Sakaryaspor, son haftalardaki oynamadan kazan görüntüsüne devam ediyor. Pazar günü Eyüpspor maçında da aynısı oldu. Böyle devam ettiği sürece boş tribünlere oynamaya devam edecek. Taraftar ve seyirci sergilenen oyundan memnun değil. Tabela gazeteciği yapmaya gerek yok.

“Futbol, seyirci eğlendirme markasıdır” Futbolun beşiği İngiltere’de böyle derler. Stattan ayrılan seyirci mutlu olmak ister. Sakaryaspor, ligin ikinci yarısında iyi oyundan gittikçe uzaklaşıyor. Bu şekilde maç kazanmak ne kadar devam eder kestirmek güç.

Maçın ikinci devresinde Eyüpspor çok pozisyon yakaladı. Rakip forvetlerin beceriksiz olmaları skoru bozmadı. Yedek oyuncuların yetersizliği kalan maçlarda sahaya nasıl yansır bilinmez ama görüntü iyi değil.

Bir takımın başarılı olması için futbolun değişmez kurallarından birisi de, futbolcunun mutlu olmasıdır. Kalan zaman içinde varsa, sorunlar halledilmeli. Şehrin dinamiklerini hareketlendirmek, seyirciyi stada çekmek olmazsa olmazdır. Bir an evvel bu toplumsal örgütlenmeyi yapmak şart olsa gerek.

Yönetim, gerekli hamleleri yapmak durumundadır. Geçen seneki playoff hüsranını yaşamamak için som bir hamle iyi netice verir.

Yoksa… Melekler korusun.