek haberi vermiş.

                                                             *

Karaman-Camili’de yapılan İş Merkezleri hepimizin içini kanatan 15 yıllık bir yaradır. Nihayet kararlı Yönetenler, Bürokratik engelleri aştı, çok güzel bir hedef ve çözüm bulundu. Dileriz bu Eylül de sonuca ulaşılır.

 

Başkan Toçoğlu’na; çözümde katkısı olan Valiliğimize, Siyasilerimize ve hiç kuşkusuz en uzak ilçelerimize bile Sosyal ve ekonomik canlılık götüren Sakarya Üniversitesi’ne teşekkür ederiz.

                                                             *

Üniversitemizi, siyaseten, sosyal ve ekonomik kalkınma aracı gibi kullanmaya ne kadar karşı olduğumu izleyenler bilir. Her köye, her ilçeye üniversite yapılamaz. Hiçbir bilim adamı da mecbur edilmezse O yanlışa olur vermez.

 

Akademi Dünyası, nerede ve hangi dalda fakülte, MYO kurulacağına en doğru kararı verecek kesimdir. Onlar, “ Öğrenci gelsin, işlerimiz, gelirimiz artar!” demez.

 

Akademi Dünyası, “ Dünyanın ve ülkenin geleceği şu bilimlerde. Ülkemizde de, şu bilimler için MYO, Fakülte kurulacak insan potansiyeli de en uygun bölgeler şuraları. Uygun bölümler buralarda açılabilir!” derse, koşarak gidelim.

                                                             *

Camili-Karaman-Korucuk için sosyal ve ekonomik bir nimet olan son proje için, mutlaka siyasi destek alınmıştır. Fena mı oldu; siyaset payına düşen takdiri alır.                                                           

 

Çünkü, ben bile Camili Projesi’ne bayıldım. Nedenlerini de hemen sıralayayım:

Orada; Siyasetin, bir seçim öncesi anlı şanlı törenlerle kurduğu SAÜ TIP FAKÜLTESİ var. Tıp Fakültemizin hemen güneyinde Sakarya FEN LİSESİ var…

 

Ki; YENİŞEHİR’de bir dolu eğitim yuvamız da var. Oradaki geleceği şimdiden çok köklü ve radikal planlamamız gerek. Neden?

 

O bölgede, birilerinin siyaseten çok AYRI projeleri var mıdır? AYRIMCILIĞIN bu ülkeyi ne karmaşık tehlikelere sürüklediğini hala göremiyor muyuz?

                                                            *

Bu kaygıya neden düşerim? “ İstanbul Boğazı’na yapılan 3.Köprü’nü Anadolu’ya ulaştıracak TEM YOLU Adapazarı’nın kuzeyinden, Yenişehir’den önce geçecek…

 

Kuzey TEM, Karaman’ın eteklerinden ve belki de Yeni Karasu Dublesi’nden Adapazarı’na 2 GİŞE GİRİŞİ verecek: -)

 

Dünyanın en bereketli tarım arazileri hiç kuşkum yok ki O TEM ile yok edilecek. O YOK Edilişi, “ Üniversite ve Eğitim Kenti Sakarya!” unvanı ile biraz olsun hafifletebiliriz.

                                                            *

Şimdilik sevinçliyim; Eylül de dilerim hayal kırıklığı yaşamam. Tıp Fakültesi ile bölgenin uçabileceğini görmeyen siyasiler de dilerim oradaki zenginliği hakkını artık verirler.

 

Geleceği kısa-orta-uzun vadeli planlamış Sakarya hak ettiği çok şeyi de kazanır.