Sakaryaspor’da hazırlık süreci golsüz bitti, lig kapıya dayandı, forvet muhabbeti..

Dolayısıyla bugün santraya gol atamayan Sakaryaspor’un yeni golcüsü İlyas Çakmak’la start vermek istiyorum..

Dış transferde gündeme gelen ilk isim 2. Lig Beyaz Grup’ta Bandırmaspor formasıyla 18 golle gol kralı olan Erhan Şentürk iken Sakaryaspor’a imza atan geçen sene 2. Lig Kırmızı Grup’ta Bucaspor formasıyla 27 golle gol kralı olan İlyas Çakmak olmuştu..

Bucaspor 3. Lig’e düştü, İlyas gol kralı..

Ne kadar enterasan değil mi?

Bu demek değil ki İlyas Çakmak golcü değil, geçen sene atmışta atmış..

Tek andikapı 30 yaşında..

Geçen sene bu zamanlar ilk hafta İzmir’de 3-2 yenildikleri maçta Keçiörengücü’ne attığı 2 golle sezona başlayan Bucaspor’da teknik patron Ahmet Yıldırım, golcü İlyas Çakmak..

Bu nasıl isabet ki, Sakaryaspor’da buluştular, rakip yine Keçiörengücü..

İkinci hafta 2-1 yendikleri Eyüp’e 2 derken ilk 4 hafta 6 gol atmış, İlyas..

Ahmet Yıldırım Buca’dan gitmiş, İlyas durmamış, 3-1 yendikleri Etimesgut’a 3 golle hat-tric yapmış..

Erhan Şentürk 18 golle kral olmuştu, 6’sını Sakaryaspor’a atmış..

Ancak şöyle de bir ayrıntı var ki, bizim İlyas geçen sene 27 golün 7’sini sahaya çıkmakta zorlanan Mersin İdmanyurdu’na atmış..

Yeni golcümüzün bireysel durumu bu, şimdi genele bakıyoruz..

Sakaryaspor’da 100 günde yönetimden teknik heyete, final oynayan kadrodan rakiplere çok şey değişti, Samsunspor en güçlü rakibimiz..

Bayrampaşaspor’a giden Talha’dan önce Ramazan Çevik Samsunspor’a, Yasir Subaşı Ümraniyespor’a, Batuhan Karadeniz Adana Demirspor’a imza atarak Sakaryaspor’dan kopan yıldızlar olmuştu, çabuk alıştık..

Ahmet Yıldırım’a teslim olduk, yönetim tercihi..

Şampiyonluk mücadelesi vermeye hazırlandığımız 2. Lig Beyaz gruba baktığımızda en kuvvetli rakibimiz olarak gözüken Samsunspor 5 milyonluk transfer engelini aştı, kadrosunu 2. Lig standartları üzerinde kurarak ligin başlamasını bekliyor..

Sakaryaspor’dan Ramazan Çevik’in yanı sıra geçen sene 2. Lig Beyaz Grup’ta Bandırmaspor formasıyla gol kralı olan Erhan Şentürk’ü transfer eden Samsunspor’un diğer transferleri; Kırklarelispor’dan Metin Cici, Ümraniyespor’dan Samet Asatekin, Göztepe’den Canberk Dilaver, Adana Demirspor’dan Savaş Yılmaz, Erhan Kartal, Keçiörengücü’nden Şahin Şafakoğlu, Atakum Belediyespor’dan Can Muhammet Vural, Şanlıurfaspor’dan Nuri Terliksiz, Amed’ten Okan Dernek, Eyüpspor’dan Bilal Gülden, Boluspor’dan İrfan Başaran..

Sonra Afyon’dan bir meslektaşımı aradım, geçen seneyi konuştuk..

Yeni yaşananları masaya yatırdık, tartıştık..

Dedi ki; “Geçen sene Sakaryaspor gökte yıldız bırakmamıştı, BAL kadrosuyla finale gelen Afyon şampiyon oldu..”

Anlatmak istiyor ki; “Yıldız sadece yıldız, her şey değil..”

Bizde yıldızlar kaydı, son şablon bu..

Finalde kaybeden Sakaryaspor takımı ve yönetimi yerle bir olduktan sonra Bucaspor formasıyla attığı 27 golle Kırmızı Grup’ta gol kralı olan İlyas Çakmak ile Gümüşhanespor'dan sol bek Recep Yılmaz ilk dış transferlerimiz olmuştu..

Geçen yıl Kastamonuspor'da sağ bek oynayan Ferit Erişçi üçüncü, yine Kastamonuspor'da orta saha oynayan Savaş Tağa kiralık olarak dördüncü dış transferimiz olarak dikkat çekti..

Sakaryaspor’a 5. gelen Buğsaş’ın kalecisi Oğuz Çalışkan, 6. gelen geçen yıl şampiyon Hatayspor’da forma giyen orta saha Oğuz Kocabal, 7. gelen geçen yılı Gümüşhanespor’da geçiren kanat oyuncusu Zahit Fındık, 8. gelen ise kariyerinde Beşiktaş, Giresunspor, Fatih Karagümrük gibi takımlar bulunan ve geçen yıl Sancaktepe’de forma giyen forvet Mertcan Aktaş oldu, Mertcan’ı 9 isim izledi, son sayı 17..

Hüseyin Altuğ Taş’ı istiyoruz, 18..

Bu katılıma; “2. lig karması” başlığı atalı çok olmadı..

Finalde kaybeden oyuncuları Galatasaray’lı taraftarların Gomis’i unuttuğu gibi unuttuk, gitti..

Sorun bu kadarsa sorun yok gibi gözüküyor ama sıfırdan takım büyük risk, vurduğunuz gol olsun..

SANTRA HARİCİ

Hiç kimse uzun süre yüzünde

maske taşıyamaz (Seneca)