Sakarya, Ramazan ayının yoğun olarak yaşandığı şehirlerin başında geliyor. İftar sofraları şehrin dört bir yanında 7’den 70’e tüm insanları bir araya getiriyor.

Kadir Gecesi,  Demokrasi Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi en büyük iftar buluşmasına ev sahipliği yaptı. On binlerce Sakaryalı aynı sofralarda buluştu.

15 Temmuz gecesi direnişin başladığı ve günlerce tüm Sakaryalıların toplandığı bu meydanda on binler bu kez oruçlarını açmak için bir aradaydı.

O süreçte birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının yoğun yaşandığı günleri sizde hatırlıyorsunuzdur elbet.

Aynı o günlerdeki gibi dün de Demokrasi Meydanı’nda kardeşlik vardı. Birlik ve beraberlik vardı.

Fotoğraf karelerine çok güzel görüntüler yansıdı. İnşallah nice buluşmalar, nice birliktelikler hep kardeşlik içerisinde olur.

Dedik ya Ramazan’ın sonundayız. İnşallah Ramazan’ı kendimiz, şehrimiz ve tüm İslam alemi için önemli bir fırsat olduğunu bilerek eksiklerimizin, kusurlarımızın farkına varabilmişizdir. uygun olarak geçirebilmişizdir.

*          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *         

Kimse kaderini seçemiyor, herkes kendisine yazılan kaderi yaşıyor bir bakıma.

Dünyanın dört bir yanında, özelliklede Ortadoğu coğrafyasında insanlık dramı sürüyor. Çocuk, kadın, yaşlı nice insan bombaların, yıkımın ortasında yaşam mücadelesi veriyor.

Evlerini, vatanlarını terk ederek, sığınacak bir kapı arayanlar müstesna. Onlarda farklı coğrafyalarda bir başka savaş veriyorlar; yaşam savaşı veriyorlar.

Bu insanları yaşatmak, tüm dünyanın, hepimizin yükümlüğü/sorumluluğu. Ancak dünya yaşananlar karşısında suspus.
Ülkemiz ise bu durum karşısında dünyaya adeta ders veriyor, sığınacak bir liman olarak Türkiye'nin tarihte olduğu gibi yine sahneye çıkıyor.

Bu yılda Dünya Mülteci Günü gününü geride bıraktık. Böyle bir dramı tek güne sığdırmak ne kadar doğru bilemiyorum!

Sakarya mülteciler konusunda ilk günden beri büyük bir hoşgörüyle mazlumların yanında yer aldı. Göstermelik bir günün ötesinde Sakarya her gün o insanlarla birlikte oldu, olmaya da devam ediyor.

Birçok gece olduğu gibi Kadir Gecesi’nde de onlarla aynı sofrayı paylaştık. On binlerce kişi aynı sofradan yemek yedik.

Evet, bugün biz onlara elimizi uzattık. Çünkü yarın da bizim bir ele ihtiyacımız olmayacağını kim söyleyebilir?