Dün bu sütunlardan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un Trabzonlular Derneği’nin genel kurulunda yaptığı konuşmayı değerlendirmiş, burada verdiği bilgilerin, yıkım kararı alınan okulların kendi sitelerinde yer alan tarihçelerdeki bilgilerde örtüşmediğini belirtmiştim.

Bunları yazmadan önce de “Ali İhsan Yavuz, 21 yıllık gecikmeyi gizleme, kamuoyunu buna inandırma çabası içinde...” demiştim. Dün kendisi aradı, “Yazıyı ilettiler, okudum” dedi ve şu ifadelerle (ses kaydı olmadığı için) eleştiride bulundu: “21 yıllık gecikmeye ilişkin yalan söyleme, kandırma gibi bir çabamız olamaz. Biz insanları kandırmayız.  Bugüne kadar hatalarımız da olmuş olabilir ama biz bilerek kimseyi yanıltmayız. ama gazetelerin, özellikle sizin art niyetle değil, doğru bilgi vermenizi bekleriz. Son dönemde gazetenizin bize karşı art niyetli olduğunu da görüyoruz.”

Söyeldikleri özetle bunlar. Dinledim, teşekkür ettim. Hoparlörü açık bir telefondan gelen tartışmaya açık sözler üzerine konuşmak istemedim. Yazıdaki, Trabzonlular Derneği’ndeki açıklamasıyla örtüşmeyen bilgiler üzerine söz etmek yerine sadece “Gizleme çabası içinde” kısmına takılmasına anlam veremedim. takıldıysa da  “Hayır gizlemiyorum, gerçek bilgiler bunlar” demesini beklerdim.

Gazetemizin art niyetli yayın yaptığı suçlamasına gelince diyeceğimiz şudur: Hasarlı okulları sormak bizim mesleki görevimiz, bu art niyet olarak değerlediriliyorsa kendi takdirleridir.

Mesleğimizi yapmaya devam edeceğiz.

Yıkım kararı alınan okullar konusunda da bundan sonra gecikme tartışması içinde olmayacağız. Bu konudaki gündemimiz artık yerlerine yenisinin ne zaman yapılacağı olacak.