Hiçbir siyasi parti üyesi değilim! Ama, İYİ Parti’nin kurulduğu günden beri ülkedeki Siyasi İktidar-Muhalefet ve Seçimlere çarpıcı etkiler yaptığını gördüm.

Sadece, çarpıcı etkiler değil! İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in doğru ve sürekliliği olan siyaset duruşu her seçime de ayrı damgasını vuruyor.

Ankara, Adana, Antalya, Mersin, Bolu belediyelerini kaybeden AK Parti iktidarı bile panik yaptı. Ve; İstanbul’un İmamoğlu’na kaybedilme süreci tarihe geçti.

İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Akşener’in,” 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde KORKU ve KABUS DUVARI’nı birlikte yıktık.” açıklaması müthiş bir özettir.

AK Parti içindeki ayrı siyasi parti kurma süreci de öyle mi hızlandı? Sürpriz mi?

Milletvekilleri yok sayılır mı? TBMM’de; 13.488 soru önergesi verilmiş, 7.439’una cevap verilmemiş; 1.459 Araştırma önergesinin 5’i kabul edilmiş.

Kanun Yapıcı TBMM’de 2.019 Kanun teklifinin sadece 39’u kabul edilmiş.

Halkın ve Halkın Seçtiği Temsilcilerin Soru-Araştırma Korku ve Kabus Duvarı (şimdilik-kısmen) muhalefetin kazandığı büyükşehir belediyelerinde yıkıldı gibi.

CHP ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu yerel seçimlerden büyük bir başarı kazandı. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ülkenin belediyecilik gündemini de belirliyor.

Ama, İYİ Parti + CHP + SP + AKP + HDP ve diğer seçmenleri asla görmezden gelinemez. İstanbul’da ve Türkiye’de kazanan Halkın Yerel Seçim İttifakıdır.

İYİ Parti ve Sn. Akşener’e asıl şimdi büyük görevler düşüyor. Çünkü, gizlisiz ve saklısız bu günün yanlışları da, geçmişin hesapları da sorulabiliyor.

Sakarya’da bence İYİ Parti, önümüzdeki 2-3 ay sonra, derli toplu ve gerçekçi araştırmalarla Tüm Kesimleri ile Sakarya Servet Envanteri’ni de yapmalı.

Ekonomideki Sakarya çakılması giderek büyüyor. Sadece işleyişe geçmiş 4 OSB’ye bakın; 2019 yılında işleyen-açılan-açılacak gibi olan kaç fabrika var?

30-40-50 Yıldır Milli Eğitim başarıları ile övünen Sakarya 24 yıldır yaşadığı sürekli gerileme sürecini göremiyor mu? Laf çok, ama başarı yok!

Siyaset dünyasına çok iş düşüyor. Son seçimler doğrusu büyük kazanımdır. İYİ Parti ile CHP arasındaki Yerel Seçim dayanışması da Sakarya’da iyi yönetildi.

Ama; CHP’li değilim ve Serdivan’da Zafer Kazan’ı yalnız bırakanlara hala üzülürüm. İYİ Parti içine başka siyasi birileri, amcamlar mı ayrışma yapıştırdı?

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Doktor Sayın Cihan Kolip’e CHP’nin verdiği mükemmel ve samimi desteğe Serdivan’da bizzat tanık oldum.

Cihan Kolip, CHP Serdivan Bld. Bşk. Adayı Sayın Zafer Kazan’ın tanıtım toplantısında kürsüye çıktığında tüm CHP’lilerce dakikalarca alkışlanmıştı.

CHP MV. Engin Özkoç’un ve tüm konuşmacıların DR. Cihan Kolip hakkındaki övgü dolu sözleri dinledim. Özgür Özel dahil, herkes destek verdi.

Sayın Kolip’in aldığı oy sanırım % 27-28 gibiydi; 164 bin 246 oy…Sakarya’da bu çok şeyi anlatır. Zafer Kazan da sanırım en çok oy alan CHP İlçe Adayı oldu.

İYİ Parti sanırım Serdivan’da parti içindeki bütünlüğü ve Zafer Kazan’a desteği tam sağlayamadı. Öyle olsa Zafer Kazan’ın hak ettiği oylar katlanabilirdi.

Bunları neden şimdi yazıyorum?

“ AK Parti Sakarya belediyelerinde 24 yıllık iktidar sayılır. 2002 Yılı değil; aynı siyasi anlayış ve hatta kadro 1994 yılından beri belediyelerde iktidar.

Son Yerel Seçim’de Sakarya halkı AKP’ye önemli bir uyarı yaptı. Artık 17-0 bir hayal oldu. Ama, AKP hala kimi uyarılara-eleştirilere karşı epeyce sert!

“ Ne Türkiye, ne de Sakarya hiçbir siyasinin ve siyasi partinin babasının malı değil! Hiçbir Sakaryalı da hiçbir siyasinin kapı kulu değil. Haa!

İş- maaş veriyor, karnını doyuruyorum, getirip götürüyorum!” diyenler olur; “ Kimse kimseye cebinden bir kuruş vermiyor; hepsi, her kuruş Devletin parası!”

Sakarya, ister son 17 yılın, isterse son 24 yılın harcanan akıllara zarar belediye paralarını bile sorabilmeli-sormalı. AK Parti bile O toplam paraya baksa şaşırır!

AK Parti, şimdi küçücük eleştirilere bile sert cevap verme alışkanlığını iyi bir huy sanıyor. Bakın, ben kendilerine Rahmetli Cevat Ayhan ile de soru sorayım:

Milletvekili, rahmetli Genel Müdürüm Sayın Cevat Ayhan, 1999 Depremi sonrası, Sn. MV. Nevzat Ercan ile birlikte birçok TV. Programıma katıldı.

İkisi de, yıllarca,“ TBMM’nin çıkardığı Deprem Vergileri’nden toplanan katrilyonlar ne oldu?” diye sordu. Bu gün bile O katrilyonlar bilinmez?

Ama, benim gibi İş Cahili birisi bile, Sakaryada belediyelerin 17 yılda harcadığı toplam paraları görse; bir de yapılan toplam İŞ’leri görse, acaba n’olur?

Onun için; CHP, İYİ Parti, SP, tüm siyaset dünyası Sakarya’yı izlemeli, eleştirmeli- hesap sormalı, derleyip toparlamalı…Devletin servetleri sorulur?

Lafla böbürlenme bitsin, Sakarya kazansın!.. 40 Yıl önceden daha iyi değiliz!