Hayatın içinde nerede olursanız olun, neyi, seyrederseniz seyredin ,ne izlerseniz izleyin ilk intiba çok önemlidir.

Yeni Sakaryaspor’u Topuk yaylasında kendisi ile arasında çok büyük futbol farkı olan bir İran takımı önünde izledim. Bu maçı futbol kantarına koyup tartmak içinden çok şeyler çıkarmak zor olsa da, yine de ufak tefek futbol bilgilerini cebime koyma şansım oldu. Futbol tünelinin ucunda umut olup olmadığını net bilgiler eşliğinde size sunmak için bana Boluspor, bana Adanaspor maçlarını seyretmek adına zaman tanıyın.

Bugün için ben Topuk yaylasında uzun süre iki tertip halinde sahada yer alan yeni Sakaryaspor’u tanımaya ,futbolcuları numaralarından çıkarmaya çalıştım. İlk tertipte tanıdığım isimler içinde savunmada Zafer –Burak, orta sahada Serdar ,Ferhat, hücum hattında Fatih vardı.

Osman Özdemir’in sahaya sürdüğü ikinci tertipte Burak Bekaroğlu ve Yasir sahada kalırken bu oyuncu grubu içinde de eskilerden Fikret ,Erçağ, Talha ve Coşkun yer aldı. Mümin’in son anlarda oyuna dahil olduğu karşılaşmada iki penaltıdan biri gol olup,biri kaleci tarafından kurtarılırken Talha’nın attığı golü ve oynadığı oyun u beğendiğimi buraya not etme ihtiyacı duydum.

Yenilerden savunmada formayı rahat alır denilen Bolu’dan transfer edilen Ramazan’ın yer almadığı, eskilerden Canberk’in, Aytaç’ın olmadığı yeni Sakaryaspor’da kadro derinliği bayağı iyi. Seçenekli kadro için forma aslanın ağzında tespiti ilk tespitim olarak bir yere not edilsin.

Osman Özdemir’in eli bir hayli güçlü. Bu takımdan iyi yemek yapmak aşçı başı olarak ona kalmış bir şey. Duyduk ki onun çok istediği Tansel adında bir oyuncuda alınmış. Eh bundan iyisi can sağlığı.

Rekabetin olduğu yerden başarı çıkarsa, kaldı ki yeni Sakaryasporun buna el verecek futbol resmi var gibi geldi bana . Özetle Diriliş yılında ikinci hedef için kurulan, oluşturulan yeni Sakaryaspor’da futbol ışığı ,etrafı aydınlatmak adına b ana fazlaca elektrik yükledi. . Erken tespit gibi gözükse de, ilk intiba için ben ,umutsuzluktan çok umudu futbol gönlüme not ettim. Bu tespitte yanılgı olur mu? Tabi ki olabilir. ( Zaten bu konuyla ilgili Salı Soframda yanılgıyı işledim)

Biz sadece bizim futbol tarlasındaki resme bakıp heyecan yapıyoruz. Diğer takımları da bilmek gerek. Son notum rakip zayıf olsa da eski yeni oyuncuların kaynaşımı hemen hissediliyor. Kısa sürede oyun iştahı yüksek bir takımın varlığını hissettim. Hazırlık maçlarının süratlendiği anlarda daha iyi Sakaryaspor hayal etmeye başladım. Erken olsa da hayal görmek bile iyi bir şey olsa gerek.