Çağdaş Yaşamı Destekleme Sakarya Şubesi’nin, Türk Müziği Korosu’nun nefis Yaz Konseri pazartesi akşamı SAÜ Kongre Merkezi’ndeydi.

SAÜ Kampusu’nun O doğal tablo güzelliğini bir yaz akşamı solumak harikaydı.

O Akşam ki, dileriz 82 milyon insan için her şeyin daha güzel olmasına giriştir.

ÇYDD Konseri de öyle oldu; alışılmışın dışında, tüm salon yeni bir dinleyici kitlesi ile doluyordu.

***

ÇYDD Türk Müziği Korosu daha çok yeni bir topluluk. İki bölümden oluşan konseri özenerek izledim. Beklemediğim kadar başarılı geçti.

Bu başarılı konserde sahnede olanların, ÇYDD Yönetiminin ve Üyelerinin elbette büyük payı var. İsim yazmaya yerim yetmez; Herkese teşekkürler.

Ama, Konserin O finali:

Sahnenin sağ yanında Cumhuriyet’in Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün posteri; sol yanında ÇYDD’nin Kurucu Gnl. Bşk.’nı O muhteşem kadın Prof. Dr. Türkan Saylan;

Sağlık nedeniyle yardım edilerek sahneye alınan, ÇYDD Sakarya Başkanı Şefika Nurten Büyükakten de Türkan Saylan’ın 2 mt. yanına koyulan koltukta!

Bir Klasik Müzik Konseri’nde, kostümü ve sanatsal sahne duruşuyla eşsiz bir zarafet katan Şef Ali Öktem; ÇYDD için de, bizler için de ayrı bir değerdi.

***

Çağdaş Yaşam Sakarya Şubesi birkaç ay önce, anlamlı ve çok da işlevsel ÇYDD Çanakkale Gezisi yapmıştı.

ÇYDD Müzik Korosu ile de, şu dayatılan düpedüz yalan-sanal teknoloji yaşamına karşın, hepimizi yüzde yüz yaşanılan hayatın içine sokmuştur.

Dolan salonda, yüzlerce Sakaryalı-bilsin bilmesin-şarkıların hepsine bazen mırıldanarak, genelde de el baş ile tempo vererek katılıyordu.

Şimdi, her AVM’ye gidişimizde, her aile toplantısında n’olur şunu bir gözlemleyin: oturacak boş sandalye yok, ama herkes yapayalnız;

4 Kişilik Aile masalarında bile, başlar öne eğik, masa altındaki cep telefonunda; YAPAYALNIZIZ!

Bizi; sahne, müzik nağmelerine, sevgi sözlerine taşıyan ÇYDD’ye teşekkürler.

***

11 Kişilik Enstrüman Sanatçısını; 21 Kişilik Koro Sanatçısını, bu denli kısa sürede, 24 eserlik ve 2 saati aşan bir konsere hazırlamak büyük bir başarı.

Konserin akışı, hem olağanüstü özgün-düzgün, hem de tevazu zirvesiydi.

Son 3 tangoda ise, dünya tango yarışlarında ülkemizi temsil eden gururlarımız, Sakaryalı Onurhan Ateşli ile Melis Niksarlı salonun nefesini kesmeye yetti.

Sakarya kültür ve sanat dallarında, Çağdaş Yaşam Geleceği’ne gençleri ve her alanda 1 milyon insanı ile bütünleşerek yürümelidir.

***

Geceyi Sunan Öğretmenimiz Kemal Örge her zaman ki gibi tarifsiz bir öğretiydi. Herkese sevgili, herkese saygılı, eksiksiz-herkesle; Öğretmen!

Çağdaş Yaşam’ın tam kendisi. Çalışmaya, üretmeye, başarıya bütün yüreği ile hazır Ülke Gençliğine HİÇ KARŞILIKSIZ Eğitim Bursu sunan ÇYDD gibi : -)

Ölüme 5 adım kala, evinin önüne gelen sevenlerini, kırmızı çiçeklerle bezeli penceresinden pırıl pırıl bir gülümsemeyle selamlayan;

Kuzguncuk’ta O PENCEREDEKİ KADIN ÖLÜMSÜZLEŞMEDİ Mİ? Ölüm var; Ölümsüzlük, yaptığın güzel işlerle giderek büyüyen anılmaktadır!

***

SATSO Türk Müziği Topluluğu’nun Yaz Konseri de yarın akşam saat 20.00’de.

Sakarya Musiki Derneği 50-60 yıldır bu misyonu tek başına taşıdı, taşıyor.

Bugün, sayısı artan Sivil ve Mesleki Musiki Toplulukları ilgiyi hızla büyüttü.

ÇYDD Konseri’nde de yeni bir seyirci kitlesine tanık olduk. Sahnedeki aile bireyini, arkadaşını izlemeye gelen yepyeni bir seyirci vardı.

İzleme saygımızı da izleyerek büyüteceğiz. Konser boyunca Cep telefonu ile oynayan yaşlı başlı bizler-teyzeler-amcalar yanlışımızı az zaman sonra öğreniriz.

3-5 Yaşında çocuk o konserde çıldırır; Onlarla gelmemeyi de öğreniriz.

ÇYDD, ihtiyacı olan Türk Gençliği’ne Eğitim Bursu Desteği veren pırıl pırıl bir Cumhuriyet Oluşumu… ÇYDD içinde olmak büyük gururumuzdur.