Bugün yeni Atatürk stadı zemini ilk kez bir amatör futbolun ayak seslerine ev sahipliği yapacak.

Balda kalma mücadelesini veren takımın adı Adapazarıspor. Bala çıkma hayali olan takımın adı ise Hendekspor. Adapazarıspor bu sezon Balda iyi futbol anlarından uzak günler yaşadı.

Bal takımı ama Ballı bir takım görüntüsü Karamanda yok. Bu nedenle bugünkü oyunun favori kısmına ben şahsen onların adını cesaretle yazamıyorum. Hem sonra play-off maçlarının geçmiş hikayesine baktım, Balda Play-offa kalan takımlar ,Bal yarışında ikinci olup bala çıkma umudunu finale taşıyan takımlar bu futbol maratonu içinde çok az geride kalmışlar.

Mesela As Akyazıspor, mesela Sapancaspor ,mesela Karasuspor Bala çıkan ikinci takım olma adına Baldan karşılarına çıkan takımları yenerek başarılı olmuşlar. Bu istatiki bilgiler sonrası aklınızdan gecen şu soruyu bana şu şekilde soracağınızı düşünüyorum. O halde bu kez de Hendekspor’un şansı daha fazla. Az veya çok orasını bilemem . Ben istatistiklere bakarak konuştum.

Bu arada Hendekspor’un başına sonradan gelen Bülent Yıldırım komutasındaki Hendekspor Bala direk çıkma mücadelesinde hiç yenilmedi. Bu bir özgüven nedeni olabilir. Bülent Yıldırımın Adapazarıspor’u çok yakından sıkça takip etmesi, futbol çantasını onunla ilgili bilgilerle donatması da mavi beyazlı ekibe artı değer olarak geri dönebilir. Hendekspor sezon içinde çok transfer yaptı ,çok antrenör değişimi yaşadı. Adapazarısporda aynen böyle bir, çalkantılı transfer resmi verdi. Evelemeden gevelemeden bugüne bakalım.

Top santrada ,Bala çıkış oranında takımlar arasında denge adına çok uçurum yok. Bugün kazanan kim olursa olsun ,iki takımda bizim takımımız. Bu maçın içindeki favori kısmını doldururken ,geçmiş örneklerle anımsatma yaptım. Ama siz ve ben çok iyi biliyoruz ki ,futbolda her maçın içinde farklı bir hikaye vardır.

Bugün ancak ben şunu çok iyi biliyor ve iddialı konuşuyorum ,bu gün yeni statda seyreden üstünlüğü Hendekspor’dan yana olacak.

Umarım Sakarya’nın amatör futbol sevdalıları Adapazarıspor Başkanı İbrahim Aygün’ün maça gelin çağrısına fazla rağbet ederlerde Adapazarıspor’da Hendekspor önünde seyreden farkı ile eziklik hissetmez. Yineliyorum Bala çıkış adına güzel bir final izlenimi maç sonu futbol gönlümüzde yer etsin.