Her şeye, herkese inat iyi şeyler yazayım, güzel şeyler yapayım diyorum olmuyor. Antartika hariç tüm insanlık bir salgın hastalığın pençesinde… De bu insanlık, farkındalığın neresinde çok tartışmaya açık bu durum çok.

Kafamda bir dolu soru, muhatabı yok.Bir çok kişide tıpkı benim gibi. Bugün o soruları soracağım ortaya öylece.

Başlıyorum; Psikologların önerisi bu, ‘’ karamsar olmayın, mutsuz olmayın, fazlaca kaygı bağışıklık sisteminizin çöküşüne neden olur’’ tamam olmayalım, fazlaca endişe olmasın hayatımızda, peki azıcık kararında kaygı ve tedbir yetecek mi kendimizi ve sevdiklerimizi korumaya? Ne zaman ve nereye kadar sürecek bu durum?

Hal buralara gelmişken, sokağa çıkma yasağı getirmek için neyi bekliyoruz? Covid-19 un her eve girmesini, sağlık sisteminin çökmesini ya da daha çok insanın ölmesini mi? Bu sorunun yanıtı kimde?

Ekonomi, eğitim, sosyal hayat v.s zaten dünya da durmuşken, bu süreçte salgın hastalığın grafiğide gittikçe yükselirken, neticelerinin ne olacağını bile göre, ‘’ kendi izolasyonunuzu, kendiniz sağlayın’’ demek ne kadar mantıklı?

Bugün belli bir yaşın üzerindekileri sokağa çıkmaktan men ederek koruduğunu düşünen zihniyete de seslenmek istiyorum, onları da korumuyorsunuz koruyamıyorsunuz siz….Kalabalık yaşayan ailelerde dışarı çıkan, çıkmak zorunda bırakılan yada hastalığa meydan okuyup, bana bir şey olmaz diyen her birey ailedeki diğerlerinin sağlığı, hatta hayatı için tehdit unsuru bunun farkında mısınız acaba?

Dışarıda, markette, işyerlerinde, parkta ,bahçede sosyal mesafe kuralına uymayan bu insanlar aynı evin içinde birinci derece yakınlarından nasıl korunacak!!!

Mesela Hükümetler neden var? Biz 83 milyon insan hükümeti ayakta tutmak için çalışıp üretirken vatandaş olarak görevlerimizi yerine getirirken, bizim ayakta ve hayatta kalabilmemiz için yapılması gerekenler, yapılması gereken zamanda neden yapılmıyor?

Bu hükümet Koruyucu önlemleri neden zamanında almıyor?

Öneriler, ricalar ya da kamu spotlarıyla mı korunacak halk, alternatif tedbirler ve çözümler zamanında gelmediği sürece salgının yayılması ve felaketleri kaçınılmaz olmayacak mı?

Bir gecede ne yasalar çıkıyor, ne kararlara imzalar atılıyor, söz konusu halkın canı, ruh ve beden sağlığı daha ötesi yok! Neden gereken yapılmıyor?

Bu arada Evde kalmaktan yakınanlar, karnı tok sırtı pek dışarıya çıkamadığı için sızlananlar ve onlar en önemli şeyin hayatta kalmak ve sağlıklı olmak olduğunu ne zaman anlayacaklar?

Beynimi meşgul eden, sayfaya sığdıramayacağım kadar çok sorum var aslında mutlaka sizin de öyle…

Bu sorular şimdilik sayfada kalsın, muhatabını arasın.

Ben faydalı olacağını düşündüğüm yanıtlarım ile sonlandırayım yazımı ;

TEVEKKÜL,KADER,MUKADDERAT V.S BU BİZİM İNANÇLARIMIZLA SINIRLI VE KİŞİNİN KENDİ YÜREĞİNİN TEKELİNDE…YAŞANMASI GEREKEN ZAMANI GELDİĞİNDE YAŞANACAKTIR.

AMA BUGÜN! ŞİMDİ! HERKES! HER BİREY !HER BİRİM! DİĞERLERİNİ DE DÜŞÜNMEK ZORUNDA , HER BİR İHMALİN, HER BİR SORUMSUZLUĞUN, HER BİR GEÇ KALINMIŞLIĞIN BEDELİNİ HEP BİRLİKTE ÖDEYECEĞİZ …

LÜTFEN DUYARLI OLALIM VE LÜTFEN BENCİLLİKLERİMİZDEN KURTULALIM VE LÜTFEN ÖNCELİKLERİMİZİ ,SORUMLULUKLARIMIZI GÖZDEN GEÇİRELİM…

NEDEN Mİ ? YENİ DÜZEN İÇİN, YENİDEN KAZANILACAK İNSANLIK İÇİN VE EN ÖNEMLİSİ İSE YENİDEN YAŞAYABİLMEK İÇİN DUYARLI OLALIM…