Talha Eraslan su altı dalgıçlığı sporu ile uğraşırken tanıştığı, Dünya ve Avrupa Şampiyonu kanocu Buse Sena Şıpka’ya, 9 yıl süren arkadaşlığın ardından önce ilk kez su altında dalmaya, ardından su altında dalgıç arkadaşlarının yardımıyla açtığı pankartla evliliğe ikna etti.  Buse Sena Şıpka’nın, “Annemin gelini olur musun” yazılı pankartla evlilik teklifi aldığı anda heyecandan bağırmak istediği, su altında nefes almakta zorlandığı görüldü.

Adapazarlı Talha Eraslan, bu ilginç evlilik teklifinin öyküsünü Bizim SAKARYA’ya şöyle anlattı:
“Bizim 9 yıllık uzun bir birlikteliğimiz vardı. Kız arkadaşım da sporcu, ben de sporcuyum. Dalgıçlık, hobi olarak balıkçılık… Kız arkadaşım da kano sporu yapıyor. Unutulmaması için ortak noktamız olan suda böyle bir şeyi canlandırmak istedim. Beklenmedik bir şey olsun istedim. Kendisi de beklemiyordu zaten.
Hazırlanma süreci uzun sürdü, hepsini hazırlaması, dalıcı arkadaşlarla görüşmesi falan hepsi yaklaşık 1 ay kadar sürdü. Dalıcı arkadaşlara rica ettik, sağ olsun onlar da kırmadı yardımcı oldular. Kız arkadaşımın ilk tüplü dalışıydı, ilk dalışında böyle bir şey beklemeyeceğini bildiğim için sürprizlerle karşılaştı. Kız arkadaşıma çok teşekkür ediyorum cesareti ve reddetmediği için. Suyun altında anlaşması zor oldu ama sadece evet pankartı olduğu için hayır deme şansı da yoktu zaten. O yüzden mecbur ‘evet’ dedi. Bu işin şakası, mecburiyeti yoktu tabi, kendi isteğiyle evet dedi.”

HAVUZU TERCİH ETTİK ÇÜNKÜ…

“Göl, nehir bunlardan ziyade tercihimiz havuz oldu çünkü ilk önce güvenlik amacıyla orayı seçtik, ilk dalışıydı. İlk dalışında bocalarsa ya da herhangi bir olumsuz durumda daha kolay yardımcı oluruz diye. Hem de spor yaptığımız alan olduğu için tercih ettik.
Evlilik tarihini büyüklerimize bıraktık, ailelerimiz karar verecek. Bizimde bir kararımız var tabi ama onlarla konuşup ortak bir karar verelim diye düşünüyoruz.”

ÇOK FARKLI BİR DUYGU
İlk Kez Daldığı Su Altında Evlik Teklifi Alan Buse Sena Şıpka ise şunları kaydetti:

“Böyle bir evlilik teklifi aklıma gelmiyordu açıkçası. Gerçekten çok sürpriz dolu bir dalıştı, ilk dalışın olduğu içinde çok farklı oldu. Su altında böyle bir duyguyu yaşamak çok güzel bir his. Zaten suya alışkınız, suyun altında evlilik teklifi çok farklı bir histi. Organizasyona yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Evet pankartı vardı, pankarttan evet dedim. Su sporu yaparken evlilik teklifinin de su da gelmesi bizim için çok anlamlı.”

Editör: TE Bilişim