İktidarı-Muhalefeti ile Siyaset Dünyası uyuyabilir, uyutabilir! Ama Sakarya uyumamalı, uyutmamalı! Sakarya, Haydarpaşa Ekspresi’ne muhtaç, mecbur!

     Sakarya’da; Milletvekilleri, Belediye Başkanları (Hatta Meclislerinin üyeleri), Meslek Odası başkanları ve yönetimleri;

     Daha da ileri gideyim, çok azı dışında Muhtarlar bile, Seçildikten sonra kolay kolay Trene-hatta Hızlı Trene-binmezler! Tren de dertleri değildir?

   Ee, Temsilde İsraf sayılmaz; Makam Araçları helaldir. En olmadı, Otobüs var!

                                                              ***

       Uyumayalım; 7-8 yıl öncesine kadar İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarında 2 Banliyö Hattı vardı; Sirkeci-Halkalı, Haydarpaşa-Pendik…

       Bu hatlar 7-8 yıldır kapalı; İstanbul trafiği felç… Tarihin en çok yer altı-yerüstü metro, köprü, kavşak, duble yol yapıldığı halde, İstanbul Ulaşımı felç.

      Son aylarda güzel bir süreç başlatıldı. Halkalı-Sirkeci arası ve Pendik-Söğütlüçeşme arasında raylar döşendi. Dahası;

      Artık 2 Banliyö Hattı Asya-Avrupa kıtalarını TEK HAT’ta birleştirecek.

        Tek hatta işleyecek Asya Pendik- Avrupa Halkalı Banliyö’sünün trenleri,  aylardır deneme seferleri yapıyor : -) Sakarya’ya uyuyor mu?

                                                                 ***

        “Adapazarı-Söğütlüçeşme Ekspresi de 29 Ekim’de başlıyor mu?” sorun!

       Sokak efsanesi gibi;“ Hafta sonu, Sapanca Treni ile Söğütlüçeşme’ye gideceğim. Söğütlüçeşme’ye kadar gidiyormuş! Ordan her yana ulaşmak kolay; direkt İstanbul’un ortasındayım!” konuşanlar şok yarattı..

      Bu Efsane değil, gerçekse, Sakarya susup oturamaz. Hatta, Demiryol İş Sendikası da, çalışanları da, TÜVASAŞ da zil çalıp oynamalı… Niye hiç ses yok?

       Yanılmışsam; Bunun yaşanması, hayali bile içimizi titretmez mi? 

      İki Üniversite ve 100 bin öğrencimiz oldu… Hepsini geçin, Nüfusu 1 milyonu aşmış bir şehrin halkına yarım saatte bir tren koyun, yer bulamazsınız!  

       Düşünün; Pendik-Halkalı Banliyösü kaç haftadır deneme seferi yapıyor! Banliyö Hattı tam işletmeye girsin, TEM ve D.100’de ulaşım da oh diyecektir.

       Uzunçarşı ve Çark Caddesi esnafının tarihinde, gün ışığında kalkan trenle, Sirkeci’ye gidip mal alıp, öğleden sonra vitrinine koyduğu günler vardır.

      Tamam; bu gün O görevi kapınıza kadar mal getiren sektörler yapıyor. Ama, bugün nüfus 1 milyon, 100 bin de üniversite öğrencimiz var : -)

       Adapazarı-Söğütlüçeşme Treni başlarsa, bu şehir için büyük kazanımdır.

                                         CUMA-CUMARTESİ-PAZAR;

                                          GEYVE AYVA FESTİVALİ : )

      Yerel Basının festivalleri geniş detaylı ve günler öncesinden duyurması çok önemli. Daha da önemlisi, Festival sonrasında gözlemlerin halkla paylaşılması.

       Festivaller; Üretilen Özgün Yerel Ürünlerle; Yerel Ürünlerini dışa satarak zengin geleceğini yaratan Sakarya demektir. Çok olur, az olur; ama doğrudur. 

      Bu hafta sonu, ürettiği gıda ürünlerini dış ülkelere de satan Geyve’nin Ayva Festivali var : -) kaçırılmamalı.

                                                            ***

      Bize ait Meyve ve Gıda bereketimizi yerinde tanımamız için, çok zengin programlı 3 gün düzenlenmiş.   

      12 Ekim Cuma günü Geyve Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak Çocuk Şenliği 13.30-19.00 arasında.. O gün, Geyveli Çocukların günü.

       13 Ekim Cumartesi, Geyve’de sanırım bu kez benim en yoğun günüm. O gün etkinlikler saat 11.00’de yine Cumhuriyet Meydanı’nda başlıyor.

       12.00’de Meydana ve Kapalı Pazar’a, Yöresel Ürünler ve Tarım Fuarı’na yetişebilirsem sevineceğim.

        Ama, 14.00’te Yöresel Ürünler Üretim Merkezi Açılışı’na yetişmem şart. Sonra da, Taraklı Yolu’na girince de yolu uzatır mıyız bilemem : -)

       Aynı gün Festival; Ayva Hasadı, Yemek Yarışması, Şiir Dinletisi, Halk Konseri, Havai Fişek gösterisi gibi, müthiş heyecanlarla dolu.

        14 Ekim Pazar, Festival’in final günü… Çocuk Şenliği’nin 3 gün boyunca Cumhuriyet Meydanı’nda sürecek olması bence (!) çok doğru düşünülmüş.  

       Saat 13.30’da başlayacak Ender Saraç konferansı var.

       Saat 14.00-16.00 arasında En Güzel Ayva Yarışması heyecanı yaşanacak. Ödül töreni ve plaket takdimi saat 19.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda.

       Her saati dolu Festival, akşam 20.00-23.00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı’nda konserlerle sürecek ve 23.45’te Havai Fişek Gösterisi ile bitecek.     

                                                       ***

     Festivaller günümüz dünyasında çok önemli. Gideceğim. Geyve’ye gidince de, can dostlarım Eczacı Ali Kaya’yı ve Geyve’nin unutulmaz eski belediye başkanı Atilla Zeytinoğlu’nu görmeden geçemem : -)