Hülle kelimesi ile Hülle Nikahı ile tanıştık! Hülleyi sadece nikahta yapmadık!...

Siyasette, Demokrasiyi kandırarak Hülle Partiler kuruldu!...

Ticarette, Belediyelerdeki yolsuzlukların yuvası olan Hülle Şirketler kuruldu!...

Belediyenin İhalelerinde, ihaleyi istediği fiyata almak isteyenler, kendilerine Hülle Ortaklar yarattı!...

Atamalarını beğenmeyen Bürokratlar, sağlık sorunlarını öne sürerek Hülle Raporlar almaya başladılar!...

HÜLLE NİKAHI!...

Eşini üç talakla boşayan koca, pişman olduktan sonra boşadığı eşi ile tekrar evlenebilmesi için, boşadığı eşinin bir başka erkekle nikahlanması ve bir geceliğine zifafa girmesi gerekiyor. Bu durum bir erkek için çok aşağılayıcı bir durumdu. Eşlerin evlenmelerinde kanunla Resmi Nikah mecburiyeti gelince, Hülle Nikahı terk edildi!...

HÜLLE PARTİSİ!...

Türk Siyasal Tarihinde Demokrasi oyunu olarak Hülle Partiler kuruldu!...

Partinden istifa et!...Yeni parti kur!...

Kurduğun yeni partiyi, katılmak istediğin partiye iltihak et!...

Türk Siyasal Tarihi, günlük kurulup kapatılan bir sürü Hülle Partisi ile dolu…

HÜLLE ŞİRKET!...

Belediyelerde yapılan yolsuzlukların altından, Hülle Belediye Şirketleri çıktı!...

Belediye başkanları, belediye personeline şirket kurdurtur. Daha sonra şirketi kuran personel, kurduğu şirketi belediyeye hibe eder.

Belediyeye devri yapılan şirket üzerinden, alım-satım, kredi kullanımı, sermaye aktarımı yapılır.

Belediyenin arsaları, taşınmaz binaları, işletmeleri, araçları bu şirkete devredilir. Hatta personel bile bu şirket üzerinden çalışır.

Hendek Belediyesine ait olan HİMPAŞIN faaliyetleri, yaptığı işler iyi incelenirse “Hülle Şirket” kavramını daha iyi anlarız.

HÜLLE İHALELER!...

Hülle İhalelerde, hülle ortaklar olur. Teminatını yatırarak ihaleye giren kişi, ihaleyi almak için ihale bitene kadar rakamı arttırır. İhalenin sonunda, kendisine kalan ihalenin rakamı yüksekse, teminatını yakar ve ihaleyi bozar.

İkinci ihaleye kendi girmez. Onun adına başkası katılır. Gene ihalede yüksek rakamlar havada uçuşur. Teminat yakılır ve ihale tekrar bozulur.

Üçüncü ihaleye de başka bir isim onun adına girer. İlk iki ihaledeki rakamların altında üçüncü ihale alınır. Her ne kadar ihale sözleşmesini başkası imzalasa da, ihaleye çıkan işletmeyi o şahıs işletir.

Hendek Belediyesinin son zamanlarda yaptığı ihalelerde, Hülle ihale kavramını çok iyi anlayabiliyoruz!...

Belediyenin karşısında bulunan çay ocağı ve küçük büfe ihalelerinde yapılan hülleleri gördük. Bu dükkanlar üç defa ihaleye çıktı. İlk ihaleye çıkan fiyatın yarısına, üçüncü ihalede anlaşma imzalandı.

İhale sözleşmesini yapan isim başka, dükkanı işleten isim başka. İşte bunun adına bal gibi Hülle İhale denir.

Dükkanın gerçek sahibi olan şahıs, Nisan ayı meclis toplantısında, AK Partiden meclis üyesi seçildi. Hendek halkı, bir meclis üyesinin belediyeye ait bir işyerini işletmesi, etik bir davranış mı?” Diye soruyor.

HÜLLE RAPOR!...

Son zamanlarda Bürokratlar arasında Hülle Rapor modası başladı. Bazı Bürokratlar, bağlı oldukları Bakanlığın yaptığı tayin yerini beğenmeyerek , aldıkları raporlarla izine çıkarak, tayinini ertelemeye çalışıyor. Hatta, daha da ileri giderek bakanlıktan çıkan tayinini durdurmak için Bölge İdare Mahkemesinde dava açıyor.

Hülle Rapor yüzünden, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde otorite boşluğu yaşanıyor!...

Hendek Kamuoyunda, görev yeri değişen Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürünün aldığı Hülle Raporlar konuşuluyor.

Müdür bey, aldığı hülle raporla Kocaali deki görevine başlamıyor.

Raporlu olan müdür beyin hafta sonları ehliyet sınavlarına girdiği halk içinde konuşuluyor.

Otorite boşluğu yüzünden, Eğitimde hiçte iyi bir yerde olmayan Hendek için tehlike zilleri çalmaya başladı. Bu durumdan Veliler çok tedirgin…

Okul Müdürleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde ortaya çıkan otorite boşluğundan çok rahatsızlar. Okullarının sorunlarıyla ilgili çözüm noktasında muhatap bulamıyorlar.

Hendek halkı, “Eğitim yılının sonuna yaklaşılırken, sınav takvimine az bir süre varken, birilerinin keyfi yüzünden 80 Bin Nüfuslu Hendek’te Eğitimdeki bu başıbozukluk, çocuklarımızın yarınlarını etkileyecektir” Diye konuşuyor.

Üniversitesi olan, sanayi şehri 80 Bin nüfuslu Hendek’e bir tane bile nitelikli bir okul kazandırmayan, görev yaptığı 8 yıl süre içinde ilçeler arasında başarı sıralamasında sonlarda olan, eğitimde bir türlü başarıyı yakalayamayan İlçe Milli Eğitim Müdürünün hülle raporlarla görevde kalmak istemesine, Hendek halkı bir anlam veremiyor.

Hendek halkı, Eğitimdeki otorite boşluğunun kalkması için, Vali bey ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yardım bekliyor.