Sevgili okurlar,
Türkiye, 31 Mart 2109 Pazar günü yerel yöneticilerini seçti, ama bazı kentlerde, ilçelerde ve Ankara’da tartışma devam ediyor..
Belçika’da, 250 Bin Türk vatandaşı için her ayın son haftasında hazırladığımız, renkli,16 sayfa Türkçe gazetenin manşetinde, “ Ankara, İstanbul ve İzmir gitti” manşeti ile çıkarak, Ankara’da Mansur Yavaş, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu ve İzmir’de Tunç Soyer’in başarısını okurlarımız ile paylaştık..
Sorumlu bir gazeteci olarak, tartışmanın devam ettiği günlerde, gazetemizin çıkışını tam bir hafta erteledik.
Sevgili grafik ve tasarımcımız Şahin Bingöl ile birlikte, birinci sayfayı çattık.. Yılların tecrübeli grafik ve tasarımcısı, üstelik gazetecisi Şahin Bingöl,” Ağabey, bu risk olmaz mı” diye sormadan edemedi?
“Haklısın, o riski üzerime alıyorum” diyerek, manşet haberimizi çattık, gazete baskıya girdi ve okurlarımız ile gazetemizi buluşturduk..
Bir gazeteci için önemli bir an idi bu an..
Gazetemizi daha fazla bekletemezdik..
Ama, Ankara, İstanbul ve İzmir’de muhalefetin, yani ittifakın başarısını da okurlarımız ile paylaşmamız gerekiyordu..
İşte sonuçları patır, patır veren ve İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun(Millet İttifakı), Cumhur İttifakı ve AKP adayı Binali Yıldırım’ı geçtiği ve sayısal olarak geride bıraktığı o anlarda Anadolu Ajansı’nın(AA)sonuç vermeyi dondurduğu anın sonucunu alarak, yani bu bilgiyi doğru kabul ederek, gazetemizi çıkardık..
Haklılığımızın gururunu Maltepe seçim sonuçlarına itirazın sonlanmasından sonra, Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını alması ile  yaşadık..
Bize tepki gösterenler ne yazık ki, bu anı unutup, bizden özür dilememişlerdi..Ama büyük çoğunluk, gazeteciliğimiz ile bizi tebrik ederek, Türkiye’den binlerce kilometre ötede, vatandaşımızı bilgilendirmekten, haberdar etmekten öte bir düşüncemiz olmadığını bir kez daha anladılar..
Ne güzel anlar, o anlar!..
***
Sevgili okurlar,
Şüphesiz İstanbul seçimleri üzerine, daha çok konuşulacak gibi.. Ama beni en çok üzen olayların başında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmayı hak eden ve mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu’nun bu büyük başarısını görmezden gelen ve canlı yayın yapmayan “yandaş medyanın” bu tutumu karşısında, Halk TV yayınlarını canlı olarak, kendi okurlarımız ile paylaştık..
Yasakları aşmak ne güzel!
İnanın bir anda on binin üzerinde bir farklı aile olduk..Birbirinden güzel tebrik mesajları ekranlara yansıdı..Birçok dostumun adını bu canlı yayın sırasında görme imkanı buldum..
Ne büyük mutluluk idi o an, ne büyük!...
Türkiye’nin geldiği bu noktayı, yandaş medya bir bakıma bize gösterdi!..
Onlara da teşekkür ederiz!..
40 Yıldır bu mesleğin öyle, ya da böyle içindeyim,Türkiye’de böyle bir durum asla görmedim..
Bu ne rezil ve rüsva haldir?
Bir ülkede, çat birilerini canlı yayın ile duyuran yandaş medya, ülkede asıl bir büyük başarıya imza atan, algıları yıkan, devletin tüm imkanları ile seçime girenleri yerle bir ediyor, mazbatasını alıyor, bir iki küçük haber..
Ve canlı yayın yok!
Bunlar, bu ülkenin medyası olamaz!
Maalesef, Sakarya’da da aynı anlayışı benimseyen, aynı tür düşünceler içinde yayınlar yapanları gördük, ne yazık ki?
Allah ıslah etsin, akıl, fikir versin?
Gazeteci, bir haberi bir kaynakta alıp, bir kaynağa verendir..
Anlaşılıyor ki, gazetecilik artık, bu olguya değil, menfaatlere hizmet eden bir meslek haline gelmiş..
Haber yapmak, haberdar etmek, bilgilendirmek..kimin umurunda?
Gelsin, caka-cukka?
Cepler dolsun!
Vay eb Türkiye’m!
Bu yüzle de tanıdık vatanı!
Böyle olunca, insanımız ülkenin gerçeklerini ne kadar görebilir, öğrenebilir ki?
İşte Diyarbakır’da kayyum belediye başkanının makam odasını ve saray banyolarını aratmayan banyosu gözlerimize batmadı mı?
İşte, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, daha ilk gün denetlemesinde, işçilere musakka,üst düzey yöneticilere antrikot hazırlandığını üzülerek işitmedik mi?
İşte bu bağlamda Saadet Partili Pamukova Belediye Başkanı İbrahim Güven Övün, anlaşmalı otomobillerin, anlaşmalarını iptali basına yansımadı mı?
İşte, Ankara’nın zenginliklerini parsel, parsel satan ve halkın hakkı olan paraları spor kulüplerine peşkeş çeken zihniyeti Başkan Mansur Yavaş açıklamadı mı?
İşte Bolu’da, haksız maaş alan bir başörtülü kadına tanıklık etmedik mi?
İşte, bir dönem “makara-tukara” ile gündeme gelen ve yolsuzlukları sonrası bakanlık görevinden istifa eden Egemen Bağış’ın, şoför maaşının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ödendiği basına yansımadı mı?
Bizler, seçim sonuçlarına odaklanmışken, Amerika ve Rusya ile görüşmelerin perde arkasındaki bilgilerin de ne kadar can sıkıcı olduğunu paylaşmadan edemeyeceğim..
Ege kıyılarındaki beş adanın ve kıta sahanlığının elimizden kayıp gittiği ve S-400 füzelerini ise daha almadan, Katar ve Azerbaycan’a devredeceğimizin konuşulması, ne ile izah edilebilinir?..
Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki, bu seçimlerle vatandaş, siyasette yeni alternatifler bulduğunu, umudun kendileri olduğunu bir kez daha kanıtladı..
Kimse bulunmaz değildir..
İşte bir Anadolu delikanlısı çıkar ortaya, sizi rezil ve rüsva eder!
Doğruluk adına, sevgi adına, saygı adına, eşitlik adına, hak ve hukuk adına, fakir-fukara adına…
Bu mesajı  iyi anlamak gerek..
AK Parti Saltanat kayığı su almaya başlamıştır..
“Tek Adam Yönetimi”, ülkeyi kaosa sürüklemiş, domatese, patatese, soğana, patlıcan ile  sevgi, saygıya muhtaç hale getirmiştir!..
Halk Tunceli’de seçimi kazanan Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu’nu konuşuyorsa, ülkede bir değil, birçok şeyin ters gittiği ve büyük olumsuzlukların yaşandığı gerçektir..
Artık mızrap çuvala sığmıyor!
Bu dönemde asıl bir söylem ise, ülkemizin gidişinin ne kadar vahim bir rotada olduğunu göstermesi bakımından önemlidir..
  MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara milletvekili Yaşar Yıldırım “CHP ve ortaklarının hedefi demokrasiyi getirmek ve tek adam rejimini yıkmaktır “diyerek, bir başka gizli gerçeği, ağzından çıkardı..
İşte 2023 Yılında ilan edilmesi gerekeni, bu söylemle anlayabilirsiniz..
Bu nasıl söylem, bu nasıl milliyetçilik, bu nasıl suçlama?
Ülkenin çivisini çıkaranların düşüncelerine bakar mısınız?
İşte Ankara’da, İstanbul’da ve İzmir’de devletin tüm imkanları ile girdiğiniz seçimi kaybettiniz..
Sakın ha ,böyle bir şeye tevessül etmeyiniz!..
Bu millet sizi bir kaşık suda değil, denizlerde bile boğar..
Zira büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kazandığımız özgürlüğümüzü, sizlere vermeye, Cumhuriyet’in kazanımlarından vazgeçmeye, demokrasiden ayrılmaya niyetimiz olmadığı açık ve seçik bir şekilde sandığa yansımıştır..
Lütfen aklınızı başınıza alınız!
Ankara, İstanbul ve İzmir ile Antalya, Adana, Mersin size gereken uyarıyı yaptı..
Bu uyarıyı dikkate alınız!..
Görülüyor ki, “kızgın demirin” soğuması zaman alacaktır..
Temennim, iktidarı elinde tutanların daha aklı-selim hareket etmeleri ve sandıktan çıkan mesajı almaları ve ülkeyi kaosa sürüklememeleridir..
Tebrikler İmamoğlu..
Bize birçok güzelliği yaşattığınız için teşekkürler..
Lütfen,”Atatürk gibi çalış” diyen 97 Yaşındaki ninenin nasihatini unutma, verdiğini sözü hep aklında tut!

TAZİYE
Sevgili meslektaşım,eğitimci, gazeteci Akyazılı Kenan Certel’in , oğlu Muhsin Certel’in vefatını , üzüntü ile öğrendim..
Allah cennet-mekan eylesin!
Ailesi ve sevenlerinin başı sağolsun!