Sakaryasporda Salı günü iibarıyla yeni bir sayfa açıldı. Olağan üstü kongre kararı askıya alındı. Öyleyse ne olacak? Sezon başı göreve gelen yeni yöneimden sadece Başkan Cevat Ekşi ayrılacak, diğerleri yola devam edecek. Zaten Olağanüstü kongre kararı öncesinde mevcut yöneimin böyle bir isteği vardı. Şimdi ibre yine oralara taşındı. Başkan Cevat Ekşinin ayrılığı onandı,yöneim Hudaverdi Bahadır Başkanlığında görevine devam edecek. Aklın yolu bi rve ,ben bu yöneim modelini onaylıyorum. Hudaverdi Bahadır son yıllarda yöneimlerin içinde var olan biri olarak şimdi Başkanlık sorumluluğunu üzerine aldı. Zaten olası bir seçimde de Hudaverdi Bahadır Başkanlık yarışının güçlü bir ismiydi. Her şey güzel giderken sezon başı işbaşında olan yöneimin göreve devamına bende buradan el uzaıyorum. Bu arada Başkan Hudaverdi Bahadır yöneime bu şehirde ismi iyi anılan ,futbolda tecrübeli bazı isimleri kadrosuna alırsa yöneime güç depolamışta olabilir. Öneri benden bunu düşünmek ona kalmış bir şey.

BALABANI BEĞENMEYENLERE

Bazı kalemler yöneimin Murat Balaban’la yola devamı için endişe belirten düşüncelere dalmışlar. Yok efendim, diploması yokmuş, yok efendin bu yükü kaldıramazmış gibi düşünceler içi boş düşüncelerdir. Bakınız beyler Murat Balaban bu şehrin evladıdır,bu şehri ve Sakaryaspor sevdasının içini dışını bilen bir teknik adamdır. Genç ve de idialist bir teknik adam modeline uygun bir resmi vardır. Takım onunla beraber bir hava yakaladı. Futbolcular İsmail Ertekini istemedikleri için normal oyunlarını oynamıyorlardı, şimdi o gii normal oyunlarına döndüler, bunda Murat Balaban’ın arısı yoktur diye afaki, ispata muhtaç yakışırmalar olsa da Murat Balaban bu günkü olumlu havanın içinde sırıtmayan bir teknik adam resmidir. Allahını severseniz Murat balabandan önce olası bir secim hikayesinin içine yerleşirilen Sedat Bozkurt’un ne özelliği var. Bırakın dışa olan hayranlığı, elinizdeki değerlere önem verin. Ben Murat Balabana şans verilmesini olumlu görenler taraında yerimi aldım. Yöneimin bu kararını da destek veriyorum. Hem yöneimin hem de Murat balabanın yanındayım ben. Başkasının nerede olduğu , nerede durduğu benim için bir değer taşımıyor.

YILDIRIM VE SELAHATTİN AYDIN

Bu konudan yola çıkarak gelin Sakaryaspordaki bu günkü gelişmeleri geçmişin yeşil siyah tarihi içinde sorgulayalım. Selahahin Aydın bu şehirde Düzceli Başkan unvanı cebinde, Düzce’ye giiği, emeklilik yıllarını orada yaşayan bir zamanlar Sakaryaspor’da yapığı icraatlarla adından söz eiren bir isim. Selahain Aydın bugünkü Sakaryaspor’u borçsuz ,transfer yasağı olmadan İsmail Gürses’e teslim eden başkanın adıdır. Selahain Aydın teknik adam olarak Sadi Tekelioğlu’nun bırakığı yere alt yapı hocası Şaban Yıldırım’a üst yapıda görev veren ,Şaban Yıldırım’ın isim yapmasına ,Sakaryaspor’unda süper lige çıkmasına ışık tutan Başkanın adıdır. O Selahain Aydın ligdeki Sakaryaspor’un başına Necmein Seri teknik adam olarak geiren, Sakarya’nın teknik adam değerlerine Yeşil Siyah kapıyı açan Başkandır. Bugünde Hüdaverdi Bahadır başkan alt yapıdan üst yapıya emanetçi gelen Murat Balaban’a asalet veren Başkan olarak tarihteki yerini alacakır. Umarım Sakaryaspor ve Murat balaban birlikteliği mutlu sonla noktalanır. Ha unutmadan Elazığ önünde ben dörte dört yapan bir Sakaryaspor bekliyorum. Bu hava bizi kazanmaya iter düşüncesini bugün Yeni Atatürk stadına gönderiyorum.