Sakarya Barosu Başkanı Sayın Zafer Kazan ile Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Sayın Hüsnü Gürpınar, BENCE, son derece doğru, zamanında ve düzeyli vatandaşlık görevi yapıyorlar.

 

Mesleki ve kişisel yaşamları yanında, Sakarya’da ve ülkede olan biten doğru ve yanlış icraatlara için iş işten geçmeden görüş açıklamaları hem iyi örnek, hem de özveridir.

 

Oysa, gün, “ Ya, bana ne? Koltuğum var, işim gücüm maddi manevi iyi yürüyor! Şimdi iki laf ederim, birileri işlerime takoz koyar. Durup dururken dümenim bozulur!” deme günü.

 

Gücü elinde tutanlara şirin görün, ama arkalarından demediğini bırakma. Riya gırla…

                                                                   *

Hüsnü Gürpınar ve Zafer Kazan, Sakarya’da var olan tüm siyasilerin özenle izlemeleri gereken iki değerli birey. Çünkü, şehirde yaşananları da, icraatları da kamuoyu önünde açıkça paylaşıyorlar. Arkadan, gizli saklı, en küçük bir sinsilik yok.

 

Seçilmiş ve Atanmış Kent Yöneteni isen, Onların açıklamalarını okur, varsa, yanlışlarını en kısa zamanda düzeltirsin. Ya da, çıkar doğruları kamuoyu önüne koyarsın. Tuzak hiç yok!

                                                                    

Hakaret yok; olursa, Hukuk var. Çünkü, Yönetenler yanlışta ısrarcı olurlarsa, Sayın Kazan da, Sayın Gürpınar da konuyu Adalet önüne taşımaktan kaçınmayan özgüvenli vatandaşlar.

                                                                              *

Sakarya’da Siyasi İktidar orta büyüklükteki kalıcı yatırımlarda bile estek köstek giderken; Siyasi Muhalefet tam siper yatmış sanki. Parti içi hakimiyet kavgası dışında, şehirde olup bitenlere pencereden bile bakmaz gibiler.

 

Sn. Gürpınar’ın geçen hafta gündeme taşıdığı Bölge Adliye Mahkemesi’ni şöyle bir düşünün!

Baro Başkanı Sn. Zafer Kazan O yarayı defalarca önümüze koymuştu. İktidar çaresiz; kem kümlerle topu taca atıyor. Ama, o zaman kazanma mazeretlerini kimse yemiyor.

 

Peki, siyasi muhalefet nerede? Onlar şu gün sanki sadece kendi partilerinin içindeki koltukların peşindeler!

 

Sn. Kazan’ın daha önce dile getirdiği Adliye Mahkemesi için, geçen hafta Sn. Gürpınar ne demişti; özetleyeyim:

 

“ Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi’nin binası yapıldı. İçinin mobilyaları, tefrişi açılışa hazır. 30 Milyon lira harcandı, ama açılmadı. Bina, donanımları ve mobilyalar eskimeye terk edildi.

 

İktidar Partisi. Sakarya kamuoyuna bu binanın ne olacağını açıklamalıdır.”

 

Dedim ki; offf, muhalefet partileri şimdi ortalığı yangın yerine çevirir!.. Sakarya da en kısa zamanda Bölge Adliye Mahkemesi’ne kavuşur: -) Nerdeee; Muhalefetten TIS YOK!..

                                                                          *

Tersine; İktidar partisi AKP, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı bile çalışanların gündeminden almış. Çalışanların sendikaları hamasi nutuklarla geçiştiriyor. Korkarım ki; Kıdem tazminatları bile

kaldırılsa, hamasi nutuklarla çalışanlar uyutulur. O, Ülkenin en büyük Sosyal Birikimi’dir.

 

Baro Başkanı Sn. Kazan, dün yerel basında, tüm yurttaşların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü: demokrasinin savunucuları olmaya devam edeceklerini belirterek; haksızlığın, eşitsizliğin, adaletsizliğin ve ezilmenin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünya dileğiyle kutluyordu.

                 

Mutluluğu Ayrımsız Paylaşan, kutlayan insanlara sevgiler büyütüyorum; var olsunlar: -)

                                                   *

Ne Baro Başkanı Sn. Kazan ile ne de İMO Başkanı Sn. Gürpınar ile, bir mekan da ve bir masada 15 dakika sohbetim olmadı; kendi adıma şansızlık sayarım. Kendilerini kent gündeminde tüm antenlerimi açarak saygıyla izlemek benim için mutluluktur.

 

Keşke; Seçilmiş ve Atanmış Kent Yönetenleri de aynı mutluluğu ve sorumluluğu anlayabilse!

Kuşkum yok ki, sonuçtan kendileri de, şehir de, ülke de karlı çıkacaktır. 

                                                                     *

Bu şehir, bu ülke 78 milyonun, BİZİMDİR! Hepimiz gelecekten bile sorumluyuz!

 

Kaybettiğimiz katrilyonlar, bitmeyen devlet yatırımlarının örneklerini kafasını kaldıran her vatandaş somut olarak görür. Ama, devir, siyasette bile Üç Maymun Devri; Görmezler, Duymazlar, Söylemezler!.. Kendimi neden geleceğe karşı suçlu hissederim?

 

Karasu Demiryolu Projesi’nde yüzlerce trilyon toprağa gömüldü. Öyle böyle değil; toprağa gömülen O para ile Sakarya’da belki de 100 okul yapılırdı…Gömülen O servet unutuldu.

 

“ 250 Yataklı Kadın Doğum Hastanesi yapılıyor!” bilboardları şehrin sokaklarında kaç yıl önce asılmıştı? Hani nerde O Hastane? Zorlamalarla temeli başladı.

 

Serdivan’da, 2 DEV ÖZEL HASTANE inşaatı çok daha sonra başladı. İmarlar, yollar bile sanki kişiye özel gibi bitti hastaneler de açılışa gidiyor. 250 Yataklı Hastane nerede?

 

İyi ki VARLAR; değerli Başkanlar Kazan ve Gürpınar’a kendi adıma bir kez daha teşekkür ederim.