Sakarya Büyükşehir’in gelecek 5 yılı planlanıyormuş? Bence, 5 yıl için Yöneten Seçilmiş bir belediyenin önceliğinde İl Planlaması çok eksikli olur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet geleceği devlettir. Bakalım ortaya çıkacak 5 yıllık Büyükşehir projeleri neleri içerecek?

Yolun başında iken, kendimce-yani cahilce-kimi öncelikleri sıralayayım: 20 Proje belirlenir, 5 büyük proje bile yapılabilirse eller öpülür : -)

Raylı Sistem mesela; Adapazarı ve yakın çevresine. Hatta, yapımı mart-nisan 2020’de hemen başlamalı; 2022 yılı başında da ilk etabı açılmalı.

Proje’den anlayan(?) kimse,” Para nerde?” demesin. “ Sakarya’nın 50-100 yıllık içme suyu ihtiyacı yapıldı!” ise; Baraja daha para harcama, para işte orada.

İzmit Tramvayı gibi; her 2 yılda Raylı Sisteme yeni etaplar da ilave edilir : -)

Etbalık-Eski Hal Kavşağı’nı bir proje dehası bozdu. Artık düzelmesi çok zor. O yanlışı yapan; en kısa zamanda Pekşenler-Yeni Stat Duble Yol’unu açacak!

AK Parti, Sakarya’daki tüm yaptırım güçlerini Hükümet nezdinde Pekşenler Girişi için seferber etmeli. O Yol şimdi başlamazsa, 2 yıl sonra çok geç olacak.

İstanbul Boğazı 3. Köprüsünden gelen, İkinci TEM Adapazarı içinde zaten felç olmuş ulaşımı 2 yıl sonra kördüğüme çevirecektir. Ki;

Şu gün bile 1.TEM’den ve E.5’ten gelerek, Karasu Limanı’na, Söğütlü 3.OSB ve Ferizli 4. OSB’ye yük getirip götüren araçlar Etbalık-Hal Köprülü geçişi kilitliyor.

Şu da bir gerçek; birçok büyük şirketimizin Adapazarı, Hendek, Söğütlü Ferizli OSB’lerinde birbiri ile entegreli fabrikaları var.

5-6 OSB’nin günlük üretim taşıma trafiğini ancak Pekşenler Giriş Dublesi çözebilir. Pekşenler Girişi Adapazarı ulaşımını da belki biraz rahatlatacak.

Ayrıca, AK Parti İktidarı da Suriyeli göçmenlerin her geçen sorunlar yumağı olduğunu görmeye başladı. Galiba birçok şehirde kurtarılmış sokaklar oluşmuş?

Biraz parası ve iş becerisi olan Suriyeliler bazı sokaklarımızdaki mekanlarda dükkan açtı. Hatta, oralarda Adapazarlı kalmadı, ev kiralarını da artırdılar.

Örneğin; Adapazarı Kız Meslek Lisesi’ne bu yıl çocuklarımız kayıt yaptırmazsa bunun vebali kime sorulmalı bilmem?

Göçmen İŞİ’nde kimse,“ Vicdan!” topuna girmesin. Dünya zengini batılı ülkeler bir tek göçmen ülke istikrarlarına köstek olmasın diye inanılmaz tedbirler almış.

Evet, “ Çağdaş İnsan Haklarının kaşifi batılı ülkeler!”, savaşa sürükledikleri Ortadoğu’nun göçmenleri ile yaşamayı Türkiye’nin üzerine yıktılar.

Bizi maddi-manevi yıkıma zorlayan iç ve dış odaklar şimdi çözüme de bulmalı. Şu gün Türkiye’ye sığınmış olan göçmenler sınırlar açılsa batıya koşacak.

İster batıya gitsinler, isterse kendi ülkelerine. Her Dini Bayramda ülkelerine gitmek için sınır kapılarında birbirlerini çiğniyorlarsa, işte gidilebiliyor!

Göçmen sorunu deyip geçilmesin. Bu olgunun içinde yaşamayan derdin hiçbir yanını göremez. Çocuğunun sınıfında sorun olup, rahat uyuyamayanlar var.

Sağlık-Tedavi-Hastane-İlaç hizmetleri Göçmenlere sınırsız gibi, bedava. Peki, halk için devletinizin hastanelerinde muayene sırası ve diğer hizmetler nasıl?

AK Parti Hükümeti niye bu konuda tüm kapıları bu denli sonuna kadar açtı ki? Batı devletleri Türkiye’ye her ay göçmen başına para mı ödüyor?

Ya da, dış ülkelerle ilişkilerde gıllı gışlı işlerle karşılaşırsak, “ Salarız ha!” mı diyebiliyoruz? Gelişmeleri izliyoruz, bu konuda tüm ülke huzursuz!

Haaa, belediye planlaması(?) denince ilkin şu, “ Yatay şehirleşme önceliği!” aklımı karıştırır? “ Yatay Şehirleşme önceliği!” denilince fazla söze hacet var mı?

Yıllardır YATAY gittiniz! Serdivan tarım arazileri Çark’tan-Kazımpaşa caddesine kadar külliyen taş villa oldu. Yahu, canım Yazlık Köyü gitti, koca Yazlık Köyü yok!

Arsızlığı AK Parti durdurmazsa, Evren Köyün 50-60 yıldır imara açılarak yok edilemeyen tarım arazileri de Tıp Fakültesi’ne kadar yok edilecek.

“ 5 Yıllık Büyükşehir Gelecek Planı?” deyip, “ Yatay Şehirleşme!” batağına düşeceksek, zaten o balık baştan kokmaya da mahkum demektir.

“ Yatay Şehirleşme!” diyerek, yaşlı ve heyelana açık tepelerde tek ağaç bırakmayan zihniyeti de biliyor, izliyoruz.

“ Tarım arazilerimizi korumak ilk hedefimiz. Doğa zenginliklerimizi geleceğe taşıyoruz. Ağaç kesimine da asla göz yummuyoruz.

100 Ağaç keser veya taşırsak, yerine mutlaka 1 milyon fidan dikiyoruz!” martavallarını da boş verin. Kamunun 50 yıl önceki hava fotoğrafları elimizde!

Uçuralım drone kameraları. Bugünün hava fotoğrafları ile 50 yıl önceki muhteşem doğa zenginlikleriyle bezeli Adapazarı-Sakarya’yı kıyaslayalım.

Valiliğin Sakarya yıllıkları elimde. Bu günle kıyaslayınca vandallığımızdan utanıyorum. Sadece kendi çocuklarımdan değil, Sakaryalı tüm çocuklardan!

Paydaş Çalıştay’a kolaylıklar dilerim. Çocuklarınızın geleceğini düşünün, sadece 5 yılı da değil.

Siyaset-Beledi Liyakat 5 yılda geleceği kuramaz. Gelecek, İlelebet yaşayacak Devlet Liyakati ile kurulur : -)