Milli Eğitim üzerine gazetelerde koparılan şamatayı gördükçe kendi kendime gülüyorum…
Vah bizlere!..

***

Milli Eğitim’de ne  oldu?..
Serdivan Rehberlik ve Araştırma Müdürlüğü ile özel bir okulun düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Üstün Dökmen demiş ki:
“-
Piskolojik danışman nötr olmak için inancını, kültürünü, giyimini, takılarını, ırkını temsil edecek şeyler kullanmamalıdır.”

Bir de örnek vermiş:
“- Amerikan filmlerinde haç takan oyuncular var; ancak, psikoloji temalı filmlerde asla kullanmazlar. Sizde psikolojik danışman olarak sözgelimi başörtülü olarak gayri müslim birine danışmanlık yaparsanız onunla empati kuramazsınız.

Diyeceksiniz ki bu sözlerde ne var?..
Bilim var, uzmanlık var, deneyim var; ama, maarifi dine dayalı siyasetin talimgahı sanan anlayış boş durur mu?..
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen fırsat bu fırsat deyip bir açıklama yaparak demiş ki:
“- Üstün Dökmen başörtüsüne dil uzatmıştır. İnancından ötürü başını kapatan İl Müdürü Fazilet Durmuş bu olaya neden tepki göstermemiştir?. Biz bu sorunun cevabını biliyoruz!. Tarafsız olmak adına bundan sonra ‘peruk mu’ takacaksınız?”

Bu açıklamadan ne anladınız?..
Sendika Başkanı, sayın profesörün konuşmasından bir cümleyi cımbızla çıkarıp açıklamasına eklerken- görüleceği üzere- şunu düşünmüş:
- Üstün Dökmen’in sözünü çarpıtıp Müdür Fazilet Durmuş’un tepkisiz kaldığını açıklarsak iktidar milletvekilleriyle arası açılır, müdürlük koltuğunu kundaklamış oluruz, bunlar birbirlerine girerler.

İbretlik bir tartışma değil mi?..
Milli Eğitimimizden yansıyan manzara bu…
Yapılan açıklamaların, çarpıtmaların, kurulan kumpasların, nutukların özeti de bu…

***

Kadının türbanında siyasal çeşitlemeyle devletin en temel kurumlarından milli eğitimde elde ettiği ağırlık ile yetinmeyip, tam anlamıyla çökmek için il müdürüne tuzak kuran bu kafaya ne demeli?..
Bu tür tilki aklının ayıbını, günahını, günahı kebairini ne örtecek?...
Türban mı?..
Çarşaf mı?..
Peçe mi?..
Kadınları bir yana bırakalım, yüce Müslümanlığı kurduğu tuzağa alet eden sendikacının ayıbını örtmek, utancını gizlemek için erkek tesettürüne gerek var…