SGK ise bu seansların sadece birinin masraflarını karşılıyor. Bütün servetlerini çocuklarının iyileşmesi için harcayan Çiçek ailesi, çocuklarının sağlığına kavuşabilmesi için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Üç yaşındaki Elif Çiçek, annesinin geç doğum yapması nedeniyle özürlü olarak dünyaya geldi. Aile doğum sonrasında çocuklarını yaşatabilmek için neredeyse bir servet harcadı. Minik Elif,  ailesinin gayretleriyle hayata tutundu ancak bu sefer de Elif’in felç olma riski ortaya çıktı.

Fizik tedavi görmesi gerekiyor

Özlem ve Çetin Çiçek çifti, minik çocuklarının yürüyebilmesi için verdikleri mücadeleyi Adapazarı Akşam Haberleri gazetesine anlattı. Elifin yürüyebilmesi haftanın beş günü fizik tedavi seansına girmesi gerektiğini belirten aile,  SGK’nın bu seanslardan sadece birini karşılaması nedeniyle büyük maddi sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Yeşil Kartlı oldukları için çocuklarını özel hastaneye götüremediklerini belirten aile devlet hastanesinde ise sadece 1 gün fizik tedavi yapılabildiğini, bunun da Elif’in sağlığına kavuşabilmesi için yeterli olmadığını dile getirdi.

Ailenin Maddi imkanları tükendi

Geçimini çaycılık yaparak kazanan Çetin Çiçek, asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışıyor. Anne Özlem Çiçek ise çalışmıyor. Çiftin evlerine giren aylık kazanç çocuklarının özel hastane masraflarını karşılamaya yetmiyor. Haftada 5 gün fizik tedavi seansı alması gereken minik Elif, maddi zorluklar nedeniyle sadece bir gün devlet hastanesinde tedavi görüyor. Anne Özlem Çiçek, diğer seansları ise öğrendiği şekliyle kendisi uygulamaya çalışıyor.

Yürüme robotu gerekiyor

Minik Elif’in tedavisi için yürüme robotu gerektiğini belirten Anne Çiçek, bu robotun fiyatının ise 4 bin TL olduğunu belirtiyor.  Bütün maddi olanaklarını tükettiklerini belirten Özlem Çiçek, 11 saat geç doğum yapılması nedeniyle çocuklarının hayatının karardığını söylüyor.

Bir annenin çaresizliği

Özlem Çiçek, “Ben çalışıyordum, çocuğum için işi bıraktım.  Şimdi çocuğumu iyileştirmek için mücadele veriyorum. Çocuğum yeşil kartlı olduğu için özel hastanelerden fizik tedavisi alamıyoruz . Özelde seans başına 140 TL istiyorlar.  Bizim bunu karşılama imkanımız yok. Elif’in yürüyebilmesi için her gün fizik tedavi görmesi gerekiyor” diyerek çaresizliğini dile getirdi.

‘Ne yapacağımızı şaşırdık’

Baba Çetin Çiçek ise Elif’in yüzde 90 engelli olduğunu belirterek, “Elif devlet hastanesinde haftada bir gün fizik tedavisi alabiliyor, Kızımın yürüyebilmesi için her gün fizik tedavisi olması gerekiyor. Doktorlar yürüme robotu almamızı önerdi. Ancak bizim bu robotu almaya gücümüz yok. Elif birkaç ameliyat geçirdi. Ameliyat için bankalardan kredi çekti. 90 bin TL civarında borçlandı. Maddi bakımdan zor durumdayım. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

Şehir yöneticilerine çağrı 

Zor durumdaki aileyi destek ise Engelliler Federasyon Genel Başkanı Emriye Köse’den geldi. Aileye yardımcı olmak elinden geleni yapacağını belirten Köse, “Elifin yürümesi için  gerekli olan robot cihazı için gerekli girişimleri yapacağız. Buradan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ve Sakarya Milletvekillerine de çağrıda bulunmak istiyorum. Minik Elif’in yürüyebilmesi için gelin hep birlikte bu ailemize destek olalım. Hem ailenin hem de minik Elifi’in yüzünü güldürelim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim