Ekrem Karaberber’de önüme konulan futbol lezzeti içinden Akartepe’ye alkış, Demirspora ise sitem gider.

Demirspor alt yapı fiyakası satarken kadrosunu yaşı kırka dayanmış oyuncuları katmakla bana göre yanlış bir futbol yolculuğuna çıkmış. Bu tercih, bu futbol anlayışı içinde ben denize düşen yılana sarılır mantığını görüyorum.

Yıllar önce bu takımda oynamış , yaşı kemale ermiş İsmail’li Demirspor beni hayal kırıklığı içine itti. İsmail’in futbolculuğuna değildir benim sitemim. Onların futbol evinde neler oluyor bilemem ama, Demirspor’un oluşturduğu futbol resmi , alt yapısı ile gururlanan bir takımla hiç örtüşmüyor. Neyse bunlar benim düşüncelerim beni bağlar. Sonuçta onların hem içerde hem dışarıda bu işi benden iyi bilenleri var.

Bu yenilgiyle düşme hattına gömülen yıllanmış futbol şarabı gibi olan Demirsporu ,bu kötü gidişten kurtarmak onların işi. Akartepe’ye kaybederken ,kaybedecek kadar kötü oynamadılar ama gününde olmayan tecrübeli kaleci Tolga’nın yediği iki frikik golü ,en azından alabilecekleri bir puanında yok etti.

Gelelim proje takımı olarak lanse edilen Akartepespor’a . N e yalan söyleyeyim ilk başlarda dudak büktüğüm bu anlayışın içindeki oyuncu grubunu, oynadıkları futbolu çok beğendim.

Bu takımdaki Tekspor patentli olduğunu duyduğum 1998 doğumlu Emre Kılıç, tam bu aşamada profesyonel eğitimin içine itilir ,kuvvetlenirse ,vallahi billahi iyi futbolcu olur. Topla müthiş, gözü pek bir genç. Ben kolay kolay oyuncu tavsiyesinde bulunmam ama Emre Kılıç’ı futbolcu arayanlar bir kenara not etsinler. Daha fazlası varda meraklı olanlar Akartepe’yi izleyerek benim görmediklerimin daha fazlasını kendileri görsün.

Sonuç olarak Demirspor’u iki duran topla yenip düşme hattını iyice geren, düşecek üç aday takım sayısını bu galibiyetle çoğaltan Akartepespor, Demirspor önünde oynadığı ile üç puanı fazlasıyla hak etti.

Akartepe’de Emre Kılıçtan sonra, Soner’i, Recep’i , Fatih’i de beğendiklerim arasına alabilirim. Karşılaşmanın hakemi benim ölçümlerime göre bayağı iyi maç yönetti. Oynanan oyunda ah hakem dedirtecek hiçbir kararı yoktu.