Sakaryalı Muhtarlar, Milli Eğitim’in Okul Aile Birliği Başkanları ile yaptığı toplantıdaki haberlere göre, olmayacak bir Yöneten Tavrıyla karşılaşmış.

     Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş toplantıya yaklaşık 20 dk.’a geç gelmiş. Saygıyla bekleyen sadece devlet memurları değil. Mahalle Muhtarları ve Okul Aile Birliği Başkanları…Yüzde yüz Halk Temsilcileri.

     Halk Temsilcileri, Atanmış Kamu Yöneteni ile sorunları paylaşacak, saygıyla beklemenin anlamını bilmişler.

      Amaaa…

                                                             ***

     Sakaryalı Muhtarlar, GÖREV İstişaresi gereği(!) mahallesindeki hasarlı okulu dile getirince Fazilet Durmuş Müdürümüz galiba biraz gerginleşmiş?

      Bağlar Mah. Muhtarı ( Kemalettin Karalı ) erdemli görev anlayışı gereği, deprem hasarlı mahalle okulunun yıkılıp yenisinin yapılmadığını dile getirmiş.

    Muhtara,“ Hasarlı olduğunu sen nerden biliyorsun?” gibi çıkışan Milli Eğitim Müdürü’ne, Bağlar Mahallesi Muhtarı bu kez tokat gibi bir cevap gelmiş;

    “ Oradaydım. Duvarlar patlak çatlaktı. Onarıp boyadık.” Anlayana bu cevap yeter. 17 Ağustos 1999 Yüzyılın Depremi’ni yaşayan Sakaryalı bunu anlar.

                                                           *** 

    21 Haziran İlköğretim Okulu Aile Birliği, Suriyeli Mülteci Çocuklarının  Okullarında toplandığını vurguluyor. Yaşı büyük Suriyeli çocukların sıklıkla kendi çocuklarını dövdüğünü dile getiriyor.

     Müdür Fazilet Durmuş, toplumda önlenmesi zor sorunlar yaratan konuyu İkamet Belgesi ile geçiştirmek isteyince Muhtarlar susmamışlar!       

      Tekeler Mahallesi Muhtarı Necdet Kabasakaloğlu, “ Bizi Okul Aile Birlikleri ile karşı karşıya getirmeyin! Adrese dayalı sistem var. Nüfus müdürlüklerine beyan yetiyor.” gibi sözlerle, kamu görevini hatırlatmış.

     İstişarede, Yönetenin Öfke Kontrolü zordur. Nerde, kime karşı, nasıl duracağını bileceksin. Muhtarlar topluluğunda, bir Mahalle Muhtarına,             “ Oturun oturduğunuz yere!” denilemez. Oturmazlarsa?

      Kravatlı-Kravatsız Beyefendi, % 100 Mahalle Halkı Temsilcileri Muhtarlar sizi terk ederse. Kapıda çektirilen Fotoğraf Türkiye Muhtarlık Tarihi’ne geçer.             

                                                   MİLLİ EĞİTİM SAKARYA’DAKİ

                                        DEPREM HASARLI 20 OKULU AÇIKLAMALI!

    Bizim Sakarya Gazetesi günlerdir, “ HASARLI OKULLAR NE OLDU?” diye soruyor. 

    Gazetemizin, “ Soru Yağmuru “ kahvaltısında, CHP MV. Engin Özkoç, resmi raporu gösterip, Sakarya’da halen hasarlı 21 okulda eğitim yapıldığını söyledi.

    Okul isimlerini de, “ Paniğe yol açmamak için açıklamadığını!” hatırlattı. Arkadaşlar da, “ İmam Hatip Lisesi yıkıldı; 20 hasarlı okul kaldı!” düzeltmesi yaptı.

      Daha sonraki, “Soru Yağmuru”’ nda, AK Parti Milletvekilimiz de,“ Haberim şimdi oldu. Ankara’ya gidince incelerim!” gibi şeyler söyledi. O kadar…

     Ne İl Valiliği’nden, ne Siyaset Dünyası’ndan, ne de Kamu Yönetenleri’nden bir tek yanıt yok! Varsa; Hasarlı Okullar listesi bir acı yaşanmadan açıklanmalı!

      “ Liste bende var!” diyen milletvekili de şu anda bu sorumluluk altında.            “ Bilmiyorum, gidince araştıracağım!” diyen AK Parti Milletvekili de…

      Deprem sonrası oluşan O Rapordan haberi olan Tüm Kamu Yönetenleri de sorumlu. Tayin olup gitmiş olsalar bile sorumlulukları asla bitmez; bitmemeli…

                                                                 ***

    Gazetemiz Bizim Sakarya,” SORU YAĞMURU KAHVALTILARI “ ile ilimizde çok önemli bir sorumluluk üstlendi. Sakarya Siyaset Dünyamız Ayrımsız katılıyor.

     Çünkü; TÜM SAKARYA, Kamu Daireleri, Üniversiteleri, Tarımı, Ticareti, Sanayisi, Eğitim ve Kültürü, Sanatı ile Ayrımsız Sakarya sorumluluğumuzdur…

     Bizim Sakarya Gazetesi’nin kadrosu halkımızın özgün aynası gibi… Öncelik;  Adapazarı-Sakarya!..Sosyal-Siyasal-Kültürel-Ekonomik-Yaşayış farklılığı çok arkadaşlar aynı masada. Birbirini samimiyetle tamamlayıp, şehrini kucaklıyor.     

    Hayatları bu şehirde, Sakarya’da geçmiş; aynı okulları, mahalleleri, çarşıları, esnafları, sokakları, bulvarları en az 40-50 yıldır yaşayan yazarlar, gazeteciler…

   Sakaryalılara, “ Oturun oturduğunuz yere!” diyeceklere doğru örnektir!