Bu bölümde siz değerli okurlarımıza her hafta,  BİST100, DOLAR ve ONS ALTIN’ın hafta içerisinde gerçekleşmesi muhtemel Sermaye piyasa hareketlerini analiz etmeye çalışacağım.

BİST100: İki hafta önce 106.000 üstünü görmeyeceğimizi temel ve teknik analize dayanarak belirtmiştim, Nitekim 105.929’dan dönen borsa haftayı 99.853 den kapattı. Geçen hafta yine temel ve teknik analize dayanarak 99.700 altında stop loss olunmasını söylemiştim. Yani hisseleri sat ve seyret, nereye kadar seyret peki ! 2012 yılının başında başlayan ara trendin bugünlere karşılığı 89.500 lere kadar. Peki ne oldu, 99.700 den aşağı yönlü kırılan endeks 90.523’ü gördü. Ve buradan tepki alımları ile haftayı  93.784 den kapattı.

Peki, bu hafta neler olacak; Bu analiz çalışmasını seçimlerden bir gün önce hazırlıyorum. Seçimlerin sonucu ne olursa olsun piyasaları uzun ve orta vadede iyi etkilemeyecek. 90.500’den hisse senedi alanların kar satışları ile karşılaşacağız. Endeks, 89.121 de var olan gap’i  (boşluk) kapatması büyük ihtimal. Buradan yeniden tepki alımı bekliyorum. Peki, yeni oyun alanımız neresi; 89.121 ile 97.360 arası olacak. 100 binlerin üstü artık biraz hayal. Ne zamana kadar diye soranlara, havuç sezonu açılana kadar yani yeni beklenti ve hedeflere kadar diyorum.

DOLAR: Seçim sonuçları ile olası $ hareketi gün içi çalkantılı olsa bile mutlaka geri çekilme yaşayacaktır. Sosyal medya paylaşımlarında belirttiğim gibi geçen hafta ki yükseliş suni bir yükselişti. 5.64 den haftaya başlayacak olan $, 5.82 leri tekrar test edebilir. Ön göremediğim bir gelişme olmaz ise 5.46 ­­– 5.53 arasına bir süre sıkışacaktır. İşte bu sıkışmada hükümetin alacağı kararlar $ da yön tayin edecektir. Tekrar ediyorum, ön göremediğim olaylar olmadığı takdirde $ 5.82 üstünü kesinlikle görmeyecektir. $ da 5.52 çok önemli aşağı doğru destek, yukarı doğru direnç olarak karşımıza çıkıyor.

ONS ALTIN: Ons Altında ilginç şeyler oluyor. 2011’in son çeyreğinde gördüğü tarihi zirveden sonra düşüş trendine giren Ons Altın 2016 yılının başından itibaren daralan yatay bir band’ta hareket ediyor. 1.280 $ aşağı doğru çok önemli bir destek seviyesi. İlginç olan şey ise iki hafta önce 1.280 $ altına ineceğini ihtimal vermiyordum. Teknik Analizde negatif bir uyumsuzluk söz konusu, buda Nisan ayı içerisinde iyice daralacak olan bandın bir kırılmaya gebe olduğunu gösteriyor, önümüzde ki haftalarda kırılacak yönü siz değerli okurlarımıza yine buradan yazacağım.

Tüm okurlarımıza bol kazançlı iyi haftalar diliyorum.    Hazırlayan: Umut SIY

YATIRIM, BİLGİ VE SABIR GEREKTİRİR.

SPK'nın 22 Nisan 2002 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliği uyarınca yayımlanması istenen uyarı:
"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir."