AK Parti’nin iç parti organizasyonlarda ve koordinasyonlarda, üye edinme ve süreklilikte, partiye ve liderine mutlak sadakatte belki üstüne yoktur?
Ali İhsan Yavuz’un bu gün AK Parti içindeki konumu sanki böyle tarif edilebilir? Ya da, ben dışarıdan yanlış gazel okuyorum? Tamam da…

Ülkede, dünyada var olan diğer siyasi partilerle ve siyasetlerle satranç oynanırken çok başka liyakatler vardır. Dişli(?), Egemen(?) olmak gibi!

Yavuz’un, Tank Palet için yaptığı ve CHP ile de ilişkilendirdiği açıklama, BENCE, epeyce ters köşe olmuş.

Çünkü, Sakarya’daki siyasi işleyiş ve güç dengeleri ile, açıklaması TERS kçşe gibidir. Konuyu açayım.

***

İYİ PARTİ Sakarya’da, Yavuz’un şu açıklaması için ( muhtemelen ) minnettardır:

Yavuz,“ Tank Palet Fabrikası, CHP’nin istismar alanına dönüştürülmek isteniyor. Sözüm ona birileri de bilerek veya bilmeyerek CHP’nin bu istismar girişimlerine çanak tutuyor.

Ey CHP, şunu bil ki Sakarya’dan sana ekmek çıkmayacak!” gibi sözler etmişse? Ters köşeyi anlayan anlar. Ankara’dan ve AK Parti Merkezi’nden öyle görülür.

CHP, ne Sakarya Büyükşehir’de, ne de Adapazarı Belediyesi’nde Aday ! CHP, Sakarya’da Oy Ekmeği peşinde YOK. Sakaryalıların Mülk ve Ekmeği için VAR.

Şunu da vurgulayayım; CHP’de hiçbir zaman siyasi üyeliğim olmadı. Ama, Tank Palet ve Tüvasaş ile Hayat Bağlarım ömür boyu vardı, var da olur.

Tank Palet için 25 Milletvekili ile Sakarya’ya çıkartma yapacaksa, minnet duyarım… Ve, bilirim ki, merkezde İYİ Partiye, Serdivan’da CHP’ye oy getirir.

***

AK Partiye, iktidar olunan ilk günden beri Sakarya’da yapılan yanlışları yazarım.

Ama, sanki malum bir siyasi anlayışları vardır. Yapılan iş ne kadar hatalı-yararsız olursa olsun; tam tersi söylenir, zafer gibi sunulur; gerisine fitne denir.

Hele daha iş başlamadan hata söylenirse, bu daha da sert söylemlerle sürer.

Sayın Yavuz’a ve AK Parti Sakarya’ya şu iki örneği de vermek isterim: ADA Treni ve Tank Palet konusu CHP’li Kadınlara hiçbir şey kazandırmaz, bu bilinir.

İktidar Tavrı bu olursa da; İYİ Parti Yerel Seçim’de 17-0 Büyüsünü bozabilir.

TANK Palet için de Pazar günü Sakaryalılara çok çelişik söylemler yapılmış. Yarın onu da açarım. Tank Palet ve TÜVASAŞ için izaha muhtaç çok LAF varmış?

SAKARYASPOR FORMASINDAN BMC KALKMIŞ ?

Haberi basında gördüm. Sakaryaspor’un, hatta sporun siyaset için maddi kullanımını doğru bulmam. Spor kardeşliği tüm siyasetlerin üzerinde bir erdemdir.

Türkiye’de birileri siyasetin en ucuz yolunu keşfetmişse? Sporu da bunun baş köşesine oturtmuşsa, yarın başına gelecekleri de iyi düşünmeli.

***

Ülkemizde, şöhreti sporla yakalayanların önü asla hak etmediği alanlarda da açılıverdi. Çünkü, halkımız başarılı şöhretli sporculara şartsız hayrandır.

Ama, herkes bildiği işi yapmalı. Bilmediğin işte, her gün her adımda ülkenin diline düşersin, sokaklarda farklı konuşulur hale gelir, şöhret de dip yapar.

Üstelik bu kader Spor Kulüpleri için de çok geçerlidir. Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı dünya şampiyonlarının oynadığı ligdeyken her şey iyiydi.

Sakaryaspor Futbol Takımı Süper Ligdeyken de; şu gün aslanlar gibi üst lige çıkmaya oynarken de : -) Ancakkk…

Ekonomi bugün iyi örnektir. Kendin üretmedikçe, dışarıdan almaya para harcadıkça, teker dönmez. Oysa, Alt Yapısı hazine olan bir Sakarya vardır.

Paranı; çok iyi eğittiğin Alt Yapı hocalarına ve oyuncularına harcarsan o başka…Parayı harcayan Yönetimleri borçtan sorumlu tut bak neler oluyor?

***

Sakaryaspor formasına BMC yapıştırmayı erken akıl eden, siyasete çok şey kaybettireceğini görememiş. Umarım, siyaset gidişi görüp kaldırtmıştır.

Sponsorluk gelirleri de amacına uygun mu kullanılıyor, o da denetlenmeli.

Aziz Duran zamanında,” Şampiyonluk için(?) Sakaryaspor’a gelir olacak. Şehrin ana caddeleri Otopark yapılacak!” dendi. Şehir de itirazı hemen kesti.

Sonra?.. Bu gün şehrin en ücra ara sokakları bile Otopark! Sakaryaspor’un her yıl Otopark Geliri kaç trilyon?

Tank Palet’i; BMC Sponsorluğu ile değişebilecek tek Sakaryalı da çıkmaz!