Evlerine yakın arsada sokak köpeğinin 5 yavrusuna yiyecek vererek besleyen 13 yaşındaki Deniz D.U. bir gün yemek verirken bir yavru köpeğin eksik olduğunu gördü. Hemen annesine haber vererek etrafı aramaya başladı. Aile Tarçın’ı inşaat tahtaların bulunduğu yığınların arasına sıkışmış olduğunu gördü. Hayvan barınağına durumu haber veren aile kısa sürede olay yerine gelen belediye ekipleriyle birlikte tahtaları kaldırarak yavru köpeği çıkardılar. Sağ ön patisinden ciddi şekilde yaralanan yavru köpek Tarçın barınağa götürülerek tedavi altına alındı.

Ayağından ağır yaralanan “Tarçın” adını verdiği yavru köpek barınakta veteriner hekim tarafından ameliyat edildi. Yavru köpeğe yapılan ikinci ameliyat sonrası durumu düzelmeyince bir hafta sonra öldü. Barınağa yaralı köpeğin durumunu öğrenmek için gelen küçük Deniz Tarçın’ın ölüm haberini duyunca hıçkırıklara boğuldu. Kendisine veteriner hekim sakinleştirmeye çalıştı. Yapılan müdahaleleri anlattı. Veteriner hekim Deniz’e, barınaktan başka bir yavru köpeği sahiplenebileceğini söyledi.

“Yavruları haftalarca besledim”

Doğa ve hayvan dostu küçük Deniz D.U., “Evin yan arsasında sokak köpeğinin yavrularını haftalarca yiyecek vererek besledim, arsanın yakınında bir inşaatın tahta yığınları vardı oralarda barınıyorlardı. Sanırım üzerine tahtalar devrilmiş olacak orda sıkışmış duruyordu. Abiler o tahtaları kaldırarak köpeği çıkardılar. Canı çok yanıyordu, çok bağırıyordu Tarçın’ı barınağa götürdüler, tedavi edilmeye başlandı. Ayağı çok kötü olmuş yapılan tedavilere yeterli cevabı verecek gücü kalmamış ölmüş. Bende barınağa annemlerle giderek durumunu öğrenmek istediğimde ölüm haberini öğrenince çok üzüldüm. Çok ağladım hayvanları çok seviyorum. Hayvanlara zararı olacak tahta yığını olsun arazilerde açık bırakılan kuyular hayvanlara zarar verebiliyor. Herkesin duyarlı olmasını istiyorum. Hayvanlar zarar görmesin, havanlar ölmesin” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim