CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu kimi çok bilmiş geçinen siyaset hastalarınca pek beğenilmez. CHP içinde bile, eleştiren çok bilen sayısı gırla.

Oysa, “Gel de bugünün Türkiye’sinde sen siyaset yap!” denilen zamanlar. Özellikle de, kendi hayatını düze sokamamışlara diyecek söz yok.

Ben, önce 3 kişilik kendi ailemi hale yola sokamamışımdır, Kılıçdaroğlu’nu beğenmem. Siyasi partilerin hepsinde de bu örnekler çok.

                                                          **

Kılıçdaroğlu’nun, “ Hodri meydan, buyurun Yerel Seçimi öne alalım; erken seçime gidelim!” demesi örneğin gündeme bomba gibi düştü.  

Aslında, işine gelmeyen konuları AK Parti gündeme hiç taşımaz. AK Parti çok iyi gündem belirler.

Şu gün, hükümetin gündemde olmasını istemediği o kadar çok konu var ki?

Kılıçdaroğlu, Erken Yerel Seçimi neden ortaya atıverdi, anlayamadım?

Acaba, kendisi, “ OHAL var! Ülkede işler hiç iyi gitmiyor. Hükümet (Yerel Seçimi de, Genel Seçimi de yapmıyoruz!) der mi?” gibi bir şey mi düşündü?        

                                                            **                                               

Artık bu ülkede İÇ-DIŞ siyaset gündemi beni şaşırtmıyor. Ekonomi de ve Eğitim de, Kültür de, Turizm de bile; olan biteni sadece ağzım açık izliyorum..

Ülkemizin iç ve dış gündemi kimseyi yanıltmasın. Olağandışı bir şeyler varsa; onları iyi gözleyin; aile gardınızı da ona göre alın.

Kılıçdaroğlu Erken Seçim sözünü boşuna etmemiştir. AK Parti boşuna mı sokaklarda. Toplantılara,  Açılış Törenlerine deli paralar niye harcanıyor?

     

YEREL SEÇİM ÖNCESİ RAYLI SİSTEM PROJESİ İSTE

Tatangalar’ın, “Körfez “ tezahüratı nefisti. Küfür-kavga tribünden uzaklaşsa, yaratıcı ve çok şey anlatan böylesi zeka pırıltıları çoğalsa güzel şey.

Körfez rekabeti olmasa biz başka aynayı nereden bulacağız? 

Aynı şey değil, demeyin; “ Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray; bunlardan biri olmasa futbolun tadı mı kalır? “ derler ya. Sakarya-Kocaeli de öyledir.

                                                            **

Çağdaş bir Adapazarı-Sakarya yapalım diye, neden hep İzmit’te yapılan en iyi belediye, devlet yatırımlarını örnek verir, şehrimde daha iyisini isterim?      

Neden yazılarımda hep; Kocaeli TIP Fakültesi, SEKA Park, Eski İzmit Garı, İzmit Arkeoloji Müzesi, Yollar-Köprüler, Restore edilen Osmanlı Mahallesi var?

İzmit Raylı Sistemi 2,5 yılda hayata geçirildl, çatladım. Neden?

Bir Yerel Seçim öncesi, İzmit’te bir park önüne, beton meydana Tüvasaş’ın yaptığı Raylı Sistem Dizisi kondu; “2 Yılda Şehre Raylı Sistem yapacağız!” dendi.

Ben de köşemde bunu yazıp, sözüm ona, amma da dalga geçtim.

                                                              **

İzmit Raylı Sistemi’ni, n’olur İzmit’e git gör Sakaryalı! Devamı da hazır!

Adapazarı, Raylı Sistem yapılması için belki de Türkiye’nin en mükemmel şartlarına sahip. Şehrin oto ulaşım trafiği de artık Raylı Sisteme mecbur. 

Siyaseten, Büyükşehirler içinde AK Partiye verilen oy oranlarına bakılsa, Sakarya Raylı Sistem talebinde yerden göğe kadar haklı.

Adapazarı için bir dolu Raylı Sistem Projesi yapıldığını biliyorum.

Artık şehir yaşamı her noktada kilitleniyor. 2018 Haziranında İlk Raylı Sistem Hat ve Projesi belli olmalı; eylül-ekim-kasımda da Hat yapımı başlamalı.

Bu Yerel Seçim son fırsatımız Sakarya!

İSTANBUL TREN-BANLİYO HATLARI 2018 SONU HAZIR!

Adapazarı Atatürk Bulvarı-Haydarpaşa Vapur İskelesi Treni’ni her gün yazmaya mecburum.

2018 Yılı sonu değil; 2018’in Mart-Nisan’ında; O Tren Adapazarı Garı’na  gelmeli. Bu şehir için, bu hepimizin boyun borcu; GÜNAH GÜNAH!

O nimeti tepe tepe kullandım; çocuklarımız da kullansın istiyorum. Neden?

                                                            **

 İstanbul’dan, 25 yıldır o şehri yönetenler bile bugün şikayet ediyor. Çünkü Dünya şehri İstanbul artık nerdeyse yaşanamaz hale geldi!

Bir şehir 18-20 milyon nüfuslu olur mu? Olursa, orada yaşanabilir mi?

Halk İstanbul’dan çıkamıyor; yol yok, araç yok! Her yere Raylı Sistem yapılıyor, O bile çare olmuyor. Çare; şehirler akılsız plansız büyümeyecek!

Sirkeci-Halkalı, H.Paşa-Gebze Banliyo trenleri 4 yıldır kaldırıldı. Ortalık felç. 2018 Yılı sonunda ikisinin de açılması için şimdi deli gibi çalışılıyor; çünkü?

                                                              **

Yalnız İstanbul nüfusu değil; Trakya-İstanbul-Anadolu arasındaki tüm taşımacılık sistemi karayollarına mahkum edildi.

Sadece yolcular değil, gıda-eşya-liman nakliyatları… Önce Ülke Sanayisi zaten bu öngörüyle planlanmış gibi. TEM-D100; tır, kamyon, otobüs dolu.

Ama Avrupa Birliği ülkelerinin-AB’nin- en gariban ülkeleri bile; hemen her şeyi Raylı Sistemler, Nehir ve Deniz Taşımacılığı ile yapıyor : -)

                                                             **

Sakarya ve ülke gündemine bakıyorum; Demiryolu, SU yok; okul- hastane değil; yüzlerce hapishane yapılması var. Bu size ne anlatmalı?

Ben, demek ki bizim kuşak görevini iyi yapamamış, diyor ve utanıyorum!