Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkan olacağı AK Parti 3. Olağanüstü Kongre Ankara Arena Spor Salonu'nda yapıldı. AK Parti MKYK listesi olduğu ileri sürülen 4 liste kongrenin en çok konuşulanı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Yıldırım, kongre salonuna giriş yapmadan evvel dışarıda kendilerini bekleyen halka hitap etti. Kongrede AK Parti yönetimi de yenilenecek, 50 üyeli Merkez Karar ve Yönetim Kurulu da seçildi. Kongre'de Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden genel başkan oldu.

SLOGANLAR ATTILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden AK Parti Genel Başkanı olacağı AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganlarıyla başladı. Erdoğan'ın konvoyu kongre alanına gerdi, Erdoğan'ın salona girmeden evvel kendisini bekleyen halka hitap etti.

'998 GÜN' MESAJI

Erdoğan, "Değerli yol arkadaşım, Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım, sevgili yol arkadaşlarım sizleri 998 gün sonra en kalbi duygularla selamlıyorum. Fiili bir ayrılığımız vardı ama bugün yine sizlerle beraberiz" dedi. Erdoğan’ı salon dışında Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar karşıladı.

4 AYRI LİSTE

Salonda çeşitli liste iddiaları ortaya atıldı. Ancak yeni parti yönetimi olduğu söylenen listelerin gerçekliği henüz bilinmiyor. Salonda, kulislerde MKYK olduğu iddia edilen 4 ayrı liste dolaşıyor. Kesin liste divanda oylama sürecine geçildiğinde öğrenilecek.

HALKA HİTAP ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Arena'ya birlikte geldi. Önce dışarıda bekleyen kalabalığa hitap ettiler, ardından salona giriş yaptılar. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: "Sevgili yol arkadaşlarım sizlerin heyecanı bizim heyecanımızdır sizlerin coşkusu bizim coşkumuzdur. Bu kongredeki heyecanı paylaşmak üzere buradasınız. İzmir'den gelen midibüste bir kazanın olması bizleri üzdü. Herhangi bir ölü söz konusu değil yaralılarımız şifalar diliyorum. İçeride bunalan bir hava var, o havayı bir an önce rahatlatalım istiyorum”

KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ

“Gidiyoruz gündüz gece dedik ya, inşallah gündüz gece yürümeye devam edeceğiz. Binali Yıldırım Bey'e de tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Durmak yok yola devam. Çok çalışacağız. Ama unutmayın bizim kapı kapı dolaşma geleneğimiz var. Kapı kapı dolaşmaya devam edeceğiz. Üzerimizdeki spekülasyonlara sandıklarla cevap vereceğiz”