Pazartesi sabahı saat altı civarında kalktım. Güne iyi başlamak hayali ile, Fenerbahçe Orduevinin önünden Bostancıya doğru yürümeye başladım. Hayallerim suya düştü, daha doğrusu müsilaj denilen deniz salyasına düştü. Bütün sahil DENİZ SALYASI ile kaplanmıştı. Martılar, deniz kuşları, balıklar ortalıkta gözükmüyordu. Sabahları yüzmeyi düşündüğüm MARMARA ÖLÜYORDU. Dünya da örneği olmayan bir İÇ DENİZ olan MARMARA DENİZİ katledilmişti, neden? RÜŞVET VE YOLSUZLUK NEDENİYLE. Senelerdir arsa, arazi rantı için yeşil alanları ellerine geçirip,imarlı hale getiren,sanayi kuruluşlarından aldıkları rüşvetlerle, atık suların arıtılmadan dereler, çaylar, nehirler üzerinden MARMARAYA atılmasına göz yumanlar yüzünden. Böyle bir deniz, akla mantığa önem veren, bilim de teknoloji de ilerlemiş bir milletin elinde olsa,o millet Dünyanın en büyük balık üreticisi olurdu.

Yakın gelecekte aynı ölüm KARADENİZDE de gerçekleşecek. Aslında ABD projesi olan KANAL İSTANBUL gerçekleştiğinde, KARADENİZİN EKOLOJİK DENGESİ ALT ÜST OLACAK ve KARADENİZİ de kaybedeceğiz. Deniz bakımından yoksullaşacağız.

Ülkemiz her bakımdan Dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. İnsanımız zekidir. Coğrafyamız, tabiatımız, tarihi zenginliklerimiz, yerüstü ve yer altı kaynaklarımız başka hiçbir ülke ile kıyaslanamaz. Tanrı bize muhteşem bir ülke bahşetmiştir. Buna rağmen Dünyanın en borçlu ülkelerinden biriyiz. En yüksek enflasyon bizde. Yoksulluk gün geçtikçe belimizi büküyor. Halkımız mutsuz. İmkânı olanlar Ülkemizi terk ediyor. Sebep YOLSUZLUK. Yapma arkadaş, bu kadar yol yapıldı sen hala yolsuzluk diyorsun diyebilirsiniz. Bu Ülkede sekiz yıl Merkez Bankası Başkanlığı yapmış biri, ’bir kilometre yol maliyeti ile bir buçuk kilometre yol yapılabilir miydi bunu öğrenmek ve denetlemek istiyorum’’ diyorsa, bende ‘’anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az’’ derim.

YOKSULLUKLA, YOLSUZLUKLA, YASAKLARLA mücadele edeceğiz sloganıyla iktidar olanlar, servetlerine servet katmışlarsa, fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapmışlarsa, düşünmek suç haline gelmiş, doğruları söylemek ağır cezalık fiil olmuşsa, o sistem yakında batar. Yasaklar yolsuzlukların üstünü örter, yoksulluk da peşinden gelir.

Dünya beşten büyük diyenlere sormak lazım TÜRKİYE BEŞTEN KÜÇÜKMÜDÜR?190 defa değiştirilen ihale kanunları neden değiştirilmiştir? Kamu Bankalarından alınan kredilerle Medya sahibi olanlar, borçlarını nasıl ödemektedirler? Aynı suçu işlemiş olanlardan biri hapis yatarken diğeri, nasıl oluyorsa eli kolu serbest dolaşabiliyor? Bu soruları artırabiliriz, yolsuzluğa birçok örnek verebiliriz. Ülkemiz de öyle şeyler oluyor ’ki ne akıl, ne de vicdan kabul edebilir. Eğer çaldırmazsak dünyanın en zengin insanları olabiliriz. Yolsuzluk en büyük hırsızlıktır. Yoksuluğun en büyük sebebidir.

Hz. PEYGAMBERİMİZ ‘’DEVLET MALINDAN BİR HIRKA ÇALAN, SAVAŞTA ÖLSE BİLE ŞEHİT SAYILMAZ, CENNETE GİDEMEZ ‘’buyurmuşlar.

Bu sözün üstüne başka bir şey söylenmez.

Sağlıklı günler dileğiyle…