İki gün sonra 3 Mayıs  Kaynarca'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıldönümü resmi törenle kutlanacak.
Kaynarca Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan kutlama programında 1 Mayıs Cuma akşamı Orhan Ölmez Kurtuluş Konseri de yer aldı. Bu davetiye esnaf ve vatandaşlara dağıtıldı.
Ev sahibi olarak Kaymakam Kemal Şahin ve Belediye Başkanı Zeynur Özel'in isimlerinin yer aldığı  Orhan Ölmez Kurtuluş Konserli  davetiye de sivil toplum kuruluşları, resmi daireler ve siyasal kuruluşlara, kısaca protokol üyelerine gönderildi.
Vatandaşlar ayrıca "3 Mayıs Kurtuluş Etkinlikleri Orhan Ölmez Konseri. Kaynarca Belediyesi" ibareli bilboardlarda yer alan afişlerle de konsere davet edildiler.
Ancak aynı konser 'Ak Parti Gençlik Kolları' adı altında Kaynarca'nın merkezinde bez afişle duyurulunca, partinin seçim minibüsünün gençlik kolları konserine buyurun anonsları yapılınca işin rengi değişti.
AKP Kaynarca ilçe Başkanı Murat Kefli'ye sorduğumda, söz konusu konserin partileriyle bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.
Bir süre sonra ofisime uğrayan Belediye Başkanı Zeynur Özel ise Belediye'yle ilgisi bulunmadığını söyledi. Ertesi gün de yazılı açıklama ile konserin AKP Gençlik Kollarının bir etkinliği olduğu bilgisini verdi.
Kaynarca Kaymakamlığı da Orhan Ölmez Konseri’nin Kurtuluş Yıldönümü etkinlikleri programından çıkarıldığını duyurdu: “1 Mayıs 2015 Cuma günü akşamı yapılacak olan Orhan ÖLMEZ Konseri  3 Mayıs Kaynarca’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü Kutlama Etkinlikleri Programından çıkarılmıştır; Saygıyla duyurulur. “
Belediye görevlileri ise davetiye verdikleri herkesi telefonla tek tek arayarak, konserin siyasal bir etkinlik olduğunu, katılma zorunluluğu olmadığını duyurmak zorunda kaldılar.
İyi de bu büyük hatayı kim yaptı. Niye yaptı. Din ve milliyetçilik sömürüsü, şehitler, gaziler üzerinden siyaset yapmak. Dini ve milliyetçiliği araçsallaştırdığı için öncelikle samimi dindarlığa ve milliyetçiliğe zarar veriyor.
Bu arada TÜRKAV'ın 3 Mayıs günü Halit Molla Parkı'nda yapmak istediği Mevlid- i Şerif etkinliği 'sanıyorum alternatif etkinlik' olarak algılandı. Kaymakamlık ve Belediye önce izin vermedi. Daha sonra görüşmeler sonrasında izin çıktı.
Milliyetçi Hareket Partisi yöneticilerinin de verdiği destekle 3 Mayıs günü saat 14.00'da İstiklal Savaşı kahramanlarından Halit Molla'nın anıtının bulunduğu parkta şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutulacak.
Cumhuriyet Halk Partililer ise 2 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'da Kaynarcamız için bir başka önemli İstiklal Şavaşı kahramanı ve şehidi olan Aziz Molla'nın Kaynarca mezarlığındaki kabrini ziyaret etmeye hazırlanıyorlar.
Kaynarca'da Kuvayi Milliyeyi örgütleyen Aziz Molla, bir cuma hutbesinde halkı kurtuluş için savaşmaya davet ettikten sonra işbirlikçi çeteler tarafından sırtından bıçaklanarak şehit edildi.
Kendisi anlı şanlı siyasetçilerimiz tarafından pek bilinmese de ilçemizin çıkardığı Kurtuluş Savaşı kahramanlarından biridir. CHP'lilerin bu etkinliğinin umarım farkındalık oluşturmak için bir başlangıç olur.
AKP Sakarya Gençlik Kollarının parti olarak Kurtuluş adı altında konser yapma girişimi ve toplanacak kalabalığa AKP Milletvekili adaylarının tanıtılarak, parti propagandası yapılacak olması, diğer partileri dışlayacağı için ister istemez MHP ve CHP'yi alternatif kutlamaya itti.
Milli birlik ve beraberliğimizi sağlayacak, Kaynarcalılık bilincini öne çıkartma fırsatı bulacağımız "Kaynarca'nın Düşman İşgali'nden Kurtuluşu" yıldönümleri keşke günlük siyaset hesaplarına kurban edilmese...