AKP Milletvekili adayı Mustafa İsen Engin Arapoğlu ile yaptığı söyleşide muhalefetin vaatlerini absürd bulduğunu söylemiş. Yeni Sakarya da bunu manşetten okuyucularına duyurmuştu.
Mustafa İsen'in absürt Türkçe'de 'saçma', 'anlamsal ögeleri birbirine benzemeyen' gibi anlamlara geliyor.
Söyleşide, "Vahşi kapitalizme teslim olmayacağız" diyen İsen, CHP'nin bin 500 TL, MHP'nin bin 400 TL asgari ücret vaadini absürt buluyor. Demek ki Mustafa İsen'in vahşi kapitalizminde 949 TL asgari ücret normal oluyor.
ülkemizi en üst düzeyde yöneten isimlerin talimatı üzerine aday adayı oldum diyen Mustafa İsen, bir kendine çalışıyormuş bir de onları mahcup etmemek için(!) Ne ala demokrasi anlayışı. Milletvekili adaylığını da misyon olarak görüyormuş. Yani büyüklerinin kendisine verdiği görev(!) AKP demokrasi anlayışına göre absürtlük denemez tabi bunlara.
Vatandaşın şikayeti var mı? sorusunu ise şöyle yanıtlamış: Köy yolları gibi küçük detay sorunlar varmış. İşsizlik şikayeti de yokmuş.
İsen bir de marka şehir çalışmaları kapsamında hamiliğini yaptığı Acarlar Longozu'nun çevresindeki köylerdeki vatandaşların şikayetlerini dinlese ya.
Mustafa İsen yıllar önce Acarlar Longozu'na kalabalık bir grupla birlikte yaptığı ziyarette otobüsü Büyükyanık Köyü yakınlarındaki Gavurlar Köprü olarak bilenen yeri aşamamıştı. Meraklı köylüler ise köprüde toplanmışlardı. Bir vatandaş Acarlar Longozuna nasıl gidebiliriz sorusunu Karadeniz aksanıyla, "Burası mısır tarlasıdır da. Acarlar Longozu Karasu'dadır" diyerek tepki göstererek yanıtlamıştı.
Aradan yıllar geçti ama Acarlar Longozu'nun etrafında tarlası olan İşaret, Turnalı, Büyükyanık, Birlik köylülerinin mülküyet sorunları bir türlü çözümlenemedi.
Mustafa İsen'in kendilerini mahcup etmemek için canla başla çalıştığı; kendisini talimatla aday yapanlara olduğu kadar bu köylüler için de çalışsa belki sorun çözülecek ama...
Muhalefetin vaatlerini absürt, köy yolları gibi sorunları küçük detaylar olarak gören Mustafa İsen şu günlerde marka yapacağı Acarlar Longozu köylerini ve komşu Yeşilova'yı ziyaret etse de şikayetleri bir dinlese.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi asfaltlama ekibini köyden kovan Yeşilova köylüsünün yaptığı, 'absürtlüğe' bir açıklama getirse.
Acarlar Longozu etrafındaki köylülerin uzun yıllardır ekip biçtikleri tarlalarından doğan ecri misil adı altında gelen cezalara, ekip biçmek için devletten teşvik aldıkları halde ekim yapamadıkları; ekim yapsalar hasat yapamadıkları absürt tarım ve SİT alanı politikalarına, Onbinlerce dönüm arazide yaşanan zararlara bir açıklama getirse...
Gölgede yandaşı gazeteciye konuşmak kolay. Talimatla olunan milletvekili adaylığının misyonu bu görevleri kapsamıyorsa o başka(!)