Kampanya kapsamında; belediye çalışanlarının yanı sıra AK Parti Serdivan İlçe Başkanlığı ana kademe, kadın ve gençlik kolları yönetimi, Serdivan’daki sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ve çok sayıda vatandaş kan verdi.

Belediye hizmet binasında kurulan mobil kan istasyonunda sağlık durumu, yaşı ve kilosu elverişli olan vatandaşlar kan bağışında bulunurken, aynı zamanda ilik nakli bekleyen hastalar için de bir tüp fazla kan vererek donör oldu.

Umut Olabiliriz

Kan bağışının önemine dikkat çeken Başkan Alemdar, “Yardımsever Olmak KANımızda Var” sloganıyla gerçekleştirdikleri kampanyanın sosyal sorumluluk bilincinin yerleşmesi, gönüllü ve sürekli kan bağışçılarının arttırılması noktasında önemli olduğunu dile getirerek, “İstatistiklere göre ülkemizde her dört saniyede bir ünite kana ihtiyaç duyuluyor. Her bir kan bağışı ile üç kişinin hayatı kurtuluyor. Tek başına bu veriler bile kan bağışının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Kan bağışında bir tüp fazla kan vererek ilik nakli bekleyen kardeşlerimize de umut olabiliriz. Toplumun duyarlılığını arttırmak ve güvenli kan ihtiyacının karşılanmasında sürdürülebilir model olmak adına Serdivan Belediyesi olarak bu kampanyalara destek olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bir kez daha Türk Kızılay’ı Sakarya Şubesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz kampanyaya destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Sağlıklarına kavuşmayı bekleyen tüm hastalarımıza da acil şifalar diliyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim