Demiryolu ve Tramvay Adapazarı şehrinin ulaşım sorunlarını çözecek eşsiz sistemlerdir. Toplu taşımanın en kolay, en güvenli en çabuk yolu da budur.

Cumhurbaşkanı’na, Sakaryalı bir Allah Kulu fısıldasa yeter! İstanbul’da denize kadar giden demiryolu 2018 sonunda açılıyor. 3 Ayda Adapazarı Garı da hazır.

Ve; Adapazarı Garı’na O İstanbul Ekspresi’nin gelmemesi Şehir İntiharı gibidir.

**

Adapazarı Raylı Sistem yapılması için televizyonlarda 20 yıl ve defalarca programlar yaptım. Üniversite hocaları, eski belediye başkanları çarşaf çarşaf Adapazarı Raylı Sistem Projeleri sundular.

AK Parti, şehirde yıllarca partisinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yapmış Sn. Aziz Duran’ı davet edip; 6 Kasım 2008’de yapılan, “ Ulaştırmada Verimlilik; Kent Ulaşımında Raylı Sistemler Paneli” nde söylediklerini sorsun.

“ Şehir ulaşımını çok hassas ele aldık. Şehir merkezindeki 60 km duble yol ağımızı, kurduğumuz YENİKENT merkezine giden duble bağlantı yolu yanında Raylı Sistem için kamulaştırmalar yaptık.

Şu anda, 1.OSB.’den, şehrin tam içinden geçerek, yeni yerleşim bölgesi Karaman-Camili-Korucuk’a kadar 17,5 km.’lik Hafif Raylı Sistem kurma şansımız var!

Bu konuda ön çalışmalar yaptık, altyapısını hazırladık. Bu işi en iyi, en ucuz yapalım diye; Dünyanın dört yanına, Berlin’den tutun, Lyon’a, Strasbourg’a kadar çalışmalara gittik. Bu işi yapan Büyükşehir belediyelerimizi de gezdik.

Benim, Hükümetimizden, Demiryollarımızdan, Ulaştırma Bakanlığımızdan istediğim tek şey var:

RAYLI SİSTEM OLMAZSA OLMAZ! GELECEĞİN PROJESİ BU !” sözleri kendisine mi ait!

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sözleri AK Partiyi hiç mi bağlamaz!

SAKARYASPOR; FUTBOLCULARI, MEDYASI,

TATANGALARI İLE NİYE BU KADAR GERGİN !

Sakarya Yeni Atatürk Stadı yapılırken, yıllarca, defalarca gittim. Açılış maçının bir gün öncesi sahayı, tribünleri, locaları, soyunma odalarını da gezdim.

Altay maçına kadar, hiç maça gitmedim. Davetliydim, Altay maçına gittim.

**

Şehrime, şehrimin en bilinen Dünya Markası Sakaryaspor’u yazmam gerekti:

Oynadığı lige yeni çıkmış Sakaryaspor, bir üst lige de çıkmanın da potasında. Ama, futbolcular kendi seyircisinin önünde çelik bir yay gibi gergin. Niye?

Onların, saha dışı sorunlarını (?) bilmiyoruz. Maddi işler ise FB, BJK, GS ve bütün süper lig takımlarında da var. Ülkede bütün futbolcular gergin.

Hayrettir ki; tüm deplasman takımları, her şeyi bir kenara bırakıp, doğal favori ev sahibine, “ Baskı-Pres “ görüntüsü altında, tekme tokat da girişir.

Ev sahibi kör mü? Bunu bilir, tuzağa düşer, sinirlenir kesin zarar görür.Bu oyun dünyada da var. Profesyonel, benden iyi bilir ve asla 6 sarı kart görmez : -(

**

Altay’a golü son 15 dakika içinde ve potadayız. Sahaya asla yaprak atılmaz, küfür edilmez. O günün liderini yeniyorsun, yendin! Ceza intihar gibidir.

Büyük gürültü ile Gol iste! Rakibi görülmedik ıslıklarla sindir. Hakemi de ahlar, vahlarla etkile. Ama, o Merdivenler yüzünden asla ceza gelmesin.

Bu takım Altay maçını iyi oynadı; fark da gelirdi. Şut atan futbolcunun cesareti küfürle kırılmamalı. Tek pasla arkadaşını boş kaleye sokmayan da utanmıştır.

Kalan maçlara baktım. Sadece en son Bandırma maçı zor. Yeni Lige çıkabiliriz!

TAKSİCİ UBER’E SALDIRMAYACAK;

KENDİSİ UBER’DEN DAHA İYİ OLACAK!

İstanbul’da yaşanan UBER sisteminin araçlarına saldırılar iyi ki Sakarya’da yok! Ama, ülkedeki taksi-taksicilik Yenilenmeyi, Değişimi görmezse n’olur?

UBER kaçınılmaz olarak Türkiye’nin tüm şehirlerinde hızla yayılacak.

**

Gerçeği görüp, erken hazırlanmalı. Taksi, Taksicilik zor, ömür törpüsü gibidir. Taksi sayısı arttıkça da mesleğin kendi içindeki denetimi de zorlaşıyor.

Öyle taksi durakları biliriz ki, O durakta herkes direksiyona geçirilmez. Onlar ilkin duraklarına olan güvenin % 100 olmasını sağlamayı bilir.

Aileler, çocuklar her zaman tek başına araç çağırır; ismen de bilinirler.

**

Kimse, “ Sakarya’da kimsenin taksi-dolmuş güvensizliği yoktur!” demesin. Bir anlık boş bulunmak, bir mesleğin tümünü etkiler.

İstanbul’da yaşanan UBER olayına yol açan, taksici güvensizlikleri bilinir.

Son, Sabiha Gökçen Havaalanı’na gidecek yolcuyu, Köprüden Avrupa yakasına geçirmiş de, öbür köprüden dolaşıp havaalanına getirmiş efsaneleri gibi.

Sakarya’da böyle şeyler kolay kolay olmaz. Lokal, daha farklı olaylar vardır.

UBER niye tercih ediliyor?

UBER’de, aracın istek yapılan yere zamanında gidip gitmediği, müşterinin doğru yollardan taşındığı, yolcu ile sıra dışı hiçbir olayın yaşanmadığı, doğru ücretin alındığı İletişim Sistemlerince anında izleniyor!

UBER de taksici güvenliği de var. Nice taksicimiz soyuldu, öldürüldü, unutulmasın! Bir de, taksicilerden alınan şu deli plaka paraları var kiii???