Geçtiğimiz günlerde ASEM ve SAMOB yöneticileriyle bir araya geldiklerini, talep ve sorunları masaya yatırdıklarını dile getiren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, temizlik noktasında ortak karar alındığını ve artık nitelikli atıkların (sanayi atıkları) her hafta cumartesi günü Serdivan Belediyesi Temizlik Ekipleri tarafından alınacağını söyledi.

Esnaftan Uygulamaya Destek
Ortak akıl toplantıları kapsamında STK'larla sık sık bir araya geldiklerini ve sorunlara yine birlikte çözüm ürettiklerini belirten Yusuf Alemdar, toplantılar sonrası yaptıkları saha çalışmalarında işletme sahiplerinden de olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Alemdar, sanayi atıklarını geri dönüşüme tekrar kazandırarak, ekonomik açıdan tasarruf sağlanmanın yanı sıra gelecek nesillere daha sağlıklı, güzel ve temiz bir Serdivan bırakmayı amaçladıklarını belirtti.

İşletmecilere Önemli Sorumluluk Düşüyor
Bu kapsamda esnaf ile birlikte hareket edeceklerine de değinen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, mobilya imalatçılarına ve çark sanayi esnafına da önemli sorumluluk düştüğünü belirtti.

Çark Sanayi; 17.00’da ASEM; 21.00’da
Yeni uygulamaya göre Çark Sanayi bölgesinde bulunan esnaf her hafta cumartesi günü en geç 17.00’a kadar sanayi atıklarını işyerinin önüne paketlenmiş olarak çıkaracak. ASEM sakinleri ise sanayi atıklarını aynı gün 21.00’a kadar ambalajlı şekilde kendi dükkanının önüne bırakacak. Atıklar, sonrasında Serdivan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından toplanacak.

Uymayan İşletmelere Cezai İşlem Uygulanacak
Yeni uygulamada ASEM ve SAMOB yönetimi ile ortak hareket edileceğini ve tüm kararların yapılan toplantılar sonrası birlikte alındığını belirten Başkan Yusuf Alemdar, broşürün yanı sıra resmi yazı kanalı ile bilgilendirmenin yapılacağı bölgelerde, nitelikli atıkları dışarı çıkarma saatlerine uymayanlara, ilgili kanun ve yönetmelik gereği cezai işlem uygulanacağını belirtti.
 

Editör: TE Bilişim