“ ARUS-Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi “ diye yazınca, YouTube Raylı Sistemler konusunda epeyce bilgi sunuyor.

ROTEM, 2006 yılında TÜVASAŞ’ın içinde küçük bir bölüme sokuldu. Biz işi hiç bilmeyenler bile, gelecek yıllarda önümüze çıkacak tablo için kaygılıydık.

İrade öyle karar vermiş.İradeye karşı İktidarın 5 Sakarya Milletvekilinden hiç birisi istişare etmeye bile gerek görmemişse; bugün son hali kim sorgulamalı?

**

Anlatsınlar ki; Sakarya, “ Milli Oto yapacak Delikanlı !” lafını da düşünebilsin!

ROTEM, 2006 yılında kurulduğundan beri, 10 yılda, 1.8 milyar Dolar gelir elde etmiş. Ki; İlk yıl içinde % 35-42 Yerli İmalat payı şartı varmış.

Yerli parça katkısının her yıl artması da gerekirmiş? 10 yılda -2016 yılı- Yerli Parça oran katkımızın % 51’i çoktan geçmiş olması gerekirmiş.

İktidar Milletvekilleri, ROTEM’in bir çok belediyemize ve TCDD’ye yaptığı araçlardaki Yerli Parça Oranı’nı sorar mı? Ya da yıllık Milli-Yerli Katkı Oranı’nı sorar mı?

İktidar Milletvekilleri sormuyorsa; Sakarya CHP ve MHP milletvekilleri ROTEM imalatında şu gün Milli-Yerli Parça ve Kar Katkı oranımızı sorar mı?

**

7 Sakarya Milletvekilimizin, Vatandan sonra, ilk sorumlulukları Sakarya değil mi? ROTEM’in, TCDD ile TÜVASAŞ’la sözleşme taahhütlerini ben bilemem!

ARUS Koordinatörü Sn. İlhami Pektaş: “ ROTEM’in, 10 yılda Yerli Üretim Katkısı % 51’in üstünde olurdu. Büyük teknoloji transferi sağlanırdı. Maalesef 10 yılda % 10’u geçmeyen Yerli Katkı ile 1000 aracın satışı gerçekleşti.” diyor.

TÜVASAŞ-ROTEM SORULMAZ;

İL ÖZEL’İN, ŞEKER PANCARI ARAZİLERİ ?

Hiçbir Sakaryalının; gidip Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verip, 1 milyon Sakaryalının maddi-manevi mülklerin ardını arama hakkı yoktur.

Siyaset oldum olası yapacaklarını halka sormaz! Şimdilerde, hiç sorulmaz!

ARUS Koordinatörü özetle diyor ki;” ROTEM, Tüvasaş’la yaptığı sözleşme gereği, Yerli Parça Katkı oranını her yıl artıracaktı.

Eğer 10 yıl içinde bunu yapsaydı 1 milyar dolarlık bir kaynak ülkemizde kalırdı. Verilen işçi taahhüdü de aynı oranda artardı.” Çarpıcı bir örnek de veriyor:

“ Güney Afrika, Alstom ile 7 yılda minumum % 65 Yerli Katkı sağlamıştır. Güney Afrika, Yerlileşmenin her safhasını denetlemiş. Uyulmadığında cezai yaptırımlar uygulamıştır.”

**

İşçi-Memur Sendikalarını, 7 Sakarya Milletvekilini çok ilgilendirmesi gereken; ROTEM ve Raylı Sistem, Ada GARI artık Yerel Basını da pek ilgilendirmez gibi?

Yerel Basına, konu ile ilgili her hangi bir kişi veya kuruluş tarafından sözleşme özeti de gönderilse ne olurdu bunu da bilemem… O kadar da çok soru var ki?

TCDD, Demiryolu Tarihi’nin Sirkeci-Halkalı Banliyo Trenini 2018’de başlatıyor !

**

İl Özel İdaresi’nin parası ile Yazlık-Evrenköy arasındaki, muhteşem Şeker Pancarı Araştırma Arazileri satın alındı. Devletin- Halkın- parası ile alınan O arazi Süs Bitkicileri’ne kiralandı. Bir İktidar MV.’nin şirketi de kiracı mıydı?

Çevre köyler ihya olacaktı; bilmem kaç köylümüz de Süs Bitkisi Üreterek eyi para kazanacaktı : -) N’oldu? Sakarya’da İŞİ bilen, akibetini soran var mı?

Kiralar şu gün ne kadar? Günümüz enflasyonuna, rayice uygun mu? Alınıyor mu? Oy vereceksin, oy Sakaryalı!..

Milletvekillerini niye seçiyorsun? Onlar bunları Sen sormadan açıklamalı!

VAY VİLAYET MEYDANI, VAY !

Ankara Caddesi’nden gelip, Atatürk Parkı içinden, gazete satılmayan Kitap Sokağı’na geçiyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yanı artık otopark oluyor : -)

Yakın zamana kadar; Başkanlık Girişi önünde sayılacak kadar az araç olurdu. Poliklinik önü, her an gerekebilen araçların otoparkıydı; şimdi 4 yan otopark.

O otopark’ın, Atatürk Parkının yarısına kadar işgale yürüdüğünü izlerken; Kitap Sokağı tarafından gümbür gümbür anonslar yükseliyordu:

“ Cumhurbaşkanımız 5 Haziran günü Sakarya’da !” anonsları; ama nasıl gürültü…Gittim, gencecik delikanlılar; kız-erkek! Onları içtenlikle izledim.

“ 8 Haziran’da da Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Sakarya’daymış : -) Muharrem İnce de orada bir Anons Gürültüsü yapmak istese : -) “ dedim, ve:

“ İYİ Parti boşuna heveslenmesin; Şehre girsin yeter! Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener Sakarya’ya gelse; Etbalık Girişi’nde Çöp Kamyonu da olmaz.”

Akşener ve İYİ Partiye yapılanlar çok yanlış. Bu da İYİ Partiye güç veriyor; Türk Halkı her yer de, her zaman, her şiddet olayında mazlumun yanındadır.

**

Bir de baktım Kent Meydanı’ndayım. “ Birkaç gün sonra Cumhurbaşkanı acaba Sakaryalılara burada mı hitap edecek?

O Meydan yıllardır dökülüyor. Proje hazır, ihale aşamasındayız denir gibiydi? Aslında, yaşlı bir meydan değil. Sorun, yapım kalitesinde veya kullanımında. Avrupa, kent meydanlarını, taşlı sokaklarını bir yapıyor, pir yapıyor. Üzüldüm.

**

GAR’ın sağından yürüyorum; peron sütunları arasında, 3 metreye 1 metrelik cam panolarda, “ ADARAY hakkında her şey !” anonslu 8-10 tane internet adres tanıtımı… Allahım, bu şehrin ne suçu var ki?

Trilyonluk ADARAY yok ama; Arifiye Garı bile ADARAY tabelaları ile dolu : -)