Ak Parti’yi, “ Adapazarı Tren Garı’nı ve Adapazarı-Haydarpaşa Ekspresi’ni Sakaryalıların hizmetine açın!” diye yıllardır yazıyoruz. Tek cevap yok.

    Bence, “ AK Parti İl Yönetenleri, bu İŞ’in arkasında nasıl bir muammanın hayata geçirilmek istendiğini de, isteyenini de biliyor.

    Sakarya’da O trene karşı çıkan tek kişi olmaz. Ama AK Parti susuyor! Sakarya, Adapazarı Garı’nın arkasındaki kimin ne hesabı var arayıp sormalı.

   Ekrem Yüce de, daha ilk günden ayaküstü,” TCDD ile görüşüp O Treni merkeze getireceğiz!” dedi mi bilmem?

    Eyvah : -) AKP İl Başkanı’na, milletvekillerine sordu mu? Hani daha ilk dakikada, “ Birlikte Yöneteceğiz!” gibi demişti de?

   O Tren gelsin teşekkür ederim…Ama asıl gönlümden geçen, O Treni şu 4 ayda keşke Toçoğlu kendisi getirebilse : -) Sakarya’ya da gönül koymayacaktır!

                                                             ***

    CHP Sakarya İl Kadın Kolları’nın Adapazarı Garı’na Tren gelmesi için yaptığı sayısız etkinliği her seferinde şükran duyarak okurum. Yine O Gar’daydılar!

    CHP Kadın Kolları şehri için sürekliliği olan görevler yapıyor. Çok da etkililer. Her gün şehrin hayatındalar.Süreklilik toplumu da yanlarına alıyor. 

                                                              ***

   AK Parti Sakarya Teşkilatı, Adapazarı Tren Garı konusunda tek kelime etmiyor. Etmiyor mu, edemez(?) mi anlaşılmaz. İŞ’e girmedikleri sürece şehir sorgulasın.

   Adapazarı Garı da, Tren de MİLLİ !.. Siyasi Partiler de Birbirinden MİLLİ geçinir:

  O zaman neden Adapazarı Garı için pek topa girmezler asla anlamam? O TREN, Muhafazakar Dar Gelirli Geniş Halk kesimini ilgilendiren servet değil mi?

                                                             ***

    Sözümü geri alıyorum…TCDD ve ADA TRENİ Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm Halkın Treni’dir…Hem de ülkenin dışa bağımlılığını azaltan Trenler…

   Sadece Adapazarı-Haydarpaşa treni; saatte bir en az 200-250 otomobilin TEM’e, D.100’e çıkmaması demek. Saatte 20; 15 saatte de 200 otobüsün?

   Artık dehşet verici kazalar bile önemsenmiyor! Şehirlere ve ülkeye yol yetmez oldu. Hortum gibi yakılan akaryakıt ithal; ulaşım cinnet getirtecek hale gelmiş…

   Raylı Sistem diyorum. Büyükşehirlerimizdeki Çağdaş Dünya’dan öğrendim. Raylı Sistemsiz bir tek biz kaldık gibi, ben de haset mi oluyorum?

                                KALDIRIMLAR İŞ YERİ YAPILIYOR : -)

    “ Soru Yağmuru !” ile Bizim Sakarya Gazetesi harika bir işlevi hayatımıza soktu. “ Öğreniyorum, yenileniyorum!” dediysem, abarttığım sanılmasın.

    Şehirde  ve ilçelerde, otorite boşluğu mu, hoşluğu mu var bilemiyorum? İmar Barışı zaten talan zıplattı. Ama, 4 direk 2 kapı ile iş yeri her yerde yapılıverir!

    İyi şeyler yok mu? Örneğin; Serdivan’da artık bir,” Zafer Kazan!” gerçeği var.

    “ Yerel Seçim Adaylarının projelerini görelim!” dediğim günlerde;

     Zafer Kazan, hem de Dünya Engelliler Günü’nde, 5 bin engellinin olduğunu söylediği Serdivan’da Engelliler için yüreklere dokunan 7 Projesini açıklamış.             

    Teşekkürler Zafer Kazan; mutlandırdın ve düşünemedik diye de utandırdın.

                                                                     ***

   Serdivan’da saatlerce dere tepe demeden yürümeyi seçerim. Çünkü, şehrin prestij köşesi gibi yapalım derken, son 3-4 yılda içine ediliyor.

    Hiçbir belediye, yılda 10 trilyon değil, yılda 100 trilyon kira geliri ile şehrine prestij itibarı kazandıramaz. İtibar; iyi, rahat, güvenli Yaşanabilir olunca gelir!

   Nokta tarifi yapmam, adres de vermem. Ama, Serdivan Belediye Binasını ve AVM çevresini geçen hafta yürüyerek adım adım gezdim.

   Serdivan’da aklımın almadığı kadar, sayamadığım kadar çok kaldırım işgali ve İmar Taşması var! Orada, zemin katlarda iş yeri-kafe- restoran açmak deli para!

  Amcamlar; kaldırıma çelik veya ahşap 4 direk, 2 kapı koydu mu, al sana parayla alınamaz koca iş yeri! Deli para verip yasal yapan kime ne dese haklı.

   Adapazarı’nın göbeğinde yasal iş yeri açmak zor. Ama, meydanda, kaldırımda Tabureli İş Yeri açmak zebil! İzin verenler Adapazarı Bld. Bşk. Adayı bile oluyor!

   AK Parti şu günden bunları bilsin! İlçelerde bile bu var. Depremden kalma bir konteyner veya 4 Direk 2 kapı koy, iş yeri oluyor; 3 yıl sonra restoran da oluyor!

      Siyaset, İyi Yaşanabilir şehir istiyorsa; “ Abi,şu köşeye bi kulübe koyayım!”  gibi işlere uzak durmalı. İş ver daha iyi. Orada 2-3 yıl içinde bir mahalle doğuyor.