Sakarya Hakemleri gecen yıl olduğu gibi Serdivan da Kasrı Dönerde iftar yaptılar.

   Taban Birlikleri içinde İftar konusunda önceliği kimseye kaptırmayan Sakarya Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğinin iftarında  bir bütünlük yoktu.

   ASKF,TÜFAD ,Saha Komiserleri Derneği  yöneticileri oradaydı ama ,camianın yaşayan büyüklerinin çoğu  İftarda yoktu. 

   Sakarya Hakemliği dendi mi  geçmişin  Hakem defteri içinde  Abdülkadir Aypek, Reşit Çeker,Yücel Er , Erdoğan Çamlıyurt , Cevdet Güngör, Mehmet Ömez  yaşayanlar olarak, yıllardır  ilk akla gelen duayen isimler olurlar .

   Yücel Er ile Erdoğan Çamlıyurt’un Ayvalıkta, Reşit Çeker’in Kerpe de tatilde olduğunu biliyoruz ( Davet gitse de gözler onları arıyor her seferinde ). Ancak Abdülkadir Aypek halen bu ilde ikamet eder.  Hakemliğin yaşayan en önemli ismi olan A.Kadir Aypek, Hakem evi açılışında kurdele kesiminde hatırlanmamanın burukluğu içinde gecen yıl geldiği Hakemlerin iftarına bu yıl gelmediği görüldü. ( Hatta Dernek Başkanlığı yapmış Fuat Totrakan Ahmet Kemiksizoğlu’nu da bu tür etkinliklerde görmek gerek.)

   Bu arada eski İHK Başkanı Mehmet Alemdar’ı da Kasrı Dönerde ben göremedim.  Gören varsa veya oradaysa  bilemem. Ben göremedim. Gönül kırgınlığı bu işin içinde olmasında ,küçüklerde büyüklerin alınganlığına fırsat verecek hatalar yapmamalı. Biz davete icabet edip gittiğimiz iftarda  çok fazla samimiyet, çok fazla sevgiye mazhar olamadık.  Galiba bende alıngan olmaya başladım.

   Hakem Yöneticileri genç hakemlere  bu camianın geçmişinde gezinmiş, hakemliğe, Hakem, gözlemci  ve yönetici olarak hizmet vermiş olanları anlatıp, hakem gecelerinde onları genç kuşak hakemlere tanıtmalı.

   Mesela ben  böylesi anlamlı İftar akşamlarında Oktay Ertem’i, Aziz Uçar’la,Yaşar Akşahin’le de,İlhan Ertem’le de  birlikte olmak isterdim.

    Neyse Türkiye’nin içini, saran samimiyetsizliğin Hakemleri de sardığını ,veya  gönül okşayan samimiyetin her gecen gün azaldığını  söyleyerek iftarın içindeki boşluğu doldurup ,ramazanın  ,verilen iftarın keyfini kaçırmayalım.

   Bu arada bizde büyüdük, bizde yaşlandık. Bizde alıngan olmaya başladık. Bende  artık Hakemlerle olan bu tür ilişkileri hakemlik hayatımın geçmişte kalan anıları arasına bıraksam mı  acaba? Çünkü artık bu tür etkinliklerde gerekli heyecanı duymamaya başladım. En iyisi mi bende A.Kadir Aypek’le beraber bir köşeye çekilip ,Hakemleri yeni yönetici ,yeni gençlik yüzüyle baş başa bırakalım da rahatlasınlar.

   Ha unutmadan bu seneki Hakem iftarında gecen senenin katılım ve ilgi çeşmesinden akan su son derece azdı. Yinede  Hakemler ve gözlemciler dışında bir çok kesimin katılımı ile gerçekleşen İftarı organize edenlere  yediğimiz iftarı hatırına teşekkür edelimde adet yerini bulsun..

    Hiç olmazsa kapıda hoş geldin merasimi içinde elimizi sıkan yöneticiler vardı. Yaşlılık kötü bir şey be , hiç olmadık yerde bedeni alınganlık kaplıyor.

   NOT: Amacım  küskünlüğü ,sevgisizliği körüklemek değil,amacım el  altından sevginin ,bütünlüğün eksik olan yüzünün altını çizmek. İyi iftarlar Hakem beyler.