20 saatte Manisa’ya gittik, maçı izledik, geldik.. Manisa 19 Mayıs Stadı’na maçtan bir saat önce vardığımızda foto muhabiri arkadaşım Ömer Sarıca ile birlikte çay keyfine takıldık..

İyi de oldu, Manisa’nın nabzını ölçtük..

Bize çayları ısmarlayan Manisaspor’un 4 forma nolu oyuncusu Berk Cambaz’ın babası oldu..

“Olmaz” dedi, çaylar bizden, siz misafirsiniz..

Berk 99 depreminden 40 gün önce doğmuş..

Manisaspor’un diğer oyuncuları da hemen hemen bu yaşlarda..

“5 yıldır Manisaspor altyapısında.. Berk’e harçlığını ben veriyorum” dedi..

Manisaspor yönetimi ara sıra 50-100 harçlık atıyormuş..

Ayda bin lira bile yok mu?

Yok..

Bizde Dilaver’in aylığı 75, Ferhat’ın aylığı 85 bin lira!.

Burak bile yeni sözleşmeye göre ayda 30-40 bin kazanacak..

Gözümüz yok, futbol herkesin işi değil, erkek işi..

Ancak işini adam gibi yapmayanlara eleştiri hakkımız, söke söke alırız..

Buradan yola çıkacak olursak, önce o kadar yol giden taraftarımıza, sonra bu takımın bir dediğini iki etmeyen Cevat Ekşi yönetimine selamlarımı gönderiyorum, birileri bizimle dalga geçiyor..

Lig’de ve kupada aldığı kötü sonuçlarla koca camiayı hayal kırıklığına uğratan Sakaryaspor, Manisa'da direkten döndü, 3 puanın hatrı olmasa kafamda ne tilkiler dolaşıyor ancak 40’ınında kuyruğu birbirine değmemeli, Sakaryaspor’un selameti için..

Güzel başladığı karşılaşmada üst üste yediği gollerle kabusu yaşayan Sakaryaspor son bölümlerdeki gayreti ile sahadan 4-3 galip ayrılmayı başardı, bizde baş ağrısı..

Başağrımızın birinci nedeni; 21 yaşındaki stoperimiz Burak Bekaroğlu’nun aşırı özgüveni!.

İlk 3 dakika da yediği iki golle Sakaryaspor karşısında Manisaspor ürkek ördek pozisyonuna düşerken 52. dakika da Burak Bekaroğlu Furkan’a öyle güzel asist yaptı ki adeta çanımıza ot tıkıyordu..

Burak’la yüreklenen Manisaspor bu golün devamında 2-0’dan maçı çevirdi, Dilaver “Olmaz” dedi, Serkan son noktayı koydu..

Burak’ın yanısıra Ferhat geçen seneden kalan yıldız pozisyonunda olmasa Sakaryaspor’da bir dakika tutmam..

Bu iki oyuncu yüzde 90 değişimin yüzde 10’u..

Yüzde 90 değişimde sağbek Ferit ve 5 forma nolu oyuncumuz Serkan en önemli kazanımlarımız olarak dikkat çekerken İlyas Çakmak’tan formayı tırnaklarıyla (golleriyle) koparan Berk İsmail Ünsal pozisyona sokulursa affetmiyor..

Takımın en tecrübeli ismi 32 yaşındaki Dilaver Güçlü attığı iki golle klasını konuşturdu ama zaten aldığı para itibariyle işi bu, futbol kantarında Beykan verimi bekliyoruz..

Sakaryaspor’da en büyük yoğunluk orta sahada, en büyük sorunda burada..

Ferhat oynasın diye ne değişiklikler düşünüldü de Ferhat düşünmedi, kendine gelmeyi!.

Yine orta sahada Zahit Fındık ve Savaş Tağa çözemediğim iki denklem olarak önümde dururken yeni hocamız İsmail Ertekin yapar bu işi, Sakaryaspor adam olur..

Sakaryaspor 3-2 geriye düşmüştü, Ertekin hocanın hakem tarafından verilen su molasında sahaya bir dalışı, futbolculara bir çıkışı vardı ki takım sahada sakin kaldı, klasını konuşturdu, hepsi bu ancak daha bitmedi..

Çok işimiz var, çok..

SANTRA HARİCİ

Derdim yüreğimde

Eller ne bilsin