Hep oralardayım. Hatta, Yenicami’den gelip Emniyet Müdürlüğü binasını geçtikten sonra, sağa girip yeni yapılan Duble Yol’dan TEK Kavşağı’na çıkarım.

Yani, henüz bitmedi ama, O yolu defalarca kullandım. “ İlk Üstgeçitli Kavşak “ bilboardını görünce, Büyükşehir’e bu kez bir Üstgeçit Kavşağı daha düşledim.

*

Asla istemezdim ama; Hanlıköy’ün doğusu E.5’e ( D.100 ) kadar 1.OSB’ye verildi. Orada şimdi yoğun şantiye çalışmaları var. Altyapısı harika oluyor; gidip gezdim.

1.OSB ile birleştiren-altyapılı- geniş yollar yapılıyor. Bence bir sorun olabilecek. Etbalık, Dörtyol kavşakları zaten yoğun. Sanayileri bağlayan D.100 kavşağı da.

OSB’deki yeni arazi büyümesi fabrikalarla tamamlandığı gün, kavşaklarda kızılca kıyamet kopmasın. Etbalık-Karasu Yolu Üstgeçitli Kavşak canlı örnektir.

*

trafikte kilitlenen akışı 25 yıl sonra Zeki Başkan üstgeçitle belki çözecek.

Ben, “ Adapazarı-Sakarya için Uzun Vadeli Değişim Gelişim Planlarımız yok !” gibi yazıp çizince, gereksiz yere höykürenler, üstgeçit bitince de alkışlayacak.

18-19 Yıl önce de demiryolunda kaçırılan fırsatları çok yazdım. Herkesle, her platformda tartışıldım. İŞ’in ardında; Adapazarı Garı’na göz dikenler varmış : -)

2018 içinde Cumhurbaşkanlığı Seçimi olabilir. Ama, Sirkeci-Haydarpaşa Garları açılır; Adapazarı Garı’na tren gelmezse, Sakaryalı hak helal eder, oy verir mi?

SAPANCA GÖLÜ’NDE BALIK TUTMAK : -)

“ Balık !” denilince, lezzet ve avcılık yürekleri hoplayanlara yazıyorum. Para kazanmak için Balık neslini kurutmak nasıl bir anlayıştır?

Van Gölü’nde yetişen İnci Kefali’nin belgeselini izledim. İZ TV, ülkemden harika belgeseller yayınlıyor. Vakit buldukça kaçırmam. Van Gölü’nde İnci Kefali gibi.

İnci Kefalleri yumurtlama mevsiminde Van Gölü’ne akan derelere tırmanıyor. Deli gibi akan o derelerde insanlar bile akıntıya karşı yürüyemez.

İnci Kefali, tuzlu sudan tatlı suya birden geçerse ölürmüş. Ara yerde alışma beklemesi yapıyorlar. Bir zaman sonra tatlı suya karşı yüzüyorlar.

Ama, dere çok azgın akıyor. Kayalar var, şelaleler var. Güçlü olan İnci Kefaller akıntıları aşıyor. Şelaleleri ise nerdeyse uçarak geçiyorlar. Güçlü İnci Kefaller zorlukları aştığından, doğan Kefal nesli de güçlü oluyormuş.

*

Tabii, İnci Kefali Vanlı kimi balıkçılar için büyük bir ekmek kapısı da oluyor.

Kuşkusuz aklım Sapanca Gölü’ndeydi. Son birkaç yıldır biraz balık bereketi olmaya başladı. Ama, biz sanki saldırdık. Bu anlayış Balık neslini çoğaltamaz.

Su Ürünleri Fakültesi üretiyor, büyütüyor, Gölü zenginleştiriyor. Biz kimseye fırsat vermeden tüm balıkları dipten kurutmayı beceriyoruz.

Yönetenler, Sapanca Gölü’nde yasa dışı balık avcılığı yapan hiçbir Allah kuluna ayrım yapmasın. Satanları da, restoranları da denetlesinler; balıksız kalınmaz.

Balık tutma mevsiminde evler de, restoranlar da balıksız kalmaz. Doğaya ve birbirimize hoyrat davranmayalım. Yasaktan da kimse şikayet etmesin.

ÖĞRETMENİ DERSTE ARKADAN KUCAKLAYAN O GENÇ !

Trakya’da yaşanan olayı Ulusal televizyonlar vermese, ülke yine hepimize büyük ders olan O olayı örtbas edenlerin gafletine düşecekti.

“ Bu büyük rezalete yayın yasağı koyun!” denmeden; Türkiye rezaleti tüm çıplaklığıyla izledi. Şimdi artık üstünü kapatmak daha büyük rezalettir.

Çünkü, yabancı ülke tv.’leri bile belki de o görüntüleri kullanacaktır.

*

Olayı yazmayayım. Yüzyıllardır görülmemiş bir utançtı. Hiçbir gencimize asla yakıştıramam; magandalık bile diyemedim.

Kör değiliz; benzeri saldırgan tavırlar artık sıradanlaştı. Okullarda, statlarda, sokaklarda vukuat dolu. Korunacağını bilen, Koruyanı da rezil ediyor.

Türkiye Futbol BAL liginde Sultangazi’de Yeni Çanspor takımı futbolcuları, bir linç yaşamış. Hadi, izleyin, üstü örtülecek mi? Bence, seçim varsa, örtülebilir!

*

Kimse, “ Sakarya’da böyle rezaletler yaşanmaz !” demesin. Kaç haftadır ilçe-köy futbol sahalarımızda linçler yaşandı? O sahaları maça kapamak iyi oldu.

gençleri yanlış yola sokuyor. Evde, sokakta, okulda bizler; Statlarda taraftarlar. Siyaseten, haksıza asla arka çıkma! Saha kapamak az bile.

Birileri, en ayıplı durumlarda bile, doğru yol gösterilmemiş gençlere arka çıkar, koruyup kollarsa durum kötü. Ülkeye, gençlere, topluma da yazık olur.