Oyun alanı içinde puansal yakınlaşma adına önemli olan, strateji yüklü maçın ilk bölümlerinde saha içinde ve de dışında oluşan tabloda gerilim vardı.

Gerilime odaklı ilk yarıdaki oyunun futbol hikayesi içinde dişe dokunur hiç ama hiçbir şey yoktu. Sakarya’ya lider gelen Altay’ın bulunduğu yerle uzaktan yakından ilgisi olmayan mücadelesini görünce şaşırdım.

Sadece defansta kalıp ,mücadeleci oyun anlayışına sarılan İzmir ekibi önünde sahada ikinci yarı farklı bir Sakaryaspor vardı.

Ramazanlardan silik kalan Ramazan Çivelek’in çıkıp oyuna Ramazan Çevik’in girmesi Sakaryaspor’u önemli ölçüde ileriye taşıyan bir değişim rüzgarı olarak iz bıraktı. Bol ve de anlamsız sarı kartların cirit attığı ikinci yarıda Mahir, Batuhan değişiminde olanlar oldu.

Dakikalar 75 gösterirken ceza sahası dışından çıkan müthiş Batuhan füzesi Altay’ın ipliğini pazara çıkan gol olarak Pazar coşkusunu bizim eve taşıdı. Bu golün güzelliğini ben fazla anlatmayayım ,siz Spor ekspresi seyredin bu golün güzelliğini de gözlerinizin pası silinsin..

Valla bu Altay benim Sakarya’da izlediğim ofansif yönü sıfır takım. Böyle bir Altay önünde ikinci yarıda Beykan’la kaçan penaltı, Ramazan Çevik’in savunmayı ve de kaleciyi ipe dizer gibi dizipte bencillik yaparak kaçırdığı gol ,Altay önünde ileride lazım olabilecek ikili averaj üstünlüğümüzün içine etti. Futbolda bazen kazanırken bu ayrıntıları da düşünmek gerek.

Sonuç olarak bol sarı içinde boğulduğumuz maçın içinden çıkan üç puan bize, yine yukarıları işaret etti. Maç sonu sıcak düşünceler bunlar. Bu maçın içinde yaşananların bir bölümünü Salı sofrasına bırakarak sizi yazdıklarımı okumak adına yarına davet ediyorum.

Yarın müzik setinden çıkan ilahiler eşliğinde yaşananlara kaldığım yerden devam edeceğim.