Son zamanlarda şehirde yaşanan olaylara baktığımızda ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu fark edebilirsiniz.

Çünkü neredeyse her gün şiddet, ölüm, kavga, yaralanma gibi talihsiz olaylarla karşılaşıyoruz.

Bu olayların çoğunda bir ölüm haberi oluyor. Haber programlarında tekrar tekrar dinliyor, Sakarya’da olan bu olaylardan dolayı büyük bir üzüntü duyuyoruz.

Nasıl bir çözüm üretilmesi konusuna hep birlikte eğilmeli. Bu konuda gayret sarf eden emniyet güçlerine yardımcı olmalıyız.

Geçtiğimiz günlerde Sakarya Emniyet Müdürlüğü yaklaşık bin polisin katılımıyla ‘Şafak54’ isimli bir operasyon gerçekleştirdi.

47 mahallede 150 adrese eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Çeşitli suçlardan aranan isimler deyim yerindeyse ‘Şafak54’ kod adlı operasyonla enselendi.

Uyuşturucu, gasp, organize, kaçakçılık ve terör suçlarından aranan şahıslar sabahın erken saatlerinde yapılan operasyonla eminim şaşkına dönmüşlerdir.

Silahların, uyuşturucu maddelerinin, kimyasalların ele geçirildiği baskınlarda, gözaltına alınan 37 kişiden 29’u tutuklandı.

Kısa vadede bu gibi baskınların, operasyonların faydalı olacağı konusunda itirazım yok. Ancak uzun vadede bir şeyler yapılması gerek.

Çocukların zehirlendiği, gençlerin uyuşturucunun müptelası olduğu, silahların kolayca ateşlendiği bir düzenden bahsediyoruz.

Artık bu düzene bir dur denilmeli! İnsanlar kolaylıkla şiddete yöneliyor. Yaşanan olayların psikolojik altyapısı iyi analiz edilerek önlemler alınmalı.

Şiddet ve suç üzerine kurulan insanlığın geleceği yok olacaktır. Her geçen gün artan şiddet ve suçlara artık müdahale edilmesi gerekmiyor mu?

Sadece Sakarya’da yaşanan hadiseler haber bültenlerini dolduracak kadar fazlayken bunun ülke bazında tahayyül edemeyeceğimiz birçoklukta olduğu gerçeği karşımıza çıkıyor.

Malcolm X, ‘Şiddeti dua ederek durduramazsınız’ diyor, Merhum Boşnak Lider Aliya’da ‘Dünyayı değiştirecek olan dua değil eylemdir’ diye ekliyor.

Dua edelim elbet ancak eylem için de harekete geçme vakti değil midir?