Gazetemiz Bizim Sakarya’nın pazartesi günkü manşeti,” Ballıkaya Müjdesi “ idi. Alt başlıkta da,” Sakarya’nın su sorununu çözecek “ desteği vardı.

Ben de,“ Hiçbir Sakarya milletvekilinden bize gelebilecek en küçük bir somut katkı beklemeyin!” diyorum. Şu gün TBMM’nin yaptırım gücü tartışılıyor?

Daha da ileri giderek;” Hiçbir belediyeden de somut, geleceğe umut verecek köklü-somut projeler de beklemeyin!” diyorum.

Biraz karamsar tablolar çizmemden siyasiler 30 yıldır rahatsız olmuştur. Olur ama, iflasa, perişanlığa gittiğini gördüğüm sektörler beni yüreğimden vurur.

Bu benim Adapazarlılık-Sakaryalılık görevimdir.

İhtiyaçtan fazla yapılan, yığılma yaşanan, bizi batmaya-iflasa götürecek her işi, hemen her şeyi testi kırılmadan paylaşmak gece gündüz derdimdir.

Bugün de öyle: “ Sakarya’da su sorunu ?” diye bir şey olamaz. Dört yanımız su! Ürkütücü tek gerçek, su kaynaklarımızın iyi ve doğru kullanılmamasıdır.

Bugün siyaset inkarı haline gelen, en çok kullanılan gerçek ormanların imarla yok edilmesidir. Sapanca dağlarının 25-30 yıldır kelleşmesi işte öyle bir şeydir.

Sapanca Gölü’nü pırıl pırıl akan sularla besleyen dereler son 10 yıldır çamur akıyor. Hatta, akmıyor, akar gibi yapıyor; çünkü?

17 Yılda bu bölgede yapılan akıl almaz sayıda Su Fabrikaları her gün 24 saat tırlarla Türkiye’nin dört yanına su satıyor. Sakarya O suya deli para veriyor.

Tam tersine, Sakarya’nın su sorunu varmış? Baraj yapımlarına katrilyonlar da borçlanıyoruz. Pekiii???

Sakarya’da baraj yapımları için yapılan arazi-toprak teknik analizleri ne kadar bilimsel? Bu konuda yıllardır deliler gibi gezer, yazarım.

ve Siyaset görür, okur, duyar, umursar mı?..Sakarya’da dağların çoğu yaşlı, sağlam zemini çok az, kayma tehlikesi fazla topraklıdır.

Sapanca dağlarında, dik vadiler teraslanarak, 7-8 metrelik istinat duvarları ile güçlendirilip(?), sayısız villalar yapıldı. Dereler O nedenle toprak akıyor?

Arifiye İl Ormanı Poligonu’nda toprak kayması oldu, ölüm yaşandı. İyi de: ders oldu mu? Yapımı devam eden barajları adam gibi sorgulama zamanı değil mi?

Şu günün Tarım ve Orman Bakanı’na mı bel bağladık : -) Ben şimdiden topun taca atıldığını gördüm bile… İzleyin o zaman barajları?

AK Partili Sakarya Milletvekilleri halkımıza, ilk ihale edilen Ankara-İstanbul 1.YHT Projesi’nin neden değiştirildiğini bir anlatsa ya?

O Proje yarım bile değilken, Pamukova’da YHT devrildi, onca insan kaybettik. Yahu, O bile kamuoyuna, “ Fıtrat!” gibi unutturuldu?

O Pamukova’da YHT Tüneli çöktü. İçinde, çok ama çok pahalı tünel açma makinesi ve makinisti kaldı. Hepsi; Tünel çökmesi de, ölenler de konuşulmaz.

Ben bilmem, ama sorumluluk duyan Sakaryalılar Su ve Baraj gerçeğine ulaşır:

“ Sakarya’nın 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak baraj yapıyoruz! Barajın su tutacak beton kısmı bitti; yakında su tutmaya başlıyoruz.” denmişti.

N’oldu, son günlerde gündemde Akçay niye yok? Ballıkaya ondan da eski bir baraj? Ama, Melen Barajı gerçeği bile bizim için gündem olamıyor?

“ Melen Barajı, zeminin özellikleri nedeniyle su tutamıyor!” gerçeği laf ola konuşulur da; proje hatası, yetersiz-kayan zemin etüdü soruşturulmaz mı?

Yıllardır,“ barajın su tutacak ana betonunda çatlama var; taşlık zemin de suları tutamıyor!” söylentileri ortalıkta dolaşıyor, ama baraj yok!

Artık o hale geldik ki, “ Barajlar yok!” denilecek günlerdeyiz. Haa, şunlar zaten ülkenin her köşesinden konuşuluyor:

Hiçbir proje ihalesi yapıldığı, temel atıldığı günkü şartlarda bitemiyor. Hatta, bitmeyen İŞ’ler iptal ediliyor. Zarar kamuya yüklenip, yeni ihale İŞİ tamamlıyor.

Sakarya’da geçtiğim her yerde yapımı süren işlerin ilan panolarını okurum. Daha gününde biten iş görmedim desem yalan olmaz.

Millet Bahçesi(?); yıkılan İmam Hatip Lisesi ile Askeri Lojman arazileri sırada?

Sahi; İzmit Caddesi’nde, battı çıktının 150-200 mt. kuzeyinde, Yeni Halk Eğitim Merkezi inşaatı da bir türlü bitemedi? N’oldu, yeni yılda açıldı mı?

Serdivan’daki Sakarya Anadolu Lisesi bahçesinde,“ Milli Eğitim Müzesi?” açıldı mı? Merakla izliyorum; Sıfır Sakarya kökenliler Oraya ne eserler(?) koyacak?

O Müzeye, Arifiye Köy Enstitüsü Müzesi’ne ait eserleri koymak başka bir ayıp olur? Arifiye O Müzeyi nasıl ve kimin izni ile ne hakla verdi, verdi mi bilmem?

Sakarya’da Kamu ve belediyelere bir kez daha yazayım: N’olur ilkin yıllardır bitemeyen projeler bitirilsin. Halk ve Basın zorlasa bile, önce Onlar bitirilsin.

“ Yeni projeler icat ediyoruz!” siyasi telaşı, boşuna başına sorun icat etmesin!