Sakaryaspor taraftarlarının Bandırmaspor maçındaki tezahüratı kulaklarımızı patlatırcasına sürürken yine eskilere gittim. Onca seyirci hep bir ağızdan şampiyon Sakarya sesleriyle stadı inletirken hepimizin tüylerini diken diken yaptı. Beni aldı o sesler ta eskilere götürdü. 1972 yılında Adapazarı’na geldiğimizde ben 11 yaşındaydım. Başka bir ilden, başka bir yöreden, Arhavi’den…Sakaryaspor tarihinin yattığı ve şuanda mabedin yıkılması gündemde olan stada ilk ayak bastığımda gördüğüm pozisyon hala hafızamın en baş köşesinde durur. O zamanlar maçların ikinci yarılarında kapılar açılır seyirciler içeri alınırdı, çark caddesi tarafından açılan ve kömürlük olarak adlandırılan bölümden içeri girdiğimde toprak zeminli Sakarya Atatürk Stadı’nda yabancı futbolcu George Best tarzı kesilmiş saçlarıyla Baykul’un röveşatası ilk gördüğüm pozisyondur. Ne zaman eskilere gitsek o fotoğraf canlanır gözümün önünde. Bandırma maçı öncesinde taraftarların tezahüratı ben o günlere götürdü. Yutkundum gözlerim doldu. İnşallah bu maçı kazanır, bunca insanın bu dileği yerine gelir.

MUHTEŞEM TARAFTAR

Yeni Atatürk Stadı’ndaki maçta tribünleri dolduran taraftarlar kelimenin tam anlamıyla muhteşemdi ve yine görevini yaptı. Kendi sahasında kolay kolay maç kaybetmeyen Sakaryaspor, bu sezon hiç yenemediği rakibine boyun eğmese de beklenen galibiyet gelmedi. Galibiyet zaten gelmez, sen istersen alırsın. Takımını yalnız bırakmayıp o tribünleri doldurmasını bilen yeşil siyahlılar kaç başkanın, kaç yöneticinin ve kaç antrenörün yutkunarak izlediği taraftar grubuna gıptayla bakılmasına vesile oldu. 90 dakika hiç durmadan destek verdi.

NAKLEN YAYIN

Perşembe günü 1-1 sona eren ve bugün Bandırmada oynanacak olan Bandırmaspor – Sakaryaspor maçı TRT SPOR’dan naklen yayınlanacak. İnşallah 90 dakika veya uzatmalar sonunda sevinen Sakaryaspor olur. Binlerce seyirci önünde beklentilerimizin tam aksi sonuçla biten ilk maçta taraftarlar uzun süre tribünlerden ayrılamamıştı. Nakavt olmuş boksör gibi Kendine gelememişti. İnşallah bugün rakibini eleyecek bir sonuç alır da o gün statda yaşanan üzüntü sevince dönüşür.

GÖSTER GÜCÜNÜ

Sakarya umutsuz mu ? Hayır. Her şey bittimi ? Hayır. Sakarya Play –Off’ların takımı. Nice olmaz yapılmaz denilen maçları kazandı. Nice kaybetti denilen maçları çevirdi. Nice yenilmeyecek takımları yendi. Belki çoğu eskilerde kaldı. Müzesinde Türkiye Kupası’nın onurunu gururunu ve mutluluğunu taşıyan bir kulüp bugün yine önemli bir sınav daha verecek. Bir kulübü kulüp yapan eskileri, yaşadıkları, yaşattıkları ve mazisi değil midir. Haydi Sakarya göster kendini.