Hendek Dikmen Yayla Şenliği ilk olarak kemençe sanatçısı Atilla İlerin’in sahne almasıyla başladı.Yöresel sanatçılar Meryem Akyüz, Yetim Emine, İsmail Güler, Serdar Sarı, Kadir Sarı, Osman Sağlam, Emre Sarıcı, Atilla İlerin, Hasan Ali Kel ve Orkestra Erol gösterdikleri performansları ile şenliğe katılan herkesin güzel vakit geçirmesine neden oldu.Geçen hafta sonu yapılan şenliklerde yöresel kıyafetler giyen gruplar ve vatandaşlar horon oynayıp halaylar çekti.

ALİ İNCİ
Şenliğe katılan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise, mahalle statüsüne kavuşan Dikmen’e de artık hizmet verdiklerini ifade ederek, “Başımızdan çok büyük felaketler geçti.Bir çok evi su bastı, 28 bin 900 dekar ekili alanlarımız su altında kaldı. Biz her şeyden önce kardeşiz siyasi partiler gelir geçer. Başkanlıklar gelir geçer salımızı birlikte tutup mezara taşıyoruz. Ben burada olmaktan çok mutluyum” dedi.

EGLENCE
Konuşmanın ardından Türkiye’nin ve Avrupa’nın çeşitli yerlerinden birçok katılımcılar sayesinde büyüyen horon halkası oyun alanına sığmayarak izleyenleri şaşırttı.Zaman zaman gelen sis ve soğuk havaya aldırmadan horon oynayanlar hem coştu hem de izleyenleri coşturdu. Bu yıl Hendek Belediyesi’nin düzenlediği şenlikte çevre düzenlemesi ve temizlik hususunda çok titiz davranılması gözden kaçmadı.

Kadir Kazın/Hendek

Editör: TE Bilişim