Ülkenin küresel bir tehdit ile karşı karşıya kaldığı bu zorlu günlerde herkesin aklında soru işaretleri var. 
Malumunuz üzere herkes tedirgin ve yetkisiz kurum ve şahıslarca yanlış yönlendirmeler olabiliyor; bunun önüne geçmek için hükümetin dışında kalan tüm açıklamaları görmezden gelin. 
“Bugünler böyle sürüp gitmeyecek” diyen Bakan Koca, “Çok geçmeden normal hayatlarımıza dönmüş olacağız” ifadelerini kullanmıştı. 
Ancak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmez isek bu tedbirlerin son çaresi ‘sokağa çıkma’ yasağı olacaktır. 
Vatandaş olarak üzerimize düşen sorumluluklar var; gün evde oturma günüdür. Mutasyon geçirerek, hızla yayılan vaka sayılarını görüyoruz; herkes üzerine düşeni yapmalı. 
Gün birlik günü olmalı; partili partisiz gibi saçma durumları göz önünde bulundurmadan hükümetin tüm söylemlerini harfiyen yerine getirmeliyiz.
Önümüzde ciddi bir ekonomik sıkıntı ve ciddi bir sağlık krizi olacağı aşikardır. Yaşanan bu durum küreseldir.
Bu durumu kaos ortamına sürüklememeli; bireyler kendilerine kendi dünyalarında yaratacakları yeni sosyal faaliyetler edinmelidir. Kitap okumak, müzik dinlemek, yemek pişirmek ve aile içi oyunları gibi. 
Ölüm can sıkıntısından daha soğuktur, canım sıkıldı diyerek sokaklara çıkmayın; ülkemizin ve hükümetimizin yanında olarak bu durumu en hafif şekilde nasıl atlatırız ona odaklanalım. 
Her geçen gün vaka sayıları artmakta; İngiltere’yi örnek alacak olursak orada da vakanın görüldüğü ilk günler vatandaş gerekli tedbiri almıyordu; bugün varınan nokta koca bir kaos. 
Hükümetimiz bu süreci çok profesyonel ve yerinde yürütmekte, bu süreçte özellikle Sağlık Bakanımız günlerdir uykusuz süreci yakınen takip ediyor. 
Hükümete güvenelim, Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi; ‘Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz’
Yurt dışı ile tüm ilişkinizi kesin, durumun ciddiyetini göz önünde bulundurun. 
Yaşadığımız bu zorlu günlerde gelip geçecektir, Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tespit edilen her vaka toplum için risk olmaktan çıkmıştır. Her yeni tanı üzücü fakat sizin için bir güvencedir." ifadelerini kullandı.
Şuan özellikle KOBİlerin Hükümetimiz tarafından bir beklentisi söz konusu, aynı hassasiyetin ekonomik önlemler konusunda da gösterilmesi ileriki süreçlerde şart. 
Birçok konu var akıllarda soru işaretine yol açan, bunların hepsine mutlak suretle hükümet tarafından bir açıklama gelecektir. 
Şuan bizlere düşen asli görev yetkililerce söylenen açıklama ve tedbir paketlerine harfiyen uymaktır. 
Bu endişeli ve tedirgin havanın bir an önce ülkemizi terk etmesi ümidiyle; sizlere sağlık diliyorum. 
Karşı karşıya kaldığımız durum ciddiye alınmalıdır. 
Hoşçakalın.