Adapazarı’nda yaşayan bedensel engelli 3 çocuk annesi, ayrıldığı eşinin şikâyeti üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yurda alınan oğlunun, tekrar kendisine verilmesini istiyor. 1,5 yaşında iken yurda alınan 5,5 yaşındaki oğlunu almak için velayet davası açan, ancak duruşmayı kaçırdığı için isteği gerçekleşmeyen kadın, “Çocuğuma bakabilecek durumdayım, oğlumu bana verin” diyor.

Leyla Can Ölmez, iki yıl önce ölen eski eşi Seyfi Can ile 19 yıl evli kaldıktan sonra boşandı. Dört yıldır oğlunu yurttan almak için velayet davası açan annenin, celp kâğıdı muhtara geldi. Muhtar mahkeme celp kağıdını anneye vermeye unutunca, mahkemeye katılmadığı gerekçesiyle anne çocuğunu alamadı. Üzüntüye boğulan anne, çocuğunun en son yattığı yastığı ve bebeklik kıyafetlerini koklayarak gözyaşlarına boğularak yetkilere “Oğlumu bana verin oğlum anne kokusunu hiç almadı” diyerek ağladı.

Ferizli Adliye Hukuk Mahkemesi’nde 10 Eylül’de velayet duruşması olduğu halde postacının muhtara bıraktığı celp kâğıdından haberi olmayan gözü yaşlı anne oğluna kavuşamadı oyuncaklarla doldurduğu odasında yatağına oturarak bebeklik elbiselerini koklayarak gözyaşlarına boğuldu.

Sakarya Umut Eli Bedensel Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Leyla Can Ölmez, “Geçtiğimiz salı günü velayet davası varmış. Muhtar bana mahkeme celbi kâğıdını ulaştırmadığı için gidemedim. Mahkeme oğlumu tekrar koruyucu aileye vermiş. Ben duruma itiraz etim. Ama ne karar çıkacağını bilemiyorum” dedi.

Ölmez, “Dört yıldır oğlumu bekliyorum bir buçuk yaşında aldılar 4 yıldır yetiştirme yurdunda oğlum gelsin diye hep bekliyorum. Ayrıldığım eşim yüzünden bana eziyet olsun diye beni şikâyet etti oğlumu aldılar. Bana durumunu düzelt, iş kur dediler iş kurdum meslek edindim düzgün bir hayat dediler evimi düzenledim ama oğlumu halen alamıyorum” diye konuştu.

Ölmez, “19 yıldır evli olduğum, ayrıldığım eski eşim bana eziyet olsun diye belki geri dönerim diye beni şikâyet etmiş. Bakmıyormuşum, dövüyormuşum diye benden aldılar. Yetiştirme yurduna götürdüler. Daha sonra koruyucu bir aileye çocuğu verdiler” dedi.

Çocuğumu ayda bir kere bir saat görebiliyorum. Anne beni eve al diye yalvarıyor. Anne özlemini oğlum biliyor. Evimi oğlum için hazırladım. Dernek başkan yardımcısıyım, takı tasarım mezunuyum. Öğrencilerim var, para kazanıyorum, takı yapıp satıyorum. Ben oğlumu istiyorum oğlumu bana versinler” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim