Bir ülkeyi İktidar olarak, sadece avazınızın çıktığı kadar bağırarak cart curtlarla yönetemezsiniz.

Halkın yaşadığı gerçeklerle, siyasetin gerçekleri, hiç uyuşmayan cart curtlar çok farklı.

Ülke halkı, 17 yıldır yaşanan her şeyin senin iki dudağın arasından çıkan, dozu son derece keskin, emir yüklü sözlerle yönetildiğini biliyor.

Gazeteduvar.com.tr’de, Ayhan Sefer Üstünle söyleşiyi yapan İrfan Aktan’ın nefis sunumunun tamamı da okunabilir.

Sakarya Siyaset Dünyası; AKP’ye oy verenler, AKP’de halen siyaset yapan herkes O söyleşiden çokça pay çıkaracaktır.

ÜSTÜN; Sakaryalı, 3 Dönem AK Parti Milletvekilliği yapan deneyimli bir siyasetçi. Siyaset dışı; karşılıklı birkaç laf ettiğimiz tek bir ortam olmuştur.

Yıllar önce Karaman’daki Devlet Hastanesi’nde karşılaştık. Yatarak tedavi gören Annesini ziyarete gelmişti, karşılaştık.

Görmezden gelmemesi, orada oluş nedenimi sorması, Annesini ziyarete geldiğini anlatması beklemediğim bir içtenlik ve tevazu örneğiydi.

AK Parti’den Seçilmiş Siyasiler, AKP icazetiyle Atanmış Kamu Yönetenleri bu denli yürekli bir söyleşi için, Ayhan Sefer Üstün’e erken tepki vermemeli.

Söyleşideki-bence-doğru her sözün, her tavrın altını BEN BİLE çizerek okudum.

İlkin AK Parti’ye gönül verenler ile oy verenler iyi okumalı. Seçilerek, Atanarak Sakarya’da Yöneten olanlar Gönül Gözüyle okurlar mı, işte O zor, ama önemli.

Ayhan Sefer’e yüzde yüz katıldığım ve tanık olduğum çok şey var:

“Yakasına AK Parti rozeti takmış adamın toplum içinde caka satması!” tanık olduğum, ayıpladığım bir duruştur.

Ki; Onlar da Bulvar’dan tanıdığımız, bizim gibi, sıradan Sakaryalılardı! Herkesi aynı kaba koyamam; karşılıklı saygı sevgiyi koruduklarımızı biliriz : -)

Bizim asıl yüreğimizi acıtması gereken sözler;” Evlat ve Damat adına bu dava heba edildi…DAMAT GAYRI RESMİ BAŞBAKAN’DIR!” doğrusu’dur.

Türkiye Cumhuriyeti bir Aile, bir Soy tarafından yönetilmeye mahkum Saltanat Devleti değildir.

Üç kıtaya hükümran Osmanlı İmparatorluğu’nu yıkan saltanat ibrettir. Padişah kadınlarının ihtirasları, kardeş katilleri, akıl hastaları tarihe yazıldı.

ÜSTÜN’ün Evlat, Damat örneğini vurgulaması AK Parti’deki O zafiyeti çok net ortaya koyar. Üstün’e parti içinden bir tek kimler hiç hak vermez, neden?

Sakarya’da milletvekili, belediye başkanı, İl-İlçe Yöneticisi, meclis üyesi olanlar; Atanmış kimi Kamu Yönetenleri, İŞ-İhale Götüren; Diyetliler : -)

AK Parti içinde olan-olacak çekişmeleri kışkırtmak işim olmaz. Ancak, siyasi görüşlerine katılmasam da, İktidar yanlışlarını saklısız anlatmalara saygı duyarım.

Çünkü; şu gün, AKP’li Seçilmişler için Saray’a gidip adres sormanın bile Siyasi İntihar gibi görüldüğüne eminim. Ülkeyi bu hale O Korkular, O Çıkarlar getirdi.

Söyleşi için; İnancının gereklerini en küçük lekesiz, çıkarsız Allah kabulü için yapanlar,” Allah her kuluna akıl fikir versin!” duasını edecektir.

“ TBMM’nin saygın yerini alması; Milletvekillerinin, bakanların, belediye başkanlarının mal varlıklarının hesap verilebilir hale getirilmesi;

Hayatlarının seçmenlerce bilinir hale gelmesi.” Üstün’ün istedikleri bunlar; ” Şeffaflık Yasası. “ istemesi siyaset dünyasına çok mu fazla gelir?

Yasama Yürütme Yargı ve Laiklik destekli, Cumhuriyet Devleti anlayışı haklı yerini almalı. Türkiye Büyük Millet Meclisi mutlaka, ” YÜCE MECLİS !” olmalı.

İnançlı, Erdemli her insanın yüreği,“ Toplumsal, Yargısal Adaletsizlik var!” sözü geçen yerde, çatlar. Bu,“ İşi ehline ver!” emrini yok eden inkar gibidir.

Şu gün; AK Partili Seçilmişler hemen her gün bir yerlerde toplanıyor. Bilirim, katılım yoklamaları emirdir. O kalabalık toplantıların suyu hangi değirmenden?

Bir siyasi Parti-Bir Dava toplantısına giden partilileri; hangi araç, hangi makam şoförü, hangi benzin götürür? Hangi değirmen nerede yedirir, nerede yatırır?

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir’in gereksiz yere kiralanmış araçlarını teşhir ediyor. Görevi, gittiği yer, kimi götürmüş, harcadığı benzin meçhul?

Her Siyasi Parti ve Temsilcileri ülkesine hesap vermek ilkesiyle kurulur, yaşar.

Cuma günü Büyükşehir önünden Atatürk Parkı içinden geçiyorum. Meclis Girişi önünde,” Genel …reterlik Araçları!” diye YENİ bir tabela? Ve;

Siyah, cillop gibi 3 tane Makam Otosu! Üstün’ün,” Caka satmak!” sözü inanın çok yerinde uyarı. O 3 OTO kaç saat, kaç gün, orada boş durur bilmem?

Muhalefete değil; soru sorunca bize de çok küfredilir. Caka yapmayacaksın!