Gecen hafta sonu Cumartesi’yi Erenlerde, Pazar’ı Ekrem Karaberber tesislerinde geçirdim. İki maçın içinde ne kaybedenler kaybedecek kadar kötü, kazananlarda kazanacak kadar iyi oynadılar.

Erenlerde Demirspor transferin son gününde,Nizamettin ile, eski oyuncusu ,otuzuna kadar Sakaryaspor dahil çok takım görmüş Gazanfer’i katmış. İki önemli takviye ile süslenen Demirspor takımı mütevazi Ferizli Karadeniz önünde geriye düştüğü maçı ikinci yarıda lehine çevirdi. Nizamettin’in attığı golle takımına katkı verdiği söyleyebiliriz de, Gazanfer için aynı şeyleri söylemek, mümkün değil. Bir zamanlar geleceği olan oyuncu olarak lanse edilen birinin ,bu ligi silip süpürmesi gerekmez mi?

Puansız Demirspor üç puan alırken çok iyi oynamadı .Öyle gözüküyor ki Demirspor bu sene çok zorlu anlar yaşayacak. Konuk takım Ferizli takımının da nefesi de 90 dakikaya göre uyarlı değildi. Buna karşın cesaretli bir hakem olsaydı, Ceza sahası içinde tehlikeli harekette rakiple bütünleşen ayak darbesine çift vuruş değil de penaltı çıksaydı maç 2-2 uzanabilirdi.

Gelelim Ekrem Karaber’de gördüklerimize. Serdivan evinde bize göre ilk kez ciddi bir takımla oynadı. Pamukova 1968 Serdivan’da kafa, kafaya bir mücadele sergiledi. Önce Serdivan’ın direkte patlayan topu vardı. Sonra Pamukova 1968 te Merihcan karşı karşıya pozisyonda topu auta attı. Sonramı ne oldu? Bir penaltı, Ogün’ün göğüs ve de elle karışık olduğu iddia edilen hareketi sonrası , Umit Tale ile maçın Serdivan soyunma odasına üç puan olarak taşınmasına neden olan golü attı.. Sonra ne oldu?

İkinci yarıda Serdivan ceza sahasında yerle bir edilen Pamukova’lı Apdullah için hakemden devam kararı çıktı. Biri bu Bahadır İleriye fauller ve fena hareketler içindeki tehlikeli hareketleri ,şarjları öğretsin. Cumartesi Erenlerde ,Pazar günü Ekrem Karaberber’de kazanan takımların aleyhine verilecek penaltılara farklı yorumlar taşıdı ve maçın skorları içine tartışılan hakem resmi soktu. Maç sonu kazanan tarafta, kaybeden tarafta bu hakem bu maçın hakemi değildi notunu önüme koydular. İlgili olanlara duyurulur.

Karaberber’de maç sonu sergilenen tribün rezaleti, iki takım taraftarlarının ağız dalaşı ,istenmeyen çapta çirkinlik olarak geride kaldı.