Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı tv.den izledim. Çünkü şehirde değildim. Sakarya Gazetelerini de okudum. Hemen her şey beklediğime yakın geçti.

Çünkü, perşembenin gelişini Cumhurbaşkanı ve tabii ki yanındaki takımı çok daha önce görmüştü. “ Metal yorgunluğu!” uyarısı boşuna değildi.

Ama, çok geç kalındı. Adapazarı Kent Meydanı’ndaki kalabalık da bunu söyledi.

Ki; “ AK Parti Sakarya TBMM Adaylarının, mesleki başarıların-ı liyakatlarını hep sordum. Hala da sorarım. Benim için biat aska tek başına liyakat olamaz.

Aslında, biat sancılarının en büyüğünü yaşamış ve hala yaşayan AK Parti benim yazılarıma çok da kızmıştır. O Baş ağrısı devam da ediyor. Kent Meydanı budur.

**

Cumhurbaşkanı’na, Sakarya ile ilgili konuşma konularını kimler özetledi bilmem. Karasu Demiryolu’nu, Bütün Sakarya bilmese de, ne bana, ne de Türk-İş Gn. Bşk.’ı Ergün Atalay’a kimse anlatamaz.

Karasu’ya Demiryolu, Liman, “ Hadi, geçerken uğrayalım, ayıp olur !” gibi bir gönül almadır. Sanırım, Atalay ve AKP milletvekilleri ( CHP, MHP hariç ) bilirler.

Yazımı hiç olmazsa şimdi okuyanlar gerçeği gördü. Cumhurbaşkanı da yıllardır Sakarya’da şu yazdıklarımı onayladı. Karasu’da bile bunu söylemeyen AKP’li Kuzey Milletvekilleri ben yıllar önce yazınca fesat demiştir:

“ Türkiye’nin en büyük limanı Zonguldak FİLYOS’a planlandı. Karasu Demiryolu denen proje de FİLYOS’a yapılacak demiryoludur. Ama, Filyos Limanı hala yok; Karasulu kandırılmasın, boşuna tren beklemesin.” demiştim. Yazım arşivde var.

**

Eski Atatürk Stadı arazilerinin Millet Parkı olmasına sevinirim demiştim; sevindim. Ali Koç’un dediği gibi de, denizi görmeden de paçayı sıvayamam.

Neden, SAÜ Tıp Fakültesi’nin hala ortaokul mekanlarında olduğu söylenemedi. Yeni Üniversite yok; parçalanan ve mekanları da olmayan fakülteler var. Köyler, meralar bitti…Şehir iyi gösterildi, Köylüler şehre gelip geleceğini yok etti. Köy; tarım-hayvancılık iflas etti…Bunları AKP Sakarya, Cumhurbaşkanı’na söyler mi?

2 İMAM HATİP SARAYI’NI;

MEKANSIZ YENİ FAKÜLTELERE GEÇİCİ VERİN!

Cumhurbaşkanı’na söylenilemeyen çok şey vardı, çok…Söyleyemezlerdi de, hadi biz zaman bulunamadı diyelim.

Seçimden önce yazıyorum. Seçimden sonra o kadar yazan çıkar ki : -) Çünkü:

“ Sakarya’ya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kurduk !” diye, Cumhurbaşkanı’na söylettiler. Ama, bir tek kişi O Üniversite’nin ilçelerde, eylül-ekim 2018’de hangi mekanlarda başlayacağını gidip gördü mü?

“ Uygulamalı Bilimler fakülte ve MYO’larının mekanları şunlar ve hepsi 2018-2019 yılına hazır!” diyen varsa alkışlarım. Gerekirse O Gün orada olurum.

**

Haa…Son birkaç yılda, Ülkenin ihtiyacının da üzerinde, Saray gibi, İmam Hatip Okulu mekanları yapıldı. Çocuğunun İmam Hatip’te öğrenci olmasını isteyen o kadar çok veli yok.

Hatta; Dini Görevlerdeki kadrolar tıka basa dolu olduğu için, açıkta kalan İmam Hatip mezunları okudukları mesleklerle ilgisi olmayan kamu makamlarına atanıyor. Bu da AK Partiyi kamuoyunda zorlayan bir konudur.

Şimdi; Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (!) kurulmuşsa mekan da aranacak.

İmam Hatip öğrencileri, Saray gibi dediğim, bir iki okulda rahatça yerleşir. Kalan okullarda da, geçici veya kalıcı, O pırıl pırıl mekanlarda üniversiteliler okurlar!

**

Fitne olsun diye söylemiyorum. Dün Antalya’ya giderken Doğançay, Pamukova’dan geçtim. Hızlı Tren tünelleri oradan girip Akçay’a çıkacak. Hızla çalışıyor.

Hızlı Tren 2-3 yıl sonra Arifiye’den geçmeyecek. Deli parayla yapılan Arifiye Tren İstasyonu n’olcak? Arifiye’de zaten 4-5 YHT duruyor; Orası hurda deposu olacak, oldu bile.

Uygulamalı Bilimlerde Demiryolları Bölümü de var. Yeni Arifiye Garı nefis bir okul mekanı olur. Orada, hem de Uygulama’nın en alası hazır.

Cumhurbaşkanı’nın, Sakarya’ya özel bir ilgisi-bilgisi filan olamaz. Kimse de eksiklerimizi, isteklerimizi kendisine söyleyemez. Biraz siz söyleyin siz!

ALİ KOÇ

CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLSAYDI ?

Hiç kimse sonsuza dek makamlarda kalmayacak. Yaradılış nizamı böyle. İşte, Aziz Yıldırım da bunu zamanında göremedi.

Kimse kendisine o sonucu 3 gün önce söyleseydi yaranamazdı. Keşke söyleyebilen birisi çıksaydı, O da sağduyulu olsaydı, O günleri yaşamasaydı.

Ali Koç Fenerbahçe Başkanı seçildi. Genç, gözü tok, gönlü dolu. Ama, hiç beklemediğim kadar birikimli, düşünemeyeceğim kadar da insancıl. Aziz Yıldırım’a seçimden sonra ettiği iltifatlar birilerinin aklını alır gibiydi.

**

Seçime girerken de, seçim akşamı, hatta şu güne kadar da; Ali Koç muhteşem liderlik örnekleri sunuyor. Beşiktaşlıyım; üstelik bana da.

Şu gün; çağdaş insanlık değerleri ile bu ülkede huzur ve güven içinde yaşamak isteyen bütün gençlerimiz için, Ali Koç nefis bir rol model olmuştur.

Tabii, şunu da iyi bilirim. Bu ülkede böylesi ilgi gören tüm değerlerin karşısına bin tane karşıt haset, fitne çıkarılacaktır. Bu deneyimleri yaşayarak öğrendik.

**

Ali Koç, siyasete bulaştırılamadan, kılı kırk yararak muhteşem bir Başkanlık Zaferi kazandı. Kadın-Erkek herkesi kendisine hayran bıraktı. Ancakkk…

Gençler üzerindeki etkisi ise rüyalara girecek kadar güzel oldu. Üniversitelerin sosyal bilimlerinde ders olabilecek kadar güzel görüntülü anlar ve konuşmalar izledik. Gençlere, yarınlarında çok önemli işlevleri olacak görüntüler.

Tamamen şaka; ama yine de yarınlar için gerçek payı olabilir.

Ali Koç, tabii ki şu gün, laf ola bir laf ama; 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı Adayı olsa, ülkemizin gençleri kimi seçerdi? Dilerim spor dünyası bu fırsatı iyi yaşar.

siyasetin yarınını hazırlayın; rol modeliniz var, iyi çalışın. Ülkeyi Gençlere emanet eden Mustafa Kemal de bir kez daha haklı çıksın.